به گزارش روز یکشنبه ایرنا، امروز در مراسمی پوستر جشنوارههای فرهنگی و هنری که این روزها در تبریز و برخی از شهرستانهای آذربایجان شرقی برگزار میشود با حضور استاندار رونمایی شد و دبیران اجرایی و مسئولان هر یک از جشنوارهها که انجمنهای هنری متولی استانی هستند در این مراسم به بیان برنامههای جشنوارهها و دغدغههای هنری خود پرداختند.
حضور ۶۵ گروه عاشیقی در جشنواره ملی عاشیقلار در تبریز
محمد عبادی، دبیر اجرایی جشنواره ملی عاشیقلار، اظهار کرد: پس از هفت سال چهارمین دوره جشنواره ملی عاشیقلار در طول پنج روز از پنجم تا نهم بهمن ماه در سطح ملی در استان برگزار شد.
وی افزود: تعداد ۶۵ گروه فرهیخته عاشیقی از ۱۲ استان در ۲ بخش هنری و ادبی اثر فرستاده بودند که مراسم اختتامیه با دعوت از نیمی از استانها برگزار شد و از آثار برتر بخش ادبی تجلیل شد.
وی اظهار کرد: هنر عاشیقی را میتوان مجموعی از ۱۷ هنر دانست که موسیقی فقط ۲۵ درصد آن را تشکیل میدهد.
عبادی گفت: ادبیات عاشیقی یک هنر بین المللی با مشارکت ۱۲ کشور و نشاندهنده گستره این هنر در سطح دنیا است.
اکران ۳۲ فیلم فجر در تبریز
فرهاد باغشمال، دبیر اجرایی جشنواره فیلم فجر در تبریز نیز اظهار کرد: جشنواره فجر، عید سینمای ایران است و تمامی مخاطبان حرفهای سینما به انتظار برگزاری این جشنواره هستند.
وی افزود: نزدیک یک دهه است که این جشنواره در استانها نیز برگزار میشود و امسال آذربایجان شرقی از ۱۵ تا ۲۲ بهمن ماه میزبان ۳۲ فیلم جشنواره فجر خواهد بود.
وی ادامه داد: سال قبل تعداد ۱۶ فیلم در تبریز اکران شد که امسال این عدد به ۳۲ فیلم رسیده است.
باغشمال با بیان اینکه فیلمهای جشنواره فجر در پردیس ۲۹ بهمن، سینما ستاره باران و سینما ناجی تبریز اکران میشوند، گفت: شهید آیت الله آل هاشم سال گذشته پس از موفقیت فیلم آپاراتچی در جشنواره فجر گفته بود آرزو میکنم حداقل سال بعد سه فیلم از استان ما به فجر راه یابند اما متاسفانه امسال فیلمی برای فجر نداریم.
وی تاکید کرد: قطعا اگر هنرمندان و استعدادهای فیلمسازی آذربایجان شرقی حمایت شوند، میتوانیم برای جشنواره سال آینده فجر امیدوار باشیم.
وی با اشاره به رشد مخاطبان سینما در تبریز، افزود: سال قبل نزدیک به ۷۰ هزار نفر مخاطب فقط در پردیس ۲۹ بهمن و قدس حوزه هنری استان به تماشای فیلم نشستد.
برپایی نمایشگاه آثار تجسمی هنری ۱۹ تا ۲۶ بهمن در تبریز
کبری رادپور، دبیر اجرایی جشنواره تجسمی فجر در تبریز نیز اظهار کرد: این جشنواره همزمان با استانهای دیگر در ۱۰ رشته از جمله طراحی، نقاشی، گرافیک، پوستر، عکاسی، خوشنویسی، کارتون، نقاشی ایرانی، مجسمه سازی و رسانه های هنری جدید در آذربایجان شرقی نیز برگزار میشود.
وی افزود: نمایشگاه آثار تجسمی هنری ۱۹ تا ۲۶ بهمن در تبریز برگزار و در روز پایانی از ۱۰ نفر از هنرمندان استان تجلیل می شود.
وی ادامه داد: هنرهای تجسمی در کنار سایر هنرهای امروز گمنام بوده و هنرمندان این عرصه تنها ماندهاند و امیدواریم این هنرمندان نیز بیش از پیش دیده شوند و مورد حمایت مسئولان باشند.
آمادگی ۴۰ گروه موسیقی برای اجرا در جشنواره موسیقی فجر آذربایجان شرقی
غلامرضا میرزازاده، مدیرعامل انجمن موسیقی آذربایجانشرقی نیز اظهار کرد: امسال چهلمین دوره بین المللی موسیقی فجر از ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه در تهران برگزار میشود و تنها نماینده استان ما گروه موسیقی بانوان پارلا در این جشنواره حضور دارند که در ۲۵ بهمن ماه در تهران اجرا میکنند.
وی با اعلام اینکه چهارمین دوره است که بخش استانی این جشنواره نیز در استانها برگزار میشود، گفت: سال ۱۴۰۲ استان برتر از بابت اجرای این جشنواره استانی بودیم و امسال نیز پیشرو هستیم و افزون بر ۴۰ گروه موسیقی اعلام آمادگی کرده اند.
وی افزود: اجراهای موسیقی در چهار سالن در تبریز به روی صحنه میروند و قرار است در ۱۰ شهرستان دیگر نیز گروههای موسیقی اجرا کنند.
میرزازاده گفت: سیاست اصلی برگزاری این جشنواره استانی حمایت از گروه های موسیقی بومی است تا به روی صحنه بروند و بدون دغدغه، هنر خود را نشان بدهند.
وی افزود: امسال مشارکت جوانان از این جشنواره بالا بوده که نویدبخش آینده درخشان موسیقی استان است.
احیای جشنواره منطقهای سینمای جوان بعد از ۲۹ سال
حسین شایقی، مدیر انجمن سینمای جوان تبریز و دبیر جشنواره منطقهای فیلم جوان نیز اظهار کرد: انجمن سینمای جوان ایران یکی از بزرگترین مراکز آموزشی کشور با ۶۰ دفتر است.
وی با بیان اینکه تبریز یکی از قدیمی ترین دفاتر سینمای جوان کشور است، افزود: تمامی افتخارات سینمای ایران در عرصه ملی و جهانی مدیون کسانی است که در انجمن سینمای جوان فارغ التحصیل شده اند.
وی ادامه داد: جشنواره منطقهای با تلاشها و پیگیریهای بسیاری بعد از ۲۹ سال قرار است از هفت تا ۱۰ اسفندماه در تبریز برگزار شود که جزو جشنوارههای الف کشوری با بازتاب ملی است.