شناسهٔ خبر: 71139769 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

گروه «مپنا» با حمایت از توانمندی داخلی به دستاوردهای مهمی در زمینه توسعه زیرساختی در ۹ ماه ابتدایی سال دست یافته و آمار خوبی در زمینه‌های اقتصادی از خودش به جا گذاشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه بازرگانی ایلنا، گروه «مپنا»، با عنوان «شرکت مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران» یا به اختصار «مپنا» در ۲۲ مرداد ماه سال ۱۳۷۲ خورشیدی تأسیس ‌شد.

«مپنا» مجموعه‌ای صنعتى مشتمل بر شرکت گروه «مپنا» به عنوان شرکتی مادر، به همراه شرکت‌هاى متعدد تخصصى تابعه و وابسته به آن است که در زمینه مهندسى، احداث و توسعه نیروگاه‌های حرارتى، نیروگاه‌هاى انرژى تجدیدپذیر، تأسیسات تولید همزمان برق و حرارت، تأسیسات تولید همزمان برق و شیرین‌سازى آب، مهندسى، اجرا و توسعه پروژه‌های نفت وگاز در خشکى و دریا، مهندسى و احداث پروژه‌های حمل و نقل ریلی، خدمات تصویربرداری پزشکی، برقی‌سازی، ارائه خدمات بهره‌برداری، تعمیر و نگهدارى در صنایع مذکور و نیز سرمایه‌گذاری و تأمین مالی پروژه‌هاى یاد شده در چارچوب انواع روش‌های قراردادی و سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کند.

اهداف تأسیس شرکت

هدف اولیه تأسیس شرکت «مپنا»، بنیان گذاشتن مجموعه‌ای برای مدیریت پروژه‌های نیروگاهی در آن سال‌ها بود. بر اساس همین مأموریت، فعالیت «مپنا» در سال‌های ابتدایی بر تأمین تجهیزات اصلی از شرکت‌های بین‌المللی و مهندسی و انجام عملیات اجرایی پروژه‌های احداث نیروگاه متمرکز بود. طی سال‌های پس از آن، «مپنا» ابتدا با ساخت تجهیزات جانبی و در ابتدای دهه هشتاد، ساخت تجهیزات اصلی نیروگاهی از قبیل توربین و ژنراتور، فعالیت‌های خود را در حوزه نیروگاهی گسترده‌تر و عمیق‌تر کرد. آغاز سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های برق نیز از ابتدای دهه هشتاد کلید خورد که در سال‌های بعد، مپنا را به بزرگترین سرمایه‌گذار پروژه‌های نیروگاهی کشور تبدیل کرد.

در میانه دهه هشتاد، گروه «مپنا» با اتکاء بر تجربه‌های انباشته دهه گذشته و بهره‌گیری از توان صنعتی، مدیریتی و مالی خود، به دو حوزه راهبردی نفت‌وگاز و حمل‌ونقل ریلی ورود کرد.

 ساخت لوکوموتیوهای پیشرفته مسافری در همکاری با شرکت‌های معتبر بین‌المللی و حضور به عنوان پیمانکار در پروژه‌های نفت‌وگاز از مهم‌ترین اقدامات «مپنا» در این دو حوزه بود. در انتهای دهه هشتاد، «مپنا» در مسیر تقویت توانمندی‌های خود، تحقیق و توسعه در حوزه طراحی تجهیزات و محصولات را در دستور کار قرار داد؛ تصمیمی که کمتر از یک دهه با معرفی توربین بومی MGT-70 (3) به ثمر رسید.

با ورود به دهه نود خورشیدی، «مپنا» علاوه بر بلوغ در حوزه صنعت نیروگاهی و ارائه زنجیره کامل خدمات این حوزه شامل سرمایه‌گذاری، ساخت تجهیزات، احداث نیروگاه، خدمات بهره‌برداری و تعمیرات، فعالیت‌های خود را در حوزه‌های ریلی و نفت‌وگاز گسترش داد.

در میانه دهه نود، «مپنا» از نخستین شرکت‌های ایرانی صاحب صلاحیت برای حضور در عرصه اکتشاف و توسعه میادین نفتی بود که موفق به امضای قرارداد توسعه میدان‌های نفتی دانان، پارسی و پرنج با وزارت نفت شد.

در حوزه ریلی، «مپنا» علاوه بر ساخت لوکوموتیو و دیگر تجهیزات اصلی، در حوزه احداث خطوط ریلی نیز فعال‌تر از گذشته شد تا در تحقق بخشیدن به ظرفیت‌های بالقوه ایران به عنوان کشوری با منابع انرژی غنی و جایگاه راهبردی در مسیر تجارت و حمل‌ونقل بین‌المللی یاری‌رسان باشد.

راهبرد اصلی گروه «مپنا»، متنوع‌سازی سبد کسب و کار است که منجر به حضور این بنگاه صنعتی در حوزه‌های بهداشت و سلامت، فناوری اطلاعات، آب، برقی‌سازی، پتروشیمی و …در سال‌های اخیر شده است؛ همه این سیاست‌ها در راستای محقق کردن چشم‌انداز گروه مپنا و تبدیل شدن به یک گروه صنعتی مرجع در بخش‌های انرژی و حمل‌ونقل ریلی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است.

دستاوردهای فنی و زیرساختی

گروه «مپنا» سازنده طیف گسترده‌اى از محصولات پیشرفته صنعتى از جمله توربین‌هاى گاز و بخار، تجهیزات جانبی توربین، پره توربین، توربین بادى، بویلرهاى متعارف و بازیاب حرارت، ژنراتورهاى حرارتى و آبى، سامانه‌هاى حفاظت و کنترل، لوکوموتیوهاى مسافرى و بارى و توربوکمپرسور و ارائه کننده آرایه وسیعى از خدمات تعمیر و نگهدارى در کلاس جهانى است.

«مپنا» علاوه بر موفقیت در کسب سهم مشارکت پنجاه درصدى در توسعه ظرفیت نیروگاهى کشور و مشارکت مؤثر در توسعه پروژه‌هاى نفت و گاز، حمل و نقل ریلى، سلامت و برقی‌سازی توانسته است با تکیه بر کیفیت و قیمت رقابتى محصولات و خدمات خود در بازارهاى بین‌المللی حضور یابد.

گروه «مپنا»، با عنوان «شرکت مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران» یا به اختصار «مپنا» در ۲۲ مرداد ماه سال ۱۳۷۲ خورشیدی تأسیس ‌شد. هدف اصلی از تأسیس مپنا در ابتدا پیمانکاری عمومی پروژه‌های نیروگاهی به صورت کلید در دست بود و در اثر تحولات، مپنا از حوزه صرف پیمانکاری در دهه هفتاد و تولیدکننده تجهیزات تحت لیسانس در دهه هشتاد، هم‌اکنون به مجموعه‌ای صاحب فناوری تبدیل شده است و در بین رتبه‌های برتر صاحبان فناوری توربین گازی در عرصه جهانی قرار گرفته است.

فعالیت در زمینه رفع نیازهای اساسی

فعالیت‌های گروه «مپنا» با تامین نیازهای اساسی جامعه ایران پیوند عمیقی دارد و این گروه صنعتی از ابتدای تأسیس تلاش کرده است تا به عنوان «بنگاه حل مسئله» بازوی صنعتی کشور در حل مشکلات و چالش‌های حوزه‌های راهبردی و زیرساختی باشد. علاوه بر تلاش برای حل چالش‌های بنیادین کشور، گروه مپنا در سال‌های اخیر تلاش کرده است تا به عنوان کانون تجمع نخبگان صنعتی و مدیریتی، در ورود رویکردهای جدید علمی و فناورانه به کشور جریان‌ساز و پیشرو باشد. هوشمندسازی زیرساخت‌ها و برقی‌سازی سامانه‌های حمل و نقل نمونه‌ای از تلاش‌های گروه مپنا در این حوزه بوده است.

تلاش گروه «مپنا»، همگام بودن با روندهای جهانی از مسیر انتقال فناوری و شراکت با بنگاه‌های صنعتی بین‌المللی و بکارگیری و بومی‌سازی آن‌ها است تا مسیر توسعه و تبدیل ایران به کشوری با زیرساخت‌های پیشرفته با شتاب بیشتری پیموده شود.

با فراتر رفتن از مدیریت پروژه‌های نیروگاهی در صنعت برق و گسترش حوزه‌های کسب و کار، نام شرکت در مهر ماه سال ۱۳۹۲ به صورت رسمی تغییر یافت و این مجموعه، اکنون با عنوان «گروه مپنا» شناخته می‌‌شود.

ورود به حوزه‌های جدید

در میانه دهه نود، «مپنا» از نخستین شرکت‌های ایرانی صاحب صلاحیت برای حضور در عرصه اکتشاف و توسعه میادین نفتی بود که موفق به امضای قرارداد توسعه میدان‌های نفتی دانان، پارسی و پرنج با وزارت نفت شد.

در حوزه ریلی، «مپنا» علاوه بر ساخت لوکوموتیو و دیگر تجهیزات اصلی، در حوزه احداث خطوط ریلی نیز فعال‌تر از گذشته شد تا در تحقق بخشیدن به ظرفیت‌های بالقوه ایران به عنوان کشوری با منابع انرژی غنی و جایگاه راهبردی در مسیر تجارت و حمل‌ونقل بین‌المللی یاری‌رسان باشد.

راهبرد اصلی گروه مپنا، متنوع‌سازی سبد کسب و کار است که منجر به حضور این بنگاه صنعتی در حوزه‌های بهداشت و سلامت، فناوری اطلاعات، آب، برقی‌سازی، پتروشیمی و …در سال‌های اخیر شده است؛ همه این سیاست‌ها در راستای محقق کردن چشم‌انداز گروه مپنا و تبدیل شدن به یک گروه صنعتی مرجع در بخش‌های انرژی و حمل‌ونقل ریلی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است.

افتخارات و دستاوردهای مجموعه از ابتدا تاکنون

گروه «مپنا» در سه دهه فعالیت خود، تاکنون دستاوردهای بسیاری را ثبت کرده است. بخشی از این دستاوردها به شرح زیر است:

* کسب رتبه اول در گروه شرکت‌های پیمانکاری به انتخاب سازمان مدیریت صنعتی ایران

* کسب رتبه اول در گروه شرکت‌های ساخت تجهیزات صنعتی توسط شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا به انتخاب سازمان مدیریت صنعتی ایران

* کسب رتبه اول جایزه ملی مدیریت دانش در سال ۱۳۸۹

* اهدای بالاترین نشان جایزه تعالی منابع انسانی به شرکت مپنا در سال ۱۳۸۹

* قرار گرفتن در بین ۱۰۰ شرکت برتر خاورمیانه توسط نشریه معتبر و بین‌المللی MEED

* قرار گرفتن در میان 10 شرکت برتر نفت و گاز خاورمیانه در سال 2020 به انتخاب نشریه MEED

* کسب رتبه هشتم از میان ۵۰ شرکت فعال بورس در سال ۱۳۸۸

* قرار گرفتن در بین ۱۰ شرکت برتر کیفی ایران بنا به بررسی و اعلام موسسه بین‌المللی GIC

* دریافت دو تندیس بلورین مدل تعالی سازمانی EFQM از فرآیند جایزه ملی بهره‌وری و تعالی سازمانی توسط شرکت‌های مپنا (شرکت مادر) و مهندسی و ساخت توربین مپنا

* کسب گواهی تقدیرنامه و تعهد به تعالی سازمانی EFQM توسط ۵ شرکت گروه مپنا

* دارای رکورد ملی ۳۶ روز جهت تعمیرات اورهال کامل یک واحد نیروگاه گازی در نیروگاه جنوب اصفهان

* برند برتر در اولین طرح ملی ارزیابی برندهای ایرانی

* قرار گرفتن مپنا در میان ۱۰ تولید کننده برتر صنایع نیروگاهی در جهان بر اساس ارزیابی نشریه Gas Turbine World

* رسیدن مجموع واحدهای نیروگاهی سنکرون شده، در دست احداث و در دست مذاکره گروه مپنا در داخل کشور بالغ بر ۶۰ هزار مگاوات است.

* رسیدن مجموع کل پروژه‌های سنکرون شده داخل کشور گروه مپنا به کل ظرفیت نامی نصب شده نیروگاه‌های کشور: ۴۶٫۸ درصد

* رسیدن مجموع کل پروژه‌های سنکرون شده داخل کشور گروه مپنا به کل ظرفیت نامی نصب شده نیروگاه‌های کشور در کسب و کار مرتبط: ۶۰ درصد

* احداث نیروگاه‌های ری‌سوت و قرن عالم عمان، رمیله، الصدر و حیدریه عراق، تشرین و جندر سوریه و تعمیرات اساسی نیروگاه بلاوان اندونزی

* حضور در مناقصات بین‌المللی کشورهای سوریه، عراق، لبنان، الجزایر، مالزی، عمان، پاکستان

* انعقاد بیش از ۲۰ قرارداد انتقال دانش فنی طراحی و مهندسی ساخت تجهیزات و مدیریت پروژه‌ها با شرکت‌های مطرح بین‌المللی: زیمنس، کرونه و فورلندر آلمان، ABB سوئیس، Doosan کره جنوبی، Macchi ایتالیا، Don Caster انگلستان، Elbar هلند، Zorya و Sumi Frunze اوکراین، ژومونت و فوله فرانسه، پاور توربین روسیه، SEC چین در صنایع نیرو، نفت و گاز و حمل و نقل ریلی

* اخذ تندیس سیمین مدل تعالی سازمانی EFQM  از فرآیند جایزه ملی بهره‌وری و تعالی سازمانی توسط شرکت مهندسی و ساخت بویلر و تجهیزات مپنا در سال‌های 1397 و 1394

* کسب رتبه دوم برترین سازندگان بویلرهای HRSG  از سوی نشریه معتبر و بین المللی مک‌کوی (McCoy) توسط شرکت مهندسی و ساخت بویلر و تجهیزات مپنا در سال 1396

* قرار گرفتن در بین پنج شرکت مطرح جهان از حیث تکنولوژی بویلرهای HRSG  از سوی نشریه معتبر و بین المللی مک‌کوی (McCoy) توسط شرکت مهندسی و ساخت بویلر و تجهیزات مپنا در سال 1397

توربین گازی MGT-75، اولین توربین کلاس F تمام ایرانی

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

گروه «مپنا»، به‌عنوان پیشرو در صنعت نیروگاه‌سازی کشور، گام‌های بلندی در جهت توسعه فناوری توربین‌های گازی برداشته که یکی از مهم‌ترین آنها، طراحی و ساخت موفق توربین‌ MGT-75 در کلاس F در داخل کشور است.

سطح فناوری در حوزه ساخت قطعات توربین‌های کلاسF بسیار بالاست و این به دلیل مواد استفاده شده، دقت بالای ساخت، حجم عملیات ماشین‌کاری و پیچیدگی‌های فرآیندی است. عملیات در این بخش پیچیدگی بالایی دارد و هزینه‌های آن به طور طبیعی بالاست؛ با این حال مپنا توانسته‌ انحصار در تولید قطعات ریخته‌گری این توربین‌ها را پشت سر بگذارد و این امکان را فراهم آورده‌ که این قطعات با هزینه‌ای منطقی و اقتصادی در دسترس صنعت کشور باشد.

به گفته مدیر طرح توسعه توربین‌ کلاس F گروه مپنا این تغییر در فرآیند تولید به ما این اجازه را می‌دهد که یک راهکار منطقی و اقتصادی برای تامین قطعات مورد نیاز و حفظ آمادگی نیروگاه‌ها ارائه دهیم. یکی از مهم‌ترین نکات در این زمینه، توانایی مپنا در تامین و تحویل به موقع قطعات است که باعث می‌شود نیروگاه‌های پیشرفته به طور مستمر در حال بهره‌برداری باقی بمانند.

دستاوردهای گروه «مپنا» در یازدهمین نمایشگاه حمل و نقل ریلی

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

 

یازدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی حمل و نقل ریلی، صنایع، خدمات و تجهیزات وابسته، ۲۹ اردیبهشت تا اول خرداد ماه ۱۴۰۳ برگزار ‌شد و نمایندگان گروه «مپنا» به ارائه دستاوردهای مختلف گروه در این حوزه صنعتی ‌پرداختند.

بخش حمل و نقل «مپنا» در فضای باز این نمایشگاه، با عرضه‌ دو محصول جدید لوکوموتیو باری ۴۰۰۰ اسب بخار MAP۳۰ و موتور MP۶۱۰ که در روزهای اخیر  توسط وزیر صمت در محل کارخانه «مپنا» لوکوموتیو رونمایی شد، گام بلندی در تأمین نیازهای انباشته کشور به ناوگان ریلی برداشت.

غرفه گروه «مپنا» در سالن ۸ و ۹ این رویداد چهار روزه نیز میزبان مدیران وزارت راه و شهرسازی، سازمان‌های قطار شهری تهران، اصفهان، شیراز، تبریز و مشهد، مدیران ارشد راه‌آهن ج. ا. ایران، شرکت‌های معدنی و فولادی متقاضی ناوگان ریلی و مدیران و کارشناسان داخلی و بازدیدکنندگان خارجی از کشورهای الجزایر، روسیه، عمان، چین و … بود.

از مهم‌ترین دستاوردهای حضور «مپنا» در این دوره نمایشگاه ریلی، نهایی سازی قرارداد ساخت بدنه و بوژی واگن مترو برای شرکت واگن سازی تهران، عقد تفاهم نامه تجهیزات (E&M) خط  دو و سه مترو شیراز، عقد قرارداد حمل ۱.۲ میلیون تن گندله آهن از مجتمع دولتی سنگان به فولاد سبزوار، امضای تفاهم نامه حمل یک میلیون تن مواد اولیه با فولاد مبارکه اصفهان، انعقاد قرارداد با شرکت فولاد ارفع جهت حمل ۱۰۰هزار تن ماهیانه کنستانتره و گندله، انعقاد قرارداد حمل ۲۰هزار تن محموله ترانزیتی گوگرد از ترکمنستان به بندرعباس، بازدید سفیر الجزایر از غرفه و محصولات مپنا و مذاکرات انتقال تکنولوژی به این کشور و مذاکرات فروش لوکوموتیو و واگن به شرکت‌های داخلی را می توان نام برد.

مأموریت‌های نوآورانۀ شرکت توسعه نوآوری نفت و گاز «مپنا» در صنعت نفت و گاز (21 خرداد)

شرکت «توسعۀ نوآوری نفت و گاز مپنا» با مأموریت‌هایی با محوریت نوآوری در نحوۀ نقش‌آفرینی در صنعت نفت و گاز به بخش نفت و گاز گروه مپنا پیوست.

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

به گفتۀ «مصطفی اشعری» مدیرعامل شرکت توسعه نوآوری نفت و گاز مپنا، این تحولات نتیجۀ مطالعات و طراحی‌های بخش نفت و گاز برای تقویت نگاه توسعه‌محور و نوآوری‌مدار به صنعت نفت و گاز در «مپنا» است.

تحولاتی که در نظر گرفته شده در نام شرکت هم نمایان است. نام این شرکت از «مشاورۀ مدیریت مپنا» به « توسعۀ نوآوری نفت و گاز مپنا»  (MAPNA WIT) که ترکیبی است از خِرد، نوآوری و فناوری (Wisdom, Innovation, Technology) تغییر پیدا کرده‌است.

اشعری دراین‌باره گفت: این شرکت ظرفی است برای ایده‌هایی که طی نزدیک به یک سال در بخش نفت و گاز بر اساس اقتضائات و نیازمندی‌های موجود، تدوین شده‌ است. البته باید تأکید کرد که آنچه تاکنون هستۀ اصلی خدمات‌دهی شرکت مشاورۀ مدیریت بوده‌ است، همچنان به عنوان یکی از ارکان اساسی خدمت‌رسانی آن حفظ خواهد شد و در سبد خدمات شرکت باقی خواهد ماند.

مدیرعامل شرکت توسعۀ نوآوری نفت و گاز مپنا، خلق ارزش با تکیه بر نوآوری و توسعۀ فعالیت‌های نوآورانه در بخش نفت و گاز را مهم‌ترین و کلیدی‌ترین مأموریتی دانست که گروه مپنا و بخش نفت و گاز برای این شرکت قائل‌اند و افزود: نوآوری می‌تواند در ابعاد مختلف نرم‌افزاری و سخت‌افزاری یک اهرم حل مسئله باشد و به جذب فناوری‌ها، ابزار، شیوه‌ها و رویکردهای جدید و کارآمد منجر شود.

تأسیس سومین واحد تاسیسات تقویت فشار گاز خط دهم سراسری کشور (30 خرداد)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

شرکت نیرپارس با اجرای موفق آزمایش ۷۲ ساعت (Trial Run) پکیج توربوکمپرسور واحد سوم تاسیسات تقویت فشار گاز دوراهان، سومین واحد این ایستگاه را به منظور کاهش بخشی از ناترازی انرژی در کشور وارد مدار کرد.

این طرح بخشی از پروژه یکصد دستگاه توربوکمپرسور است که به منظور تقویت فشار شبکه سراسری گاز به کارفرمایی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در کشور اجرا شده است.

تاسیسات تقویت فشار گار دوراهان در استان چهارمحال و بختیاری و بر روی خط راهبردی شبکه سراسری دهم واقع شده است که روزانه با ظرفیت انتقال ۹۰ میلیون متر مکعب گاز، نقش موثری در تقویت فشار شبکه سراسری گاز کشور برعهده دارد. آرایش این تاسیسات ۳+۱ است.

امضای قراردادهای توسعه و بهره‌برداری میدان نفتی بند کرخه (2 تیر)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

قرارداد طرح توسعه میدان نفتی بند کرخه و قرارداد خرید خدمات فرآورش نفت ‌خام با استفاده از تأسیسات فرآورش سیار نفت (SkidMounted) در قالب قرارداد مشارکت عمومی – خصوصی ساخت، مالکیت و بهره‌برداری (BOO) امضا شد.

این قرارداد با ذخیره درجای ۹۸۰ میلیون بشکه نفت، با حضور «جواد اوجی» وزیر نفت، «محسن خجسته‌مهر» مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، «محمد اولیاء» مدیرعامل گروه مپنا و مدیران ارشد شرکت‌های نفتی و گازی، صبح روز یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات وزارت نفت، بین شرکت‌ ملی نفت ایران و شرکت توسعه نفت و گاز مپنا امضا شد.

همچنین قرارداد خرید خدمات فرآورش نفت ‌خام با استفاده از تأسیسات فرآورش سیار نفت (SkidMounted) در قالب قرارداد مشارکت عمومی – خصوصی ساخت، مالکیت و بهره‌برداری (BOO) با شرکت توسعه نفت و گاز مپنا(OGDC)  امضا شد.

جانمایی ۱۵ موقعیت جدید چاه در میدان گازی خانگیران (19 تیر)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

شرکت «نیرپارس مپنا»، احداث ۱۵ موقعیت جدید چاه و مسیر دسترسی به آنها را در پروژه توسعه ذخیره سازی گاز مخزن شوریجه Dبه منظور استقرار دکل‌های حفاری به طور کامل اجرا کرد.

ایجاد واحدهای نم‌زدایی گاز (Dehydration) شامل دو ردیف هر یک به ظرفیت ۱۰ میلیون متر مکعب در روز، احداث خطوط لوله جریانی، تسهیلات سرچاهی و مراکز جمع‌آوری گاز و نیز ایجاد تاسیسات اندازه‌گیری گاز ورودی و خروجی (Metering) و یوتیلیتی‌های مربوطه از دیگر فعالیت‌های انجام شد.

افتتاح ایستگاه شارژ DC گروه مپنا را در اتوبان کرج – قزوین (13 مرداد)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

وزیر صنعت، معدن و تجارت، جدیدترین ایستگاه شارژ خودروهای برقی ساخته شده در شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) را در محدوده اتوبان کرج – قزوین، پنج کیلومتر بعد از پل هوایی کردان، روز شنبه  ۱۳ مردادماه ۱۴۰۳ افتتاح کرد.

این ایستگاه، دارای دو دستگاه شارژر DC با توان ۱۲۰ کیلووات با دو استاندارد GB/T و CCS است که امکان شارژ چهار خودرو برقی را به طور هم‌زمان فراهم می‌کند. دارندگان خودروهای برقی می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن شارینت، این ایستگاه شارژ را مسیریابی و عملیات شارژ خودرو خود را انجام دهند.

ثبت رکورد بیش از ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ساعت کارکرد بدون حادثه (23 مرداد)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

شرکت «نیرپارس مپنا» در پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبی از سال ۱۴۰۰ تاکنون، موفق به ثبت بیش از ۷ میلیون و دویست هزار نفر ساعت کارکرد بدون حادثه LTI (حادثه ناتوان کننده) شده است.

رسیدن به این رکورد، نتیجه توجه و تلاش همه جانبه و نظام‌مند متخصصان شرکت نیرپارس مپنا در واحدهای اجرایی، مهندسی، HSE همراه با پشتیبانی کارفرما و راهبر کنسرسیوم پروژه است.

قرارداد مهندسی و ساخت دامپتراک ۱۳۶ تنی بین گروه مپنا و شرکت ملی صنایع مس ایران (21 شهریور)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

قرارداد مهندسی و ساخت اولین دامپتراک ۱۳۶ تنی الکترومکانیکال AC-AC بومی‌سازی شده، بین گروه «مپنا» و شرکت ملی صنایع مس ایران به امضاء رسید.

در این پروژه طی قراردادی ۱۸ ماهه دامپتراک الکترومکانیکال ۱۳۶ تنی AC-ACمپنا با بکارگیری ظرفیت کارخانجات گروه مپنا و همچنین شرکت‌های دانش بنیان ساخته می‌شود. عمق ساخت داخل پیش‌بینی شده حدود ۶۵ درصد است.

تعریف و شروع این پروژه در شرکت احداث و توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی مپنا (توسعه دو) انجام شد و سپس به بخش حمل و نقل و شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو مپنا (MLC)منتقل شد.

انعقاد قرارداد ساخت بوژی و بدنه قطارهای مترو تهران (27 شهریور)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

بخش حمل و نقل گروه «مپنا»، قرارداد تأمین ۴۲ دستگاه بدنه مترو و ۸۴ بوژی مترو با شرکت واگن‌سازی تهران را امضا کرد.

این قرارداد به منظور توسعه ناوگان قطارهای مترو تهران منعقد شده و مدیریت آن به‌طور کامل بر عهده بخش حمل و نقل گروه مپنا خواهد بود. در این راستا تولید بوژی به شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو مپنا و تولید بدنه نیز به شرکت واگن پارس مپنا واگذار خواهد شد.

راه‌اندازی ۲ واحد توربوکمپرسور گروه مپنا در ایستگاه آبپخش (9 مهر)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

تست ۷۲ ساعت (Trial Run) پکیج‌های توربوکمپرسور واحد اول و دوم تاسیسات تقویت فشار گاز ایستگاه شهید اخلاقی (آبپخش)، چهارم مهرماه ۱۴۰۳ با موفقیت انجام و این ایستگاه آماده بهره‌برداری شد.

مجری طرح تأسیسات تقویت فشار گاز در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: ایستگاه آبپخش روی خط لوله ششم سراسری گاز با ظرفیت طراحی روزانه ۱۰۷ میلیون متر مکعب با چهار توربین MGT-۳۰ ساخت شرکت مپنا با توان ۲۵ مگاوات و به ظرفیت کل ۱۰۰MW در کیلومتر ۲۸۹ خط لوله ششم سراسری احداث و آزمون ۷۲ ساعته ۲ واحد توربوکمپرسور آن با موفقیت تکمیل شد.

صرفه جویی بیش از ۱۶۸ هزار مترمکعب گاز در ساعت (6 آبان)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

فاز اول نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فتوولتائیک آفتاب شرق به ظرفیت ۲۰مگاوات به همت متخصصان گروه مپنا، روز دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۳ سنکرون و به شبکه سراسری برق متصل شد. یکی از مهمترین نکات این پروژه به لحاظ زیست محیطی در صرفه جویی حدود ۱۶۸هزار متر مکعب گاز در ساعت و جلوگیری از تولید حداقل ۳۳۵ تن دی‌اکسید کربن در ساعت است.

این پروژه، بزرگترین نیروگاه خورشیدی فتوولتائیکِ حال حاضر ایران، در ۴۵ کیلومتری اصفهان و ۱۵ کیلومتری شهرستان کوهپایه و در زمینی به مساحت ۱۲۰۰ هکتار در حال احداث است.

تحویل قطعی مخازن کروی و تکمیل ناحیه بارگیری در طرح توسعه پالایشگاه نفت اصفهان (12 آبان)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

شرکت «نیرپارس مپنا» موفق به تحویل قطعی ۱۹ دستگاه مخازن کروی پالایشگاه نفت اصفهان در روز چهارشنبه نهم آبان‌ ۱۴۰۳ به کارفرمای پروژه اصفهان شد.

بخش مخازن پروژه پکیج C اصفهان، شامل ۶۴ دستگاه مخزن است که از این تعداد ۴۵ دستگاه مخازن استوانه‌ای و ۱۹ دستگاه مخازن ذخیره کروی محسوب می‌شود. مخازن کروی با ظرفیت کلی ۵۷ هزار متر مکعب برای ذخیره سیالاتی از قبیل پروپان، بوتان، LPG  و پروپیلن مورد استفاده قرار می‌گیرند. پیش از این مخازن استوانه‌ای تحویل قطعی و مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند.

تحویل دائم واحد ۱۱ گازی نیروگاه سیکل ترکیبی رمیله (20 آبان)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

با تلاش همکاران و متخصصان گروه «مپنا» گواهی تحویل دائم واحد ۱۱ گازی (فاز سوم) نیروگاه سیکل ترکیبی رمیله در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۳ توسط کارفرمای پروژه ابلاغ شد. تحویل دایم این واحد از پروژه سیکل ترکیبی رمیله پیشتر و در روز ۱۷ شهریور امسال انجام شده بود.

ابر پروژه احداث نیروگاه سیکل ترکیبی رمیله به عنوان بزرگترین پروژه صادرات خدمات فنی مهندسی گروه مپنا در ۴۵ کیلومتری شهر بصره (منطقه رمیله شمالی) کشور عراق و ۱۰۰ کیلومتری ایستگاه مرزی شلمچه واقع شده است.

تحویل دائم واحد دوم بخار نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی (30 آبان)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

تحویل دائم (FAC) واحد دوم بخار نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی پس از رفع دیفکت‌های تحویل موقت و سپری شدن دوره تضمین، یکم مردادماه ۱۴۰۳ انجام و صورت‌جلسه تحویل دائم این واحد در تاریخ ۲۹ آبان ۱۴۰۳ توسط کارفرما به شرکت احداث و توسعه نیروگاه‌های مپنا (توسعه یک) ابلاغ شد.

پایان موفق تست عملکردی چاه پروژه ذخیره‌سازی گاز شوریجه (5 آذر)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

معاون پروژه‌های شرکت حفاری مپنا از پایان یافتن موفق تست عملکردی تجهیزات و پارامترهای جریان چاهی پروژه ذخیره‌سازی گاز شوریجه خبرداد.

«احمد توکی» گفت: با تلاش پرسنل عملیات و خدمات سرویس آزمایش چاه شرکت حفاری مپنا، عملیات جریان‌دهی و تست عملکردی ادوات سرچاهی و درون چاهی چاه‌های KG-081،KG-083  و KG-084  مربوط به پروژه ذخیره‌سازی گاز شوریجه انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: این عملیات طی دو هفته با تلاش‌های تیم کارشناسان با موفقیت به ثبت رسید. تزریق و تولید از سازند شوریجه” D” میدان خانگیران پس از یک سال از اتمام عملیات حفاری و تکمیل چاه‌های مذکور، به صورت Rigless  صورت گرفت.

پیروزی در مناقصه پروژه نیروگاه پتروشیمی دهدشت (6 آذر)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

در پی حضور گروه «مپنا» در مناقصه پروژه نیروگاه پتروشیمی دهدشت و در رقابتی فشرده با سایر شرکت کنندگان حاضر در مناقصه، گروه مپنا به عنوان برنده مناقصه تعیین و بر این اساس قراردادی بین شرکت پتروشیمی دهدشت به عنوان کارفرما و شرکت گروه مپنا به عنوان پیمانکار منعقد و مبادله شد.

امضای تفاهم‌نامه احداث بخش بخار نیروگاه المهدی (12 آذر)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

با هدف تامین بخشی از برق مورد نیاز صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، تفاهم‌نامه احداث بخش بخار نیروگاه المهدی، بین گروه «مپنا» و شرکت نیروگاه المهدی با منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس امضا شد.

حمید رجب‌پور، مدیرعامل شرکت نیروگاه المهدی در این مراسم، گفت: عملیات اجرایی بلوک سیکل ترکیبی نیروگاه ۵۴۶ مگاواتی، از سه سال پیش شروع شد و فاز اول گازی آن ابتدای امسال به بهره‌برداری رسید و فاز دوم نیز در اسفند ماه سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

تحویل موقت واحد ۳ بخار نیروگاه سیکل ترکیبی رمیله (13 آذر)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

واحد ۳ بخار از فاز دوم نیروگاه سیکل ترکیبی رمیله با تلاش متخصصان گروه مپنا، در تاریخ ۱۰ آذر ۱۴۰۳ توسط کارفرمای پروژه تحویل موقت شد.

تکنولوژی ساخت نیروگاه و تامین تجهیزات اصلی پروژه بومی‌سازی شده و از توان حداکثری کارخانجات گروه مپنا در زمینه طراحی، تامین تجهیزات، نصب و راه اندازی در تحقق این مهم بهره برده است.

تحویل موقت واحد چهارم بخش توسعه گازی نیروگاه سمنان (28 آذر)

نقش کلیدی «مپنا» در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

 گواهی تحویل موقت واحد چهارم گازی پروژه توسعه بخش گاز نیروگاه سمنان روز چهاردهم آذر ماه ۱۴۰۳ به شرکت شرکت احداث و توسعه نیروگاه‌های مپنا (توسعه یک) ابلاغ شد، این پروژه پیشتر و طی دوم دی ۱۴۰۲ به کارفرما تحویل موقت (PAC)  شده بود.

 

انتهای پیام/