اسماعیل کوثری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به تقارن دهه مبارک فجر با اعیاد شعبانیه به ویژه روز پاسدار اظهار کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر اساس فرهنگ اسلام ناب محمدی، به فرمان حضرت امام خمینی (ره) و با همکاری یاران ایشان و جوانانی که برای پیروزی انقلاب و تأسیس نظام جمهوری اسلامی تلاش کردند، شکل گرفت. این نهاد به عنوان پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن تأسیس شد و در طول زمان با توجه به نیازهای کشور و شرایط موجود، گسترش پیدا کرد.
وی با تأکید بر اینکه خدمت در سپاه پاسداران بهعنوان یک نهاد، تنها یک شغل نیست، بلکه یک تکلیف الهی محسوب میشود، افزود: سپاه پاسداران در ابتدا به دنبال تأمین امکانات نبود، بلکه بر اساس ضرورتها و نیازهای انقلاب و کشور شکل گرفت. جوانانی که احساس مسئولیت میکردند و خواهان یاری امام خمینی (ره) بودند، از گروههای مختلف جامعه، از جمله تحصیلکردگان داخل و خارج کشور، کارگران و دیگر گروههای اجتماعی، با انگیزه انجام تکلیف الهی به این نهاد پیوستند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هرگز فراموش نمیکنم که در پادگان ولیعصر (عج) تهران، پیش از آغاز جنگ، پنج گردان فعال بود و عمر متوسط حضور این جوانان تنها چهار ماه بود. آنها یا شهید میشدند یا مجروح؛ با وجود آگاهی از این وضعیت، باز هم با شجاعت به یاری امام (ره) آمدند. این جوانان با الهام از عاشورای سال ۶۱ هجری قمری، کنار یکدیگر برادرانه عمل کردند و اکنون نیز باید این برادری را بین فرماندهان و نیروهای تحت امر خود ادامه دهند.
وی اضافه کرد: امروز شرایط با گذشته تفاوتهایی دارد. در دوران جنگ، تفاوت سنی میان فرماندهان و نیروها چندان محسوس نبود، اما اکنون ممکن است این فاصله سنی بیشتر شده باشد. فرماندهان امروزی از تجارب بسیار بالایی برخوردارند، در حالی که جوانانی که تازه به سپاه میپیوندند، ممکن است هنوز تجربه کافی نداشته باشند، با این وجود، رابطه فرماندهان با نیروهای تحت امرشان همواره همچون برادری بزرگتر بوده است.
کوثری گفت: علاوه بر حفظ این روحیه برادری که در دوران جنگ وجود داشت، باید به مسائل اخلاقی، رفتار شایسته، معنویت و ایمان قوی نیز توجه ویژهای شود، همچنین تسلط بر علم روز از اهمیت بالایی برخوردار است. به امید خدا، همانطور که اکنون شاهد پیشرفتهای چشمگیری در حوزههایی همچون هوش مصنوعی، فناوری ساخت ماهواره، موشک و پهپادها هستیم، این روند باید ادامه پیدا کند و بیش از پیش گسترش پیدا کند.
وی با بیان اینکه آیه «وَأَعِدُّوا لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ» بیانگر آرمانهای والای سپاه است و نشاندهنده تلاش این نهاد برای رسیدن به اهداف خود است، ابراز کرد: یکی از ویژگیهای بارز سپاه، تحت امر ولیفقیه بودن آن است که موجب ثبات فرماندهی در این نهاد شده است. این ثبات در زمان حیات حضرت امام خمینی (ره)، پس از رحلت ایشان و اکنون که مقام معظم رهبری مسئولیت فرماندهی کل قوا را برعهده دارند، بهوضوح مشهود است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی یادآور شد: تدابیر و اندیشههای ایشان در روند پیشرفتها حتی در سپاه پاسداران بسیار مؤثر بوده و بهگونهای است که ایشان با دقت، ظرافت و حساسیت بالایی مسائل را رصد میکنند؛ این رویکرد دقیق و هوشمندانه، نقش بسزایی در موفقیتهای سپاه و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی ایفا کرده است.
وی گفت: هرگز فراموش نمیکنم که سردار رشید اسلام، شهید حسن طهرانیمقدم، به من گفت «وقتی خدمت رهبر انقلاب میرویم، نکاتی را مطرح میکنند که ما را شگفتزده میکند» او میگفت که «رهبر انقلاب فرمودند باید موشکها را به گونهای نقطهزن کنید که تنها به دشمن آسیب برساند و حتی مردمی که اطراف هستند، آسیبی نبینند.» حتی شهید قاسم سلیمانی نیز بارها چنین مواردی را از ایشان نقل کرده است.
کوثری ادامه داد: امروزه نیز این موضوع را بهوضوح در میدان عمل میبینیم، بهطوری که حتی بدترین دشمنان ما، از جمله رژیم اشغالگر قدس، تأیید کردند که موشکهای ایرانی با دقت بالا به اهداف مشخص اصابت کرده است. این دقت بهویژه در عملیات «وعده صادق ۲» موجب تعجب آنها شد.
وی با تاکید بر اینکه پیگیریها و تدابیر رهبر معظم انقلاب با عشق و علاقه فراوان انجام میشود و تأثیر عمیقی بر پیشرفتها دارد، خاطرنشان کرد: افتخاری بزرگ برای نیروهای سپاه پاسداران است که فرماندهی دارند که بادقت و حساسیت بالا مسائل را دنبال میکند و تا رسیدن به نتایج مطلوب، آنها را پیگیری میکند.