حضرتقلی حاجیلیدوجی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: کمبود آب آشامیدنی در مناطق شهری و روستایی، مشکلات زیرساختی حوزه برق و ضعف ولتاژ آن، روند کُند ساخت سایت ۳۰ واحدی مسکن جوانان، مستقرنشدن نمایندگی ادارات و نهادها در شهر و بخش گلیداغ، فعال نبودن بخش «آی سی یو و سی سی یو» بیمارستان علوی و ۱۸ سال بلاتکلیفی اهالی ۶ روستای واقع در مخزن سد درحال احداث «چایلی» از جمله مشکلات و کمبودهای زیرساختی شهرستان مراوهتپه است.
وی بابیان اینکه پیگیریهای برای رفع یا کاهش این مشکلات انجام شده است، اضافه کرد:مشکل بخش «آیسییو و سیسییو» بیمارستان علوی مراوهتپه و کمبود نیروی متخصص کلینیک آن تا پایان امسال رفع خواهد شد.
حاجیلی دوجی ادامه داد: با همراهی استاندار گلستان و مدیران مرتبط استانی ساخت سایت مسکونی ۴۰۰ هکتاری پیش بینی شده برای جابجایی اهالی ۶ روستا واقع در مخزن سد چایلی که با گذشته ۲ دهه تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، انجام خواهد شد.
سرپرست فرمانداری مراوهتپه همچنین گفت: برای رفع مشکل زیرساختی شبکه برق مراوهتپه و ضعف ولتاژ آن نیز برنامه دولت و مدیران استان ایجاد مزارع انرژی خورشیدی با سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
وی بابیان اینکه مراوهتپه ظرفیتهای خوبی در بخشهای گوناگون برای سرمایه گذاری دارد، افزود: بستههای تشویقی سرمایهگذاری در این شهرستان تهیه شده و در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.
کمبود ۹۱ لیتر در ثانیه آب آشامیدنی در مراوهتپه
حاجلیدوجی همچنین کمبود ۹۱ لیتر در ثانیه آب آشامیدنی را از مشکلات جدی مناطق شهری و روستایی مراوهتپه دانست و اضافه کرد: این شهرستان فقط ۱۳۸ لیتر در ثانیه آب دارد که از ۱۸ حلقه چاه و حدود ۲۰ دهنه چشمه تامین میشود.
وی افزود: کمبود آب آشامیدنی در مراوهتپه سبب شده تا هم اکنون که در فصل زمستان قرار داریم، آب برخی مناطق شهری و روستایی این شهرستان از چند ساعت تا چند روز قطع شود ضمن اینکه آبرسانی به ۲۵ روستا نیز با تانکر درحال انجام است.
حاجیلی دوجی ادامه داد: از مجموع ۲ نقطه شهری (مراوهتپه و گلیداغ) و ۱۱۱ روستای این شهرستان، ۷۶ روستا به همراه ۲ شهر اشاره شده، تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب مراوهتپه قرار دارند و ۳۳ روستا نیز تحت پوشش نیستند.
![فرماندار: رفع محرومیتهای مراوهتپه، اولویت دولت وفاق است](https://img9.irna.ir/d/r2/2025/01/26/3/171644231.jpg?ts=1737882619493)
سرپرست فرمانداری مراوهتپه همچنین گفت: میزان برخورداری اهالی ۲ نقطه شهری و ۷۶ روستای تحت پوشش آب و فاضلاب این شهرستان ۷۰ درصد و ۳۳ روستایی که تحت پوشش نیستند نیز ۳۰ درصد است.
وی با اشاره به شرایط جغرافیایی و کوهستانی بودن مراوهتپه، افزود: این شرایط سبب شده تا منابع آب زیرزمینی بجز در منطقه «دره ساوه» در دیگر مناطق یا وجود نداشته باشد و یا بسیار کم است.
حاجیلی دوجی ادامه داد: حفر چاه در برخی مناطق مراوهتپه تنها با عمق حداکثر ۲۰ متر قابل انجام است که آب استحصالی آن در بهترین شرایط حداکثر تا ۱۰ لیتر در ثانیه است، نیز کیفیت مطلوب ندارد.
وی تصریح کرد: برای بهرهمندی از منابع آب منطقه دره ساوه مراوهتپه نیز نیاز به حفر چاه و احداث ۲۵ کیلومتر خط انتقال از منطقه «آق قلعه» است که حداقل به چند صد میلیارد ریال اعتبار فوری نیاز دارد.
سرپرست فرمانداری مراوهتپه از محروم بودن این شهرستان بویژه نقاط شهری آن از منابع اعتباری مرتبط با «تنش آبی» خبر داد و گفت: تنها برخی اعتبارات از منابع ملی و نیز از محل تملک داراییهای سرمایهای استان به مراوهتپه اختصاص مییابد که کافی نیست.
وی از صدور مجوز حفر سه حلقه چاه آب در روستاهای «آق قلعه، الله نور و دره ساوه» خبر داد و افزود: شتاب بخشی به حفر این چاه ها بخشی از مشکل کمبود آب آشامیدنی مناطق روستایی مراوه تپه را رفع میکند.
حاجیلی دوجی همچنین بابیان اینکه بیشتر جمعیت مراوهتپه از عشایر بومی و کوچنده و شغل اغلب آنان دامداری است، اضافه کرد: درصورت تامیننشدن آب، شاهد مهاجرت اهالی این شهرستان مرزی به دیگر شهرهای استان خواهیم بود.
وی ادامه داد: شرایط جغرافیایی و اقلیمی مراوهتپه درحوزه منابع آبی مورد نیاز بشدت وابسته به نزولات آسمانی است و اگر مانند سال آبی جاری بارشها کاهش یابد، منابع تامین کننده آب نیز دچار مشکل میشوند.
حاجیلی دوجی افزود: بنابراین برای رفع کمبود آب آشامیدنی اهالی مراوهتپه باید اقدامات اساسی کوتاه مدت از جمله سه حفر چاه مجوزه داده شده و احداث شبکه انتقال آن از سوی متولیان شرکت آب منطقهای و آب و فاضلاب گلستان همّت شود.
۴۷۱ پروژه عمرانی و اقتصادی مراوهتپه آماده افتتاح است
سرپرست فرمانداری مراوهتپه همچنین از افتتاح ۴۷۱ پروژه عمرانی، خدماتی، تولیدی، اقتصادی و اشتغالزا در دهه مبارک فجر امسال در این شهرستان مرزی خبر داد و بیان کرد: ارزش این پروژهها بیش از ۲ هزار و ۸۵۵ میلیارد ریال است.
حاجیلی دوجی افزود: از مجموع پرژههای قابل افتتاح مراوهتپه در دهه فجر امسال ۱۱۶ پروژه عمرانی با اعتبار ۲ هزار و ۱۵ میلیارد ریال و ۳۵۵ طرح دیگر هم تولیدی، اقتصادی و اشتغالزا با اعتبار ۸۴۰ میلیارد ریال است.
وی اضافه کرد: علاوه بر پروژههای قابل افتتاح مراوهتپه در ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ساخت چهار پروژه عمرانی دیگر نیز با اعتبار پیش بینی شده حدود ۱۸۵ میلیارد ریال شروع خواهد شد.
حاجیلی دوجی ادامه داد: با افتتاح طرحهای عمرانی و اقتصادی مراوهتپه در دهه فجر امسال برای ۳۷۹ نفر از افراد و جوانان جویای کار در این شهرستان مرزی فرصت شغلی ایجاد شده است.
شهرستان مراوهتپه حدود ۶۷ هزار نفر جمعیت دارد که در ۲ نقطه شهری و ۱۱۰ روستا در گستره سه هزار و ۶۰ کیلومتر مربع سکونت دارند.