شناسهٔ خبر: 71141092 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

نسخه جدید خسروی‌وفا با ادعای باورنکردنی؛ ما دنبال مدال نیستیم!

در شرایطی که محمود خسروی‌وفا در طول دوران مدیریتش در کمیته ملی المپیک و پارالمپیک همیشه از کیفی‌سازی کاروان‌ها دفاع کرده بود، این بار در اظهارنظری باورنکردنی گفته است که ما دنبال مدال نیستیم.

صاحب‌خبر -

رئیس کمیته ملی المپیک در اظهارنظری تازه و بی سابقه خطاب به ورزشکاران اعزامی به بازی‌های زمستانی اعلام کرد مدال گرفتن اولویت نیست و حتی برای کشتی‌گیران و تکواندوکاران نیز به این شکل است؛ این سخنان در حالی مطرح شده که خسروی‌وفا سال‌های سال است «کیفی‌سازی» را در دستور کار خود قرار داده و با همین نگاه بسیاری از ورزشکاران فرصت حضور در برخی تورنمنت‌های مهم را از دست دادند.

به گزارش تابناک ورزشی، حضور محمود خسروی وفا در کمیته ملی المپیک باعث ترک عادتش نشده و او همان رویه و سیاستی که در بخش پارالمپیک به کار می‌گرفت را به کمیته جدید تحت مدیریت خود منتقل کرده. خسروی‌وفا بار‌ها از اعزام کیفی یا مدال گرایی صحبت کرده و حتی اعلام کرد کاروان ایران در پاریس نیز کیفی بوده است.

او در اکثر صحبت‌های خود برای تورنمنت‌ها یا رشته‌های مختلف روی سیاست خود پافشاری و از حضور ایران با تعداد ورزشکاران کم، اما با کیفیت دفاع کرده است. لازم به ذکر است مسئولان، مسائل مالی را به هیچ عنوان در این تصمیم گیری دخیل نمی‌دانند و سعید سلگی، معاون قهرمانی کمیته ملی پارالمپیک چندی پیش به خبرنگار تابناک گفته بود که علت به هیچ وجه مالی نیست!

اگر نام گوینده این سخنان را حذف کنیم یا کسی از پیشینه تفکرات خسروی‌وفا خبر نداشته باشد، حتماً از نگاه توسعه محور صاحب سخن تمجید می‌کند و آن را تفکر مثبتی در روند پیشرفت ورزش قلمداد می‌کند، اما وقتی نام محمود خسروی‌وفا را کنار آن می‌گذاریم شرایط تغییر می‌کند و حتماً تعجب برانگیز خواهد شد.

چه رخ داده که خسروی‌وفا این گونه از عادی بودن و عدم فشار به تیم‌ها و ورزشکاران به خاطر "مدال نگرفتن" می‌گوید! او در تمام این سال‌ها همه چیز را حول مدال‌آوری دانسته و تفاوتی نداشته که در کدام حوزه مدیریت فعال بوده. او تمام تمرکزش روی اعزام‌هایی با تعداد نفرات کم، اما با مدال‌آوری زیاد بوده؛ هرچند برای نتیجه‌بخش بودن این سیاست هم باید بررسی دقیقی صورت گیرد.

خسروی‌وفا در سیزدهم بهمن نسخه جدیدی از تفکرات خود به نمایش گذاشت و باید دید چه رخ داده که او اینگونه صحبت کرده است. اگر مدال‌آوری حتی برای کشتی و تکواندو هم اهمیت زیادی ندارد و در واقع خسروی‌وفا به این رشته‌های مدال‌آور هم فشار کلامی نمی‌آورد پس چه می‌شود که اعزام‌ها با میزان حساسیت زیادی در تعداد نفرات صورت می‌گیرد؟ چطور می‌شود که کمیته ملی المپیک ملاک برای حضور در تورنمنت‌ها را شانس مدال‌آوری یا کسب سهمیه المپیک می‌داند؟

این سیاست سال‌هاست در ورزش ایران (المپیکی‌ها و پارالمپیکی‌ها) حاکم است و نفرات زیادی بودند که به خاطر همین نگاه فرصت پیشرفت را از دست دادند. ورزشی که نیاز به توسعه در تمام بخش‌ها اعم از جانبازان و معلولان، زنان و... دارد به خاطر اینکه مسئولانش و در رأس آن خسروی‌وفا بیش از پیشرفت به آمار و ارقام اهمیت می‌دهد درجا زده و در بسیاری از زمینه‌ها پسرفت هم داشته است.

حالا به یک باره رئیس کمیته ملی المپیک مدال نگرفتن را بدون اشکال می‌داند! آیا این سخنان خسروی‌وفا به خاطر انتقادات مطرح شده در مراسم بدرقه کاروان ایران در بازی‌های زمستانی بوده یا اینکه این رویه در ادامه نیز به معنای واقعی حاکم خواهد بود؟ البته مشخص نیست اظهارنظرش مبنی بر اینکه او پیش از این هم به ورزشکاران گفته مهم است رکوردشان در ایران را تکرار کنید، محل بحث است چرا که او همواره از لزوم مدال‌آوری در بازی‌های مهم صحبت می‌کند.

ضمن اینکه خسروی‌وفا خطاب به ورزشکاران زمستانی گفت که «مهم این است که از پیست خارج نشوید و خوب ظاهر شوید. راجع به مدال نگران نباشید.» اینکه کمیته ملی المپیک خارج نشدن از پیست را به نوعی نشانه خوب ظاهر شدن می‌داند قابل توجه است!

با تأکید بر کیفی‌سازی کاروان‌ها بیش از آن که این موضوع به پیشرفت ورزش ایران بینجامد، به مثبت شدن روند مدیریت خسروی‌وفا فقط و فقط از نظر برخی ملاک‌های آماری کمک کرده است. نکته دیگر صحبت‌های خسروی‌وفا در جمع ورزشکاران زمستانی مربوط به مصاحبه آنها بود که خسروی‌وفا در اظهارنظری عجیب گفت: «اگر مصاحبه‌های ورزشکاران در آنجا چارچوب نداشته باشد، برخورد می‌کنیم!»

البته خسروی‌وفا مشخص نکرد که چارچوبش برای برخورد با مصاحبه‌ها چه هست، چرا که ممکن است یک انتقاد ساده از شرایط امکانات و تمرینات منجر به جریمه و تنبیه شخصی شود! شاید زمان این فرصت را بدهد که متوجه شویم کمیته ملی المپیک و خسروی‌وفا، مدال اولویت‌شان است یا کیفی‌سازی! شاید هم بنابر مصلحت در یک اعزام نظرات تغییر کند تا آمار و ارقام و مصاحبه به شکل دیگری مورد توجه قرار گیرد.