شناسهٔ خبر: 71143283 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی

برنا - گروه سیاسی؛ رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در کشور خبر داد. برنا - گروه سیاسی؛ رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه در طول ۳ سال اخیر برای ۱۱ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور سند حدنگار صادر شده است، بیان کرد: در این زمینه با رشد بی سابقه ۱۳.۸ درصدی نسبت به ۴۲ سال گذشته مواجه بودیم.

به گزارش خبرگزاری برنا، حسن بابایی در تشریح اقدامات انجام گرفته در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور طی ۹ ماهه سال جاری و در گفت‌وگو با میزان، اظهار کرد: سازمان ثبت علاوه بر انجام اقدامات جهادی در زمینه اجرای قانون حدنگار به ویژه در حوزه اراضی کشاورزی و اتخاذ تمهدیدات لازم برای ایجاد زیرساخت‌های فنی، حقوقی و ..، قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول را به عنوان فرصتی برای تثبیت مالکیت‌ها، اعتباربخشی به اسناد رسمی و ایجاد نظم حقوقی اجرا کرده است.

وی افزود: این سازمان با اتخاذ راهبردها و برنامه‌محور کردن همه فعالیت‌ها، ضمن استفاده حداکثری از فناوری‌های نوین برای انجام وظایف و ماموریت‌ها، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای هوشمند کردن ارائه خدمات ثبتی، اقدامات موثری در زمینه اصلاح فرایندها و تسریع و تسهیل خدمت‌رسانی و کاهش مراجعات حضوری و ارتقای سلامت اداری انجام داده است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه در طول ۳ سال اخیر برای ۱۱ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور سند حدنگار صادر شده است، بیان کرد: در این زمینه با رشد بی سابقه ۱۳.۸ درصدی نسبت به ۴۲ سال گذشته مواجه بودیم.

وی از ثبت ۶۲ هزار و ۳۶۷ فقره تقاضای پذیرفته شده ثبت ملک در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور طی ۹ ماهه سال جاری خبر داد و گفت: این تعداد درخواست، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱ درصد رشد داشته است. همچنین در سال ۱۴۰۳، حدود ۱۰۴ هزار و ۵۹۵ فقره تحدید حدود املاک در کشور داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل شاهد رشد ۵۰ درصدی در این زمینه هستیم.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه از صدور بیش از ۴۸۳ هزار فقره رای در هیئت‌های تعیین تکلیف و رشد ۱۰۵ درصدی صدور این آرا طی ۹ ماهه سال جاری خبر داد و گفت: بیش از ۲۷۱ هزار فقره از این آرا، رای مثبت بوده که صدور این آرای مثبت در هیئت‌های تعیین تکلیف، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶۰ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۹.۶ درصد از خلاصه معاملات در مدت کمتر از دو روز در سازمان، ثبت می‌شود؛ بیان کرد: بیش از ۹۸ درصد استعلامات دفاتر اسناد رسمی در سراسر کشور، کمتر از دو روز پاسخ داده می‌شود.

بابایی در ادامه با بیان اینکه در ۹ ماهه سال جاری ۲۵ هزار و ۹۲ فقره پرونده اجراییه چک‌های بلامحل در ادارات اجرای اسناد رسمی تشکیل شده است، گفت: در مدت مذکور ۹ هزار و ۵۵۸ فقره پرونده اسناد رهنی و شرطی بانک‌ها نیز در ادارات اجرای اسناد رسمی تشکیل شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۵ درصدی را نشان می‌دهد.

وی همچنین از رشد ۲۴ درصدی صدور آرای شورای عالی ثبت در سال جاری خبر داد و بیان کرد: در ۹ ماهه سال جاری ۴۴۱ فقره رای در این شورا صادر شده است. در همین مدت ۳ هزار و ۲۳۶ فقره رای بدوی در دادگاه انتظامی صادر شده است که صدور این آرا در مقایسه با سال قبل ۹۴ درصد رشد داشته است. همچنین ۴۸۳ فقره قرار صادره از دادسرای انتظامی داشتیم که نسبت به سال قبل با ۱۶۵ درصد افزایش همراه بوده است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یادآور شد: در ۹ ماهه امسال ۵۵ هزار و ۳۰۰ شرکت در سراسر کشور ثبت رسمی شدند که این آمار در مقایسه با سال گذشته ۱۱ درصد افزایش داشته است. ۶ هزار و ۲۵۹ موسسه غیرتجاری نیز در همین مدت ثبت شده‌اند که آمار ثبت این موسسات نیز حاکی از رشد ۵ درصدی نسبت به سال گذشته است.

وی در ادامه از صدور هزار و ۵۴ ابلاغیه اشتغال، انتقال، انتصاب، و ابلاغ سیاری سردفتران و دفتریاران در ۹ ماهه سال جاری خبر داد و گفت: این آمار در مقایسه با سال قبل رشد ۱۳ درصدی را نشان می‌دهد. در مدت مذکور همچنین هزار و ۱۲ طرح صنعتی ثبت شده با رشد ۱۹ درصدی نسبت به سال قبل داشتیم.

وی از پاسخ الکترونیکی به بیش از ۸۵ میلیون استعلام دستگاه‌های متولی از پایگاه شناسه ملی اشخاص حقوقی خبر داد و بیان کرد: این آمار رشد ۱۵۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می‌دهد.

بابایی در تشریح اقدامات زیرساختی فنی و قانونی در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور طی ۸ ماهه سال جاری، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی سکوی دیجیتال خدمات ثبتی کاتب و ارائه خدمات ثبتی به صورت شبانه‌روزی به مردم از مهمترین این اقدامات بود. در راستای اجرای سند تحول و تعالی قوه قضاییه با محوریت الکترونیکی شدن و هوشمندسازی خدمات با رویکرد خدمت ارزان، سریع و به موقع به مراجعان و پس از طی مراحل آزمایشی، مقررشد ۲۵ خدمت ثبتی سنتی و دستی از قبیل امور افراز، تفکیک، تجمیع، تعویض اسناد دفترچه‌ای به حدنگار، صدور اسناد المثنی و اسناد مالکیت وراث به صورت الکترونیکی به مراجعان ارائه شود.

وی در ادامه به تصویب معاهده حقوق طرح موسوم به (D.L.T) اشاره کرد و گفت: این معاهده مهم به منظور تسهیل و هماهنگ‌سازی رویه‌های مربوط به ثبت طرح‌های صنعتی از سوی طراحان و کسب و کارهای کوچک در کنفرانس دیپلماتیک معاهده حقوق طرح صنعتی که با حضور ۱۵۸ کشور در ریاض عربستان برگزار شد به تصویب رسید.

رونمایی از سند تحول دیجیتال سازمان ثبت

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور رونمایی از سند تحول دیجیتال سازمان ثبت را یکی از مهمترین دستاوردهای این سازمان در سال ۱۴۰۳ برشمرد و اظهار کرد: این سند تنها سندی است که در بین دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها، بحث تحول دیجیتال و هوش مصنوعی را به صورت مکتوب در آورد.

وی ادامه داد: اجرای کامل عملیات پرداخت و امضای الکترونیک در مرحله تایید ذی‌سمت آگهی‌های تاسیس و تغییرات اشخاص حقوقی در کل کشور، یکی دیگر از اقدامات مهم سازمان ثبت در سال جاری است که با اجرای این فرآیند مهم، شاهد کاهش ۸۰ درصدی مراجعه حضوری متقاضیان، تسریع و تسهیل در انجام امور و ارتقای سلامت اداری خواهیم بود.

رونمایی از سامانه‌های جدید در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال جاری

بابایی ایجاد سامانه تعیین نام هوشمند شرکت‌ها و موسسات تجاری را یکی اقدامات سازمان ثبت در سال جاری برشمرد و گفت: این سامانه با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و اتصال به پایگاه‌های اطلاعاتی مرتبط، زمان تعیین نام برای شرکت را از یک ماه به چند دقیقه کاهش داده است.

وی ادامه داد: سامانه اینترنتی ثبت شکایات مردمی نیز در این سازمان راه‌اندازی شده است که با این امکان تمامی شکایات مرتبط با این سازمان قابلیت ثبت، رصد و پیگیری تا حصول نتیجه را دارد که منجر به افزایش رضایتمندی عمومی می‌شود.

وی در ادامه به رونمایی از سند الکترونیک ملک در سال جاری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ایران جزء معدود کشورهایی است که دارای این فناوری در حوزه اسناد الکترونیک است و تاکنون فقط ۱۰ کشور موفق شدند که در حوزه اسناد بدین شکل عمل کنند.

امکان دریافت گواهینامه مالکیت ملک در سکوی کاتب

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از امکان دریافت گواهینامه مالکیت ملک در سکوی کاتب به منظور اثبات مالکیت ملک یا املاک اشخاص خبر داد و عنوان کرد: از مهمترین مزایای راه‌اندازی این خدمت ارائه گواهی مالکیت یکپارچه کشوری و در نتیجه حذف الزام به مراجعه حضوری است. با ارائه این گواهینامه به وزارت راه و شهرسازی می‌توان برای اثبات عدم مالکیت ملک و ثبت‌نام برای مسکن ملی اقدام کرد. همچنین این گواهینامه جهت ارائه به بانک‌ها به منظور اثبات مالکیت املاک در جهت استفاده به عنوان تضمین تسهیلات و اثبات تمکن مالی در سفارتخانه‌ها معتبر است. 

وی همچنین الکترونیکی کردن فرایند پلمب دفاتر (حذف دفاتر فیزیکی)، امکان استعلام وضعیت ممنوع الخروجی افراد و رونمایی از سند الکترونیک اشخاص حقوقی را از دیگر اقدامات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال جاری برشمرد و گفت: با رونمایی از سند الکترونیک اشخاص حقوقی امکان مشاهده و تحلیل اطلاعات اشخاص حقوقی اعم از شرکت‌ها و موسسات غیرانتفاعی در خصوص مدیران سهامداران، سرمایه و تغییرات شرکت، دیون مالیاتی و سایر موارد مورد نیاز به نحو بر خط وجود دارد.

فراهم کردن تمهیدات لازم برای اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول

بابایی در ادامه به اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول اشاره و بیان کرد: این قانون با قدرت و فراتر از انتظار در حال اجراست. در همین راستا برگزاری ۲۲ نشست هماهنگی و پیگیری اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، تشکیل کمیته‌های ملی، استانی و شهرستانی و فراهم‌سازی دسترسی‌های سامانه‌ای لازم برای ۱۴۷ هزار مشاور املاک در سراسر کشور انجام شده است.

وی افزود: تاکنون ۸۲ هزار مشاور املاک به سامانه ثبت اسناد متصل شدند و بیش از ۲۷۲ هزار پیش‌نویس موضوع ماده ۳ قانون نیز تنظیم شده است.

لزوم افزایش آگاهی عمومی در رابطه با قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول

بابایی بر ضرورت اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی عمومی مردم در خصوص قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول تاکید و تصریح کرد: در همین راستا در سال جاری اطلاع‌رسانی گسترده، مستمر و مبین از کلیات و نحوه اجرای این قانون و اتخاذ تمهیدات لازم برای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت صدا و سیما به منظور توجیه بهتر مردم و رفع اختلاف برداشت‌های احتمالی در آینده در دستور کار قرار گرفت. همچنین همایش تخصصی تبیین قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول و نشست‌های علمی و تحلیلی چگونگی اجرای این قانون با حضور صاحب نظران و اساتید دانشگاه برگزار شد.

وی همچنین بر لزوم همکاری و هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی مرتبط در اجرای این قانون تاکید کرد و گفت: اطلاع رسانی مناسب به دستگاه‌های دخیل انجام شده و با انجام هماهنگی‌های لازم، حضور آنان در نشست‌های مرتبط با قانون موصوف پیگیری شده است. در همین راستا بیش از ۲۷ مکاتبه با ۱۵ دستگاه اجرایی مرتبط، جهت آگاهی آنها نسبت به تکالیف خود در رابطه با اجرای قانون موصوف انجام شده است. همچنین ۸ نشست منطقه‌ای هم‌اندیشی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در سراسر کشور برگزار شده است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یادآور شد: در راستای تسریع در تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی مرتبط با این قانون، تشکیل جلسات مستمر در کارگروه‌های تخصصی با همکاری معاونت حقوقی قوه قضاییه و سایر نهادها و دستگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت که منجر به نهایی شدن یک آیین‌نامه، اتمام پیش‌نویس ۱۰ آیین‌نامه و ارسال یک آیین‌نامه به دولت برای تصویب شد. همچنین دو آیین‌نامه نیز در دست تنظیم است.

تدوین شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی در سال جاری

وی از تدوین شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی در سال جاری خبر داد و گفت: آزمون سردفتری سال ۱۴۰۳ در تاریخ ۲ شهریور ۱۴۰۳ به صورت سراسری و در ۳۷ حوزه امتحانی برگزار شد که از تعداد ۱۶ هزار و ۱۳۴ نفر شرکت‌کننده در این آزمون در مرحله کتبی ۳ هزار و ۷۴۲ نفر پذیرفته و جهت انجام سایر مراحل استخدام به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی شدند. همچنین ثبت‌نام آزمون دفتریاری در آبان ماه سال جاری به انجام رسیده است.

بابایی ادامه داد: در اجرای ماده ۵۸ آیین‌نامه قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب سال ۱۴۰۰ و راهکار اول از ماموریت پنجم سند تحول و تعالی قوه قضاییه و در راستای آگاهی عمومی و خدمت‌رسانی مطلوب سردفتران اسناد رسمی به مراجعان، شیوه‌نامه رتبه‌بندی دفاتر اسناد رسمی ابلاغ شد.

وی همچنین برگزاری اولین همایش ملی حدنگاری در بستر توسعه پایدار، اولین همایش روز مهندس نقشه‌بردار و سومین مدرسه تابستانی ۲۰۲۴ مالکیت فکری را از دیگر اقدامات اجرایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ۹ ماهه سال جاری برشمرد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌های خوبی نیز در سال جاری با برخی سازمان‌ها و نهادها به امضا رساندیم، گفت: در همین راستا تفاهمنامه مشترک با مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با موضوع ارجاعات داوری شورای حل اختلاف به سران دفاتر اسناد رسمی و همچنین تفاهمنامه مشترک با سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با هدف مستندسازی حقوق ارتفاقی، حفظ و حراست اراضی و املاک متعلق به سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به امضا طرفین رسید.

وی خاطر نشان کرد: به منظور حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز، اتخاذ تمهیدات و فرصت‌های نقش‌آفرینی برای شرکت‌های دانش‌بنیان با عدم لزوم اخذ مجوز فعالیت موضوع بند ۵ ماده ۱۱ آیین‌نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری مصوب سال ۱۳۸۷ توسط شرکت‌های دانش‌بنیان، سرعت‌بخشی به بررسی درخواست‌های ثبت اختراع و طرح صنعتی شرکت‌های دانش‌بنیان و تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مطرح شده در کمیسیون ماده ۷۰ در دستور کار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قرار دارد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: