شناسهٔ خبر: 71146252 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

پایان باشکوه

بیست و دومین نمایشگاه بین المللی صنعت چوب در ایستگاه آخر

بیست و دومین نمایشگاه بین المللی چوب، مواد اولیه، یراق آلات، تجهیزات مبلمان و صنایع وابسته پس از چهار روز برگزاری و استقبال مخاطبان به ایستگاه آخر رسید

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: به نقل از روابط عمومی نمایشگاه تهران،بیست و دومین نمایشگاه بین المللی چوب، مواد اولیه، یراق آلات، تجهیزات مبلمان و صنایع وابسته،پس از چهار روز برگزاری و استقبال مخاطبان بویژه صنعتگران این حوزه به پایان رسید. در طول روزهای برگزاری نمایشگا، سالن‌ها و غرفه‌های این نمایشگاه شاهد حضور گسترده مخاطبان و صنعتگران این حوزه بود. در این نمایشگاه ده‌ها شرکت داخلی و خارجی از جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های خارجی، آخرین و نوین‌ترین تولیدات و دستاورد‌های خود را ارائه و به نمایش عموم گذاشته بودند

این نمایشگاه که تخصصی‌ترین نمایشگاه بین‌المللی صنایع چوب ایران محسوب می‌شود، در فضائی بالغ بر ۱۹ هزار متر مربع و در ۱۱ سالن ظلع غربی و همچنین فضای باز محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا شده و علاوه بر شرکت‌های داخلی، کشور‌های چین، ترکیه، سوئیس و روسیه نیز حضور داشتند.

توسعه صنعت چوب کشور و توجه به اقتصاد مقاومتی، گسترش روابط تجاری و توسعه صادرات این حوزه، تقویت زیرساخت‌های تولیدی و صادراتی کشور و افزایش توان رقابت شرکت‌های ایرانی برای حضور در بازار‌های جهانی از جمله مهمترین اهداف برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی چوب، مواد اولیه، ماشین آلات، یراق آلات، تجهیزات مبلمان و صنایع وابسته اعلام شده بود.

بیست و دومین نمایشگاه بین المللی صنعت چوب با رویکرد تقویت جایگاه جهانی این رویداد و توان افزایی فعالان این صنعت در داخل کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه بازار‌های داخلی و خارجی برگزار شد.

مدیر عامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های ج ا ایران گفت:بنابر آمار سالانه ۱۳ میلیون مترمکعب چوب مورد نیاز صنایع چوب و کاغذسازی است که ۵ و نیم مترمکعب از محل تولید داخل و مابقی با واردات تامین می‌شود که با توسعه زراعت چوب همزمان با طرح کاشت یک میلیارد درخت می‌تواند به هدف دست یافت. صدیف بیک زاده افزود: از مجموع ۱۱۵ هزار هکتار زراعت چوبی که در کشور انجام می‌شود، سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ مترمکعب چوب تولید می‌شود.

وی گفت‌: در برنامه پنجم و ششم قرار بود که ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزارهکتار زراعت چوب انجام شود که به دلیل عدم رقابت و اقتصادی نبودن با دیگر بخش‌های کشاورزی این اتفاق نیفتاد.

مدیر عامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های ج ا ایران در ادامه با بیان اینکه صنعت چوب و مبلمان کشورمان در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار کارگاه کوچک و بزرگ تولیدی را به خود اختصاص داده است گفت: این صنعت از جمله صنایعی است که از گستردگی زیادی با امکانات بالفعل و بالقوه برخوردار است.

وی اضافه کرد:در حال حاضر طبق گزارش مرکز آمار ایران حدود ۲۲۶ واحد تولید صنعتی مبلمان با اشتغال حدود ۱۰‌هزار نفر در کشور وجود دارد، همچنین بر اساس گزارشات موجود ۴۶۷۰۰ واحد رسمی‌در زمینه صنایع چوب مشغول فعالیت بوده که تعداد ۱۱۷‌هزار نفر در این کارگاه‌ها مشغول فعالیت می‌باشند. بیک زاده در ادامه گفت: نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی و بیش از ۶۰ هزار کسب وکار کوچک و بزرگ در صنعت مبلمان کشور است.

وی افزود:تنوع و پراکندگی مبلمان و مصنوعات چوبی موجب حجم بالای مبادلات تجاری آن شده است. به طوری که سالانه ۱۵۰میلیارد دلار مبلمان در دنیا صادر می‌شود که سهم آسیا از این میزان ۳۰درصد است که از این میزان۲۰ درصد متعلق به کشور چین و تنها ۲ دهم درصد آن متعلق به ایران است.

گفتنی است به‌رغم وجود پتانسیل‌های زیادی که در زمینه صادرات مبلمان و مصنوعات چوبی وجود دارد صادرات این کالا‌ها از ایران چندان چشمگیر نیست. به‌طوری که ایران سال گذشته ۲۵‌میلیون دلار صادرات به کشور‌های حوزه خلیج‌فارس داشته که بر اساس برآورد‌های صورت گرفته میزان واردات مبلمان پنج برابر صادرات آن است.

تولید و صادرات مبلمان و مصنوعات چوبی کشورمان با مشکلاتی از جمله: تامین مواد اولیه با کیفیت و وجود تعرفه بالا، فرسودگی و استهلاک ماشین آلات، عدم رعایت کیفیت مناسب محصولات چوبی، عدم آموزش کافی کارگران صنایع مصنوعات چوبی، ناآگاهی از بازار‌های هدف، حضور قدرتمند رقبا و ساختار سنتی مواجه است.