شناسهٔ خبر: 71142049 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: طبنا | لینک خبر

در حوزه ماهواره برها به بلوغ رسیده ایم/همکاری شرکت های دانش بنیان با وزارت دفاع

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه در حوزه «ماهواره برها» به بلوغ و تکامل رسیده‌ایم، گفت: پرتاب‌های ماهواره سیمرغ و قائم ۱۰۰ بدون هیچ نقضی انجام شد و ماموریت‌های خود را انجام دادند و برنامه‌های خوبی برای آینده داریم.

صاحب‌خبر -

امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیر زاده امروز_ یکشنبه، چهاردهم بهمن _ در مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی گفت: امروز روز فناوری فضایی است، هرجا که خلاء وجود داشته باشد و ضعیف باشیم در آنجا وابسته می‌شویم. آینده دنیا و علوم آینده فضا محور است، بنابراین فضا بسیار مهم است و ما در این حوزه عقب افتاده‌ایم که نیازمندیم خلاءها را پُر کنیم و عقب ماندگی را جبران کنیم.

وی با بیان اینکه کارهای خوبی در این حوزه انجام شده است، افزود: ارتباط و همکاری خوبی بین وزارت دفاع و ارتباطات و هوافضای سپاه وجود دارد و شرکت‌های دانش بنیان و خصوصی را هم در این حوزه به کار گرفته‌ایم.

وزیر دفاع با اشاره به سخنانی از حضرت علی (ع) درباره علم، اظهار کرد: علم سلطان است. هرکس مجهز به علم است قدرت دست او است. دنیای امروز کاملاً این را به ما نشان می‌دهد که علم چه اهمیتی دارد. حتی شخصیت‌های غربی هم به این موضوع اشاره کرده‌اند که علم سلطان است.

نصیرزاده افزود: البته اختلاف نظر ما با غربی‌ها در علم این است که آنها علم را سلطان برای تسلط بر طبیعت و محیط مادی امروز می‌دانند، اما ما علم را سلطان برای تنظیم روابط عادلانه انسان‌ها و کشورها می‌دانیم. ما علم را سلطان برای رقابت سالم از رقبای خود می‌دانیم که عقب نمانیم. ما علم را سلطان می‌دانیم که تحت سلطه قرار نگیریم. بسیار مهم است که در این راستا در همه جهات رشد کنیم.

وی گفت: در بازدید رئیس‌جمهور از دستاوردهای دفاعی و فضایی وزارت دفاع اعلام کردم که این وزارت خانه با بیش از ۷ هزار شرکت خصوصی در ارتباط است. بیش از ۱۳۰۰ شرکت دانش بنیان با وزارت دفاع همکاری می‌کنند. از تمام ظرفیت‌های ملی برای توسعه فناوری‌ها بهره می‌گیریم و این ارزشمند است که دانشمندان کشورمان در حوزه هوافضا فرصت را پیدا می‌کنند که علم و دانش خود را برای تقویت و توسعه کشور به کار بگیرند.

وزیر دفاع بیان اینکه ما ابتدا با ماهواره شروع کردیم، گفت: زمانی که برای پرتاب ماهواره برای ما مانع ایجاد کردند به سراغ بومی سازی ماهواره بر رفتیم. در آنجا خلاء دیدیم، ممانعت ایجاد شد بنابراین کار را شروع کردیم و از سال ۷۷ این کار را آغاز کردیم و توانستیم ۱۰ سال بعد نخستین ماهواره را با ماهواره بر بومی سازی به نام سفیر به فضا بفرستیم.

نصیرزاده با بیان اینکه در حوزه ماهواره برها به بلوغ و تکامل رسیده‌ایم، تصریح کرد: پرتاب‌های ماهواره سیمرغ و قائم ۱۰۰ بدون هیچ نقضی انجام شد و مأموریت‌های خود را انجام دادند و برنامه‌های خوبی برای آینده داریم.