شناسهٔ خبر: 71147675 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

با اتصال گازی به روسیه و هند علاوه بر تبدیل شدن به هاب انرژی، اثر تحریم‌ها را خنثی کنیم

نماینده تهران در مجلس: با در اختیار گرفتن گاز روسیه و ترکمنستان و انتقال آن به کشورهای دیگر می‌توانیم خنثی‌سازی تحریم‌ها را داشته باشیم. با اتصال خط لوله گازی به سمت هند و روسیه، به تمام همسایگانمان ارتباط داریم و به هاب گازی منطقه تبدیل می شویم.

صاحب‌خبر -

کامران غضنفری، نماینده تهران در مجلس با اشاره به این موضوع که تبدیل شدن به هاب گازی منطقه از چندین سال پیش مطرح بوده است و باید با جدیت در دستور کار قرار داشته باشد، تصریح کرد: این روش یک راهکار اساسی برای کسب درآمد از محل انتقال گاز روسیه به دیگر کشورها محسوب می‌شود. می‌توانیم گاز روسیه را از مسیر کف دریا در اختیار خودمان داشته باشیم و آن را از طریق کف اقیانوس به کشورهای شرق آسیا مانند هند منتقل کنیم.

وی ادامه داد: انتقال گاز روسیه به هر طریقی که اتفاق بیفتد، برایمان نفع دارد. انتقال گاز این کشور به کشورهای همسایه نیز برایمان سودمند است. این پتانسیل وجود دارد که از طریق کریدور ایران انتقال گاز روسیه صورت بگیرد و از حق ترانزیت استفاده کنیم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: بخشی از گاز روسیه می‌تواند برای مصارف داخلی مورد استفاده قرار بگیرد. استفاده موقت از گاز روسیه می‌تواند به حل مشکل ناترازی کشور کمک کند.

غضنفری گفت: تبدیل شدن به هاب گازی منطقه، طرح بسیار خوب و پرسودی است و امیدواریم مسئولین با جدیت آن را دنبال کنند. تبدیل گاز روسیه به ال‌ان‌جی و صادرات آن نیز برایمان منفعت اقتصادی بالایی دارد.

وی ادامه داد: در کنار مزیت‌های اقتصادی که در اختیار گرفتن گاز روسیه برای کشورمان دارد، باید به نتایج مثبت سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی طرح نیز توجه داشته باشیم. افزایش روابط بین ما و کشورهای دیگر به تقویت موقعیت کشورمان در منطقه منجر می‌شود. همچنین هر چقدر روابط کشورها با یکدیگر افزایش پیدا می‌کند، امنیت آن‌ها به یکدیگر گره می‌خورد و سطح امنیت منطقه بالا می‌رود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تبدیل شدن به هاب گازی منطقه به ما در خنثی‌سازی تحریم‌ها کمک می‌کند. انتقال گاز از طریق خط لوله قابلیت تحریم ندارد و می‌توانیم از این روش برای افزایش روابط خود با دیگر کشورها استفاده کنیم.

غضنفری گفت: وقتی کشورهای همسایه به رفع نیازهایشان در حوزه انرژی توسط ایران مبادرت کنند، به تحریم‌های غرب اعتنایی نخواهند کرد. این به معنی خنثی‌سازی تحریم‌هاست. در ارتباط با ترکیه دیدیم که وقتی تحریم‌ها اعمال شد، برای تأمین نیازش به گاز ایران به تحریم‌ها توجهی نکرد و روابط ما با این کشور در حوزه انرژی ادامه پیدا کرد.

وی ادامه داد: وقتی ایران تبدیل به هاب گازی منطقه شود، صرفه اقتصادی کشورهای مختلف در این است که با ما ارتباط داشته باشند تا بتوانند نیازهای خود را در حوزه انرژی مرتفع کنند. این روند به نفع ما و کشورهای دیگر است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با در اختیار گرفتن گاز روسیه و ترکمنستان و انتقال آن به کشورهای دیگر می‌توانیم خنثی‌سازی تحریم‌ها را داشته باشیم. تنها نیاز است که با اتصال مستقیم خط لوله گازی از ایران به سمت هند و روسیه، به تمام همسایگان ایران نیز از طریق خط لوله ارتباط خواهیم داشت و به هاب گازی منطقه تبدیل خواهیم شد.