شناسهٔ خبر: 71145507 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

پلتفرم‌های تجارت الکترونیک در قبال کالاهای خطرناک مسئول‌اند!

اتحادیه اروپا پلتفرم‌های تجارت الکترونیک را در قبال کالاهای خطرناک یا غیرقانونی مسئول می‌داند.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان - سایت پیوست به نقل از فایننشال تایمز نوشت:

اتحادیه اروپا در اقدامی برای مقابله با واردات بی سابقه از چین قصد دارد تا پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی همچون Temu، Shein و آمازون را در قبال محصولات خطرناک یا غیرقانونی مسئول بداند.

اصلاحات مذکور پلتفرم‌های آنلاین را موظف می‌کند تا پیش از ورود کالاها به اتحادیه اروپا داده‌هایی را ارائه کنند تا مقامات بتوانند بسته‌ها را کنترل و بازرسی کنند. این پیشنهاد در حالی مطرح می‌شود که نگرانی درمورد کالاهای خطرناک و جعلی وارداتی از آسیا افزایش یافته است.

در حال حاضر هر فردی در اتحادیه اروپا که کالاهایی را به صورت آنلاین شناسایی کند به عنوان وارد کننده شناخته می‌شود. اما اصلاحات پیشنهادی در صورت اجرایی شدن مسئولیت را برعهده پلتفرم‌ها می‌گذارد.

این پیشنهاد تصریح می‌کند که: «حجم روز افزون محصولات نا امن، تقلبی یا غیرقانونی که به خطرات ایمنی و سلامتی جدی برای مشتریان منجر می‌شود، تاثیر غیرقبال کنترلی بر محیط دارد و به رقابت غیرمنصفانه برای کسب‌وکارهای موجه دامن می‌زند و تاثیر به‌سزایی بر قدرت رقابت در بخش‌های مختلف دارد.»

اتحادیه اروپا در سال گذشته ۴.۶ میلیارد یورو بسته وارد کرده است که افزایش چهاربرابری را نسبت به سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد. بیش از ۹۰ درصد این واردات مربوط به چین هستند. حجم بالای این محصولات بار غیرقابل تحملی را بر دوش مقامات می‌گذارد.

براساس اصلاحات پیشنهاد، فروشندگان آنلاین باید وظیفه خود را برعهده بگیرند و «از پیروی کالاها با دیگر پیش‌نیاز‌های اتحادیه اروپا اطمینان حاصل کنند.» این پیشنهاد معافیت پرداخت حق گمرکی فعلی برای کالاهایی که کمتر از ۱۵۰ یورو ارزش‌ دارند را حذف می‌کند.

براساس این پیش‌نویس قرار است داده‌های گمرکی از ۲۷ مقام ملی گرفته شود و یک اداره جدید گمرک مرکزی اتحادیه اروپا (EUCA) راه‌اندازی شود. این سند همچنان در داخل اتحادیه اروپا مورد بحث است و ممکن است پیش از انتشار در ۵ فوریه دست‌خوش تغییرات شود.

این مستند تصریح می‌کند که «EUCA می‌تواند کالاها را براساس این اطلاعات بررسی و خطرات احتمالی را حتی پیش از بارگیری کالاها برای انتقال یا حضور فیزیکی آنها در اتحادیه اروپا، شناسایی کند.»

در نتیجه مقامات می‌توانند نظارت کاملی بر زنجیره عرضه داشته باشند و پیشنهاداتی را درمورد کنترل واردات یا صادرات به کشور‌های عضو ارائه دهند.

هزینه کالاهای جعلی برای صنعت پوشاک حدود ۱۲ میلیارد یورو در سال است و صنایع دیگری مثل اسباب‌بازی نیز یک میلیارد یورو در سال و صنعت لوازم آرایشی هم حدودپنج ارصد از فروش یا ۳ میلیارد یورو ضرر می‌کنند.

مقررات جدید اتحادیه اروپا همچنین فروشندگان را موظف می‌کند تا هزینه دفع محصولات ناخواسته از جمله پوشاک را برعهده بگیرند.

اتحادیه اروپا همچنین در حال بررسی اعمال یک هزینه در ازای تعداد بسته‌ها است.

کمیسیون اروپا همچنین براساس مقررات دیگری که رفتار بازاری پلتفرم‌های آنلاین را هدف می‌گیرد،‌ در حال حاضر تفحص Shein و آمازون را آغاز کرده و روند شکایت از علی‌اکسپرس و Temu‌را کلید زده است.

بازار‌های آنلاین در حال حاضر مسئولیتی در قبال کالاهای فروخته شده توسط دیگر فروشندگان در پلتفرم خود ندارند مگر اینکه محصولات دانسته غیرقانونی یا خطرناک باشند یا پس از تشخیص آنها را حذف نکنند.

پلتفرم‌های Temu و Shein پیش از این اعلام کرده‌اند که از قوانین اتحادیه اروپا پیروی خواهند کرد و Temu می‌گوید از تغییرات پیشنهاد که به نفع مشتریان است حمایت می‌کند.

آمازون اعلام کرده است که اقدامات پیش‌گیرانه این پلتفرم از لیست شدن محصولات غیرقانونی یا نا امن در وبسایت این شرکت جلوگیری می‌کند.