به گزارش همشهری آنلاین رسوبات آهکی بخشهای مختلفی در غار کتله خور ایجاد کرده که بر اساس شباهت آن به موجودات زنده نامهای جالبی گرفتهاست. پای فیل، گل کلمی، خوشه انگوری، مریم مقدس، دست شیطان، نخل سوخته، شیر خوابیده، دو جادوگر، سفره عقد عروس و داماد و میدان بیستون، برخی از این نامهای عجیب و جالب هستند. غار کتله خور ارتباط عمیقی با آیینهای مردم روستاهای اطرافش دارد، بهگونهای که ممکن است در هنگام بازدید از غار شاهد مراسم عروس گردان باشید. رسمی که پس از اتمام عروسی، مهمانان و عروس و داماد به داخل غار میروند و باز در آن جا به جشن و پایکوبی میپردازند. بنا به باور مردمان محلی این کار برای آن زوج، برکت و خوشبختی را به همراه دارد.
۳۰ میلیون سال قدمت
طبق نظریههای علمی و نقشههای زمینشناسی غار کتله خور در استان زنجان در دل کوه ساقیزلو در آهکهای الیگومیوسن مربوط به دوران سوم زمین شناسی بهوجود آمده و حدود ۳۰ میلیون سال قدمت دارد. برخی منابع قدمت غار را به ۱۲۰ میلیون سال قبل نسبت میدهند.
دهانه ورودی غار کتله خور به صورت طاق مثلثی شکل به قطر ۷۰ سانتیمتر است که تنها راه دسترسی به داخل غار بوده و سیلاب یا رودخانه کوچکی که از جلوی ورودی غار رد میشده باعث شده بودکه دهانه این غار کمی بالاتر و در دامنه کوه قرار بگیرد. کتله خور به ۳ بخش فرهنگی، تفریحی و ورزشی تقسیم شدهاست. بخش ورزشی حدود ۴ کیلومتر است و هنوز انتهای آن کشف نشدهاست. بخش تفریحی حدود ۲ کیلومتر مسیر مستقیم است. بخش فرهنگی غار نیز در بخش جنوبی آن قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
یک فنجان چای مهمان خانه «مجید» + تصاویر