به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت نیرو، حامد صیرفیانپور با اشاره به ابلاغ مصوبه جدید مشوقهای سرمایهگذاری در ارتقای واحدهای گازی موجود به روشهای تبریدی (چیلر جذبی، تراکمی) اظهار کرد: با این اقدام علاوه بر اعطای امتیاز گواهی ظرفیت ناشی از ارتقا، سرمایهگذاران این طرحها مجوز فروش برق بخش ارتقا یافته را در تابلو آزاد بورس انرژی یا از طریق قراردادهای دوجانبه به مشترکان طی دو سال بدون اعمال محدودیتهای مدیریت مصرف به مشترکان خریدار دریافت کردند.
وی از جمله مزایای این طرح را استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود تولید برق در نیروگاههای گازی و سیکلترکیبی برشمرد و افزود: با این روش بالغ بر یکهزار مگاوات پتانسیل ارتقای توان تولید واحدهای گازی در کشور وجود دارد که با سرمایهگذاری کمتری نسبت به احداث نیروگاه جدید و در بازه زمانی حدود ۶ ماه قابل اجرا خواهد بود.
سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه مدیریت شرکت برق حرارتی تاکید کرد: در روشهای تبریدی برخلاف روشهای فعلی خنککاری هوای ورودی به کمپرسور واحدهای گازی (نظیر روش مدیا)، خنککاری بدون مصرف آب صورت پذیرفته و بدین ترتیب از انعطافپذیری و پایداری تولید در طولانی مدت برخوردار است.
صیرفیانپور از تدوین ضوابط انتشار سلف گواهی ظرفیت به عنوان مشوق دیگر سرمایهگذاری در بخش تولید برق یاد کرد و افزود: به زودی با ابلاغ رویه جدید انتشار گواهی ظرفیت آتی (به صورت سلف)، امکان تأمین مالی طرحهای ارتقای تولید همزمان با شروع اجرای این طرحها از طریق بورس انرژی فراهم خواهد شد.
وی گفت: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته بخش قابل توجهی از ظرفیت قابل ارتقا در نیروگاههای گازی به روش تبریدی، در دوره اوج بار سالهای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ تکمیل و به بهرهبرداری خواهد رسید.