بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر گفت: رویکرد روشنی نسبت به بازسازی غزه بدون خروج حتی سک فلسطینی از خاک خود داریم و در این چارچوب توافق عربی وجود دارد.
وی تاکید کرد: تلاش های ما برای ایجاد آتش بس دائم در غزه همزمان با اجرای پروژه هایی برای بهبود اوضاع غزه ادامه دارد.
از سوی دیگر، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر و وزیر خارجه قطر گفت: همان طور که در توافق آتش بس غزه آمده است، خواستار آغاز فوری مذاکرات مرحله دوم توافق هستیم. موضع ما نسبت به کوچاندن مردم فلسطین، قاطع و روشن است.
وی تاکید کرد: مکان اقامت اسرای فلسطینی تبعیدی باید اختیاری باشد و هنوز جزئیاتی درمورد زمان رسیدن هیات های مذاکره کننده و آغاز مذاکرات مرحله دوم در دست نیست.
مقام قطری ادامه داد: از شرکای بین المللی می خواهیم که فشار بیاورند تا مذاکرات غزه موفقیت آمیز باشد و اجازه برهم زدن مذاکرات به هیچ طرفی داده نشود؛ تنها پایان دادن به اشغالگری و برپایی دولت فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ منجر به پایان بحران ها خواهد شد.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار، بیش از ۱۵۷ هزار فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی و همچنین بیش از ۱۴ هزار نفر مفقود الاثر شدند.
با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که پس از گذشت ۴۷۰ روز جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه دست یابد.
از زمان برقراری آتشبس در غزه، عملیات جستجوی افراد مفقود الاثر و خارج کردن پیکرهای شهدا از زیر آوار آغاز شده است و هر روز، شمار بیشتری از شهدا در مناطق مختلف این باریکه از زیر آوار خارج میشوند.