شناسهٔ خبر: 71146048 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

سینما، ابزاری مهم برای فرهنگ‌سازی است؛ جشنواره فجر فرصتی برای بهره‌گیری از این ظرفیت

حسین مسگرانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با تأکید بر نقش سینما در فرهنگ‌سازی، جشنواره فیلم فجر در مشهد که همزمان با تهران برگزار می‌شود را فرصتی ارزشمند برای بهره‌گیری از این ظرفیت دانست. وی از نمایش ۳۲ فیلم و پویانمایی در سه سینمای این شهر، تقدیر از سینماگران خراسانی و برگزاری جلسات نقد و بررسی فیلم‌ها خبر داد.

صاحب‌خبر -
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، حسین مسگرانی، مدیرکل  ارشاد اسلامی خراسان رضوی، در نشست خبری این جشنواره اعلام کرد که مشهد همزمان با تهران میزبان جشنواره فیلم فجر خواهد بود و ۳۲ فیلم سینمایی در سه سینمای آفریقا، هویزه و سیمرغ اکران خواهند شد. وی همچنین از تلاش برای اضافه شدن سالن‌های دیگر به این رویداد سینمایی خبر داد و گفت: «با همکاری نهادهای مرتبط، در حال رایزنی هستیم تا سایر سینماهای شهر نیز به نمایش بخشی از این فیلم‌ها بپیوندند.»  

حضور پررنگ سینماگران خراسانی در جشنواره  
مسگرانی با اشاره به نقش پررنگ سینماگران خراسانی در این دوره از جشنواره، گفت: «امسال شاهد حضور فیلم‌سازان مشهدی در جشنواره هستیم که از جمله آن‌ها می‌توان به محمود رضوی، تهیه‌کننده فیلم "موسی کلیم‌الله"، دو کارگردان مشهدی، ابراهیم ایرج‌زاد با فیلم "شوهر ستاره" و رضا فرهمند با فیلم "لولی" که امیر اطهر سهیلی نیز نویسنده این فیلم می‌باشد، اشاره کرد.»  

وی افزود: «در نظر داریم تا مراسمی ویژه برای تقدیر از این سینماگران و سایر فیلم‌سازان خراسانی که در این دوره از جشنواره حضور دارند، برگزار کنیم. این برنامه یا در قالب اختتامیه جشنواره خواهد بود یا در مراسمی جداگانه برای تجلیل از هنرمندان استان.»  

برنامه‌های جانبی جشنواره؛ نقد و بررسی و نمایش فیلم‌های کوتاه  
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از برگزاری جلسات نقد و بررسی برخی فیلم‌ها با حضور عوامل تولید آن‌ها خبر داد و اظهار داشت: «در تلاش هستیم تا تعدادی از فیلم‌سازان و بازیگران آثار حاضر در جشنواره را برای نشست‌های نقد و تحلیل فیلم به مشهد دعوت کنیم. البته هماهنگی با این هنرمندان به دلیل حضور هم‌زمان آن‌ها در تهران کار دشواری است، اما امیدواریم بتوانیم از این فرصت برای ایجاد تعامل مستقیم میان مردم و عوامل فیلم‌ها استفاده کنيم.»  

وی همچنین به نمایش فیلم‌های کوتاه از نیمه دوم در جشنواره امسال اشاره کرد و گفت: «بچه‌های خراسان در این دوره از جشنواره فیلم‌های کوتاه قابل توجهی دارند و ما نیز برنامه‌ای برای نمایش آثار آن‌ها در نظر گرفته‌ایم.»  

اهمیت جشنواره در مسیر فرهنگ‌سازی 
مسگرانی با تأکید بر نقش سینما در فرهنگ‌سازی، بیان کرد: «یکی از مأموریت‌های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای فرهنگ عمومی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنر سینما در حوزه فرهنگ‌سازی است. سینما می‌تواند نقش مؤثری در انتقال مفاهیم فرهنگی و اجتماعی ایفا کند و ما نیز امیدواریم که این جشنواره بتواند گامی در جهت ارتقای فرهنگ عمومی باشد و به همین جهت شعار جشنواره امسال دو درجه کمتر برای کاهش مصرف سوخت و هوای سالم تر در نظر گرفته شده است. »  

وی در پایان از همکاری مجموعه‌های مختلف، از جمله شرکت گاز خراسان رضوی و مدیران این مجموعه، قدردانی کرد و گفت: «حمایت و همراهی این نهادها نقش مهمی در برگزاری هرچه بهتر جشنواره دارد و امیدواریم با تعامل و هم‌افزایی بیشتر، شاهد برگزاری رویدادی پربار و تأثیرگذار در مشهد باشیم.»