به گزارش ایرنا، ولودمیر زلنسکی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: روسیه نمیخواهد در مذاکرات آتشبس شرکت کرده و یا در مورد هر گونه امتیازدهی صحبت کند چرا که به زعم کرملین در زمانی که نیروهایش دست برتر را در میدان جنگ دارد، چنین اقدامی به عنوان شکست تفسیر می شود.
وی گفت که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، میتواند همتای روس خود را با تهدید تحریم های بانکی و انرژی و همچنین حمایت مستمر از ارتش اوکراین به پای میز مذاکره بکشاند.
ترامپ پیشتر گفته بود که مقام های آمریکایی و روس درباره خاتمه جنگ مشغول گفت و گو بوده اند. ترامپ گفت که دولت او رایزنی های "بسیار جدی" با روسیه داشته اما در این مورد توضیح بیشتری نداد.
زلنسکی در ادامه گفت: آنها ممکن است مناسبات خود را داشته باشند، اما گفت و گو درباره اوکراین بدون حضور ما برای همه خطرناک است.
وی تصریح کرد که تیمش با دولت ترامپ در تماس بوده اما این گفتگوها در "سطح کلی" است و معتقد است که به زودی جلسات حضوری برای دستیابی به توافقات دقیق تر برگزار خواهد شد.
زلنسکی با اشاره به "هدف مشترک خاتمه سریع جنگ"، بر ضرورت دیدار با ترامپ تاکید کرد و گفت: مهم است که پیش از هر چیز، با او جلسه ای برگزار کنیم. تمام اروپا این را می خواهد.
رئیس جمهوری اوکراین افزود که پس از مکالمه با ترامپ، "باید به سمت نوعی چارچوب گفتوگو با روس ها حرکت کنیم. مایلم که آمریکا، اوکراین، روسیه و اتحادیه اروپا بر سر میز مذاکره باشند. "
زلنسکی گفت که بدون ضمانتهای امنیتی از سوی متحدان اوکراین، هرگونه توافق با روسیه تنها به عنوان پیش درآمد حملات آینده عمل می کند.
به نوشته آسوشیتدپرس، عضویت در ناتو، آرزوی دیرینه کی یف است که مسکو قاطعانه آن را رد می کند. زلنسکی گفت که عضویت در ناتو "ارزان ترین" گزینه برای متحدان اوکراین است و همچنین از نظر ژئوپلیتیکی ترامپ را تقویت می کند.
زلنسکی معتقد است که عضویت اوکراین در ناتو "نشانه آن خواهد بود که روسیه تعیین نمی کند که چه کشوری عضو ناتو باشد و چه کشوری نباشد، بلکه این تصمیم بر عهده آمریکاست. من فکر می کنم این یک پیروزی بزرگ برای ترامپ خواهد بود.
رئیس جمهوری اوکراین ادامه داد که ارتش ۸۰۰ هزار نفری این کشور مزیتی برای ناتو خواهد بود، به خصوص اگر ترامپ به دنبال بازگرداندن نیروهای آمریکایی مستقر در خارج از آمریکا باشد.
زلنسکی گفت که پیشنهاد فرانسه برای استقرار نیروهای اروپایی در اوکراین به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر تجاوز روسیه در حال قوام یافتن است.
وی افزود: سوالات زیادی درباره ساختار فرماندهی و نظارت و تعداد نیروها و مواضع آنها باقی مانده است.
من در حضور دونالد ترامپ و امانوئل مکرون گفتم که ما به این موضوع به عنوان بخشی از ضمانت امنیتی و نه به عنوان تنها تضمین امنیتی علاقه مندیم.
زلنسکی همچنین در مورد سخنان مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، که گفته بود جنگ اوکراین را ۱۰۰ سال عقب انداخته، از وی خواست به کشورش سفر کند.
زلنسکی کنار گذاشتن اوکراین از هرگونه مذاکرات روسیه و آمریکا را خطرناک خواند
تهران - ایرنا - رئیس جمهوری اوکراین گفت که کنار گذاشتن کشورش از مذاکرات آمریکا و روسیه درباره جنگ در اوکراین "بسیار خطرناک" بوده و کی یف و واشنگتن برای تنظیم طرح آتش بس باید بیشتر گفتوگو کنند.
صاحبخبر -
∎