شناسهٔ خبر: 71144414 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رونق گردشگری کشاورزی سمنان با برنامه‌ریزی برای «جشنواره گل نرگس»

سمنان - ایرنا - رییس شورای اسلامی شهر سمنان گفت: برنامه‌ریزی برای برگزاری «جشنواره گل نرگس سمنان» بستری برای معرفی فرهنگ کهن و زمینه‌ای برای رونق گردشگری کشاورزی سنتی این شهر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، عباسعلی طالب‌بیدختی روز یکشنبه در نشست هم‌اندیشی برگزاری «جشنواره گل نرگس سمنان» در سالن شهید بابایی شهرداری با حضور شهردار و مدیران شهری، و برخی باغ‌داران سنتی سمنان، افزود: هدف جشنواره‌های شهرداری سمنان محورقراردادن محصولات کشاورزی سنتی است.

وی ادامه داد: همانطور که جشنواره تاسکا، پویایی گردشگری غذا را به دنبال داشت، جشنواره گل نرگس رونق گردشگری کشاورزی سمنان را هدفگذاری کرده است.

رونق گردشگری کشاورزی سمنان با برنامه‌ریزی برای «جشنواره گل نرگس»

وی افزود: هدف از جشنواره‌های گردشگری سمنان رونق گردشگری کشاورزی تعریف شده است و جشنواره‌هایی مانند «گل نرگس» یا «تاسکا» با انتخاب سمنان به عنوان تنها نماینده ایران در اتحادیه بین‌المللی «راه ابریشم» پیوند دارد.

رییس شورای اسلامی شهر سمنان ادامه داد: سمنان نیازمند برگزاری جشنواره‌های بزرگی مانند تاسکا با محوریت محصولات کشاورزی و غذاهای سمنان است تا فرهنگ غذایی و کشاورزی نسل‌های پیشین، برای نسل امروز معرفی و ماندگار شود.

رونق گردشگری کشاورزی سمنان با برنامه‌ریزی برای «جشنواره گل نرگس»

طالب بیدختی گفت: جشنواره گل نرگس سمنان از هشتن تا دهم اسفند ۱۴۰۳ در روزهای پایانی ماه شعبان، در آستانه ماه مبارک رمضان و بهار طبیعت در مجتمع گردشگری استخر زاوقان همراه با جشن سمنوپزی برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: در این جشنواره رویدادهای ادبی از جمله شب شعر با موضوع گل نرگس سمنان یا کارگاه‌های آموزشی کشاورزی و کاشت نوین این محصول نیز برای اهالی فرهنگ و هنر و کشاورزان برنامه‌ریزی شده است.

رییس شورای اسلامی شهر سمنان بیان کرد: «جشنواره گل نرگس سمنان» باید انگیزه‌ای شود تا کشاورزان مانند گذشته در باغ‌های شهر به کاشت این گل اقدام کنند و یکی از دیگر هدف‌ها کمک به رونق بازار گل نرگس سمنان است.

جایگاه گل نرگس در فرهنگ مردم و کشاورزی سنتی سمنان

سمنان در گذشته شهری میان باغ‌ها بوده و کوچه‌باغ‌های متعددی داشته است که هرکدام نام مخصوص خود را دارند و در این باغ‌ها محصولات کشاورزی با ارقام ویژه همین شهر از انار، انگور، انجیر، صیفی‌جات و انواع گل مانند گل نرگس کاشته می‌شود.

«گل نرگس» یکی از محصولات کشاورزی سنتی سمنان است که از اواخر پاییز پیاز آن کاشت می‌شود تا در میانه زمستان و نزدیکی نوروز گل دهد.

در سنت کاشت گل نرگس سمنان کوزه سفالی ویژه‌ای نیز به دست سفالگران خوش‌ذوق این دیار طراحی و ساخته شده بود که در دیگر نقاط کشور نظیر ندارد.

این کوزه با حفره‌های متعدد دورتادور بدنه آن امکان رشد و بیرون زدن ساقه‌های گل نرگس را به تعداد زیاد فراهم می‌کند و جابه‌جایی این ظرف نیز به راحتی امکان‌پذیر است. از سوی دیگر، کشت این محصول را محدود به فضای باغ و باغچه نمی‌کند و هر خانواده در کوچکترین حیاط خانه می‌تواند به پرورش این گیاه محبوب اقدام کند.

رونق گردشگری کشاورزی سمنان با برنامه‌ریزی برای «جشنواره گل نرگس»

گل نرگس سمنان شاید زیبایی ظاهر و قد و بالای نرگس شیراز را نداشته باشد، اما از عطری سرشار و بی‌نظیر برخوردار است و در اولین دیدار از هر کسی با هر میزان ذوق و آشنایی با گل‌وگیاه دلبری می‌کند.

به خاطر جایگاه ویژه گل نرگس در فرهنگ مردم و کشاورزی سنتی سمنان، «کاشت گل نرگس» به عنوان میراث فرهنگی این شهر در فهرست ملی به ثبت رسیده است.