شناسهٔ خبر: 71139766 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برترین‌ها | لینک خبر

جزئیات محدودیت‌های عربستان برای زائران

جزئیات محدودیت‌های عربستان برای زائران

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در کشور عربستان مبتنی بر روش‌های مدیریتی روز، تفکرات سنتی گذشته که بحث‌های زیارتی و معنوی در اولویت بود، تغییر کرده و دیگر به حج یک نگاه درآمدزایی دارد

صاحب‌خبر -

ایلنا: رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در کشور عربستان مبتنی بر روش‌های مدیریتی روز، تفکرات سنتی گذشته که بحث‌های زیارتی و معنوی در اولویت بود، تغییر کرده و دیگر به حج یک نگاه درآمدزایی دارد.

6039569

«علیرضا بیات» رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص محدودیت‌های عربستان برای زائران گفت: بحث زیارت روضه منوره در مدینه باید بر اساس نوبت‌دهی قبلی باشد و زائرین کشور برای اینکه بتوانند از این فرصت زیارتی استفاده کنند دچار مشکل شده‌اند و البته دنبال راه حل‌هایی هستند. موضوع دیگر مسیر ورود به مسجدالحرام است که پیش از این زائرین می‌توانستند از درهای مختلف مشرف شوند اما اکنون به دلایلی که برای خودشان هست، این مسیرها محدود شده است. البته این فقط برای زائرین ایرانی نیست و برای زائرین کشورهای مختلفی که به اینجا مشرف می‌شوند، هم می‌باشد. این‌ها مواردی است که کمی برای زائرین کشورمان ایجاد مشکل کرده که در صدد رفع آن هستیم. با پیگیری‌هایی که انجام می‌شود و روش‌های اجرایی که احیاناً خودمان بازنگری کنیم، به دنبال آن هستیم این موضوع را مدیریت کنیم.

وی افزود: در خصوص مسئله ارز برای عمره مشکلی وجود ندارد و مبالغ زائرین کشور به عربستان منتقل شده و طبق روال در حال پرداخت است. در مورد حج، به دلیل شرایط تحریمی که در انتقال ارز وجود دارد، سخت‌گیری‌هایی از مبدا ایران وجود دارد یا حساب‌های ارزی مربوط به جمهوری اسلامی که در هر جای دنیا به حساب‌های ما در عربستان منتقل شود و از آن بانک‌های مبدأ مشکلاتی دارند و مجوزهایی می‌خواهند که آن هم انجام شده و امیدواریم که در حج سال جاری، سه ماه زودتر از حج سال گذشته مبالغ‌مان به عربستان منتقل شود.

رئیس سازمان حج و زیارت درباره تاخیر در پروازها ی زائران ایرانی نیز خاطر نشان کرد: متأسفانه به دلیل امکانات محدودی که ایران‌ایر دارد، در پشتیبانی هواپیمایی دچار مشکل است. اگر هواپیمایی دچار نقص فنی شود یا مشکلی برایش پیش بیاید به اصطلاح بکاپ یا انتقال هواپیمایی جایگزین برای‌شان مشکل است و این منجر به بروز تغییراتی شده که البته با مذاکراتی که با ایران ایر داشتیم درخواست شد که در این مقوله حتماً تدبیر کنند و طبق توافقی که داریم، بتوانند پشتیبانی لازم را از هواپیماهای خود داشته باشند.

وی افزود: در یک مقاطعی مشکل جدی داشتیم و بعضاً تأخیرهای پانزده ساعت، دوازده ساعت، ده ساعت و… این‌ها را پیش آورد و در یک دوره شاید ده پانزده روزه. اما خوشبختانه در این ایام اخیر تأخیرها بسیار کاهش پیدا کرده و فرضاً می‌توانیم بگوییم که طبق برنامه، پروازها انجام می‌شود. ولی واقعیت امر این است که ما در نقل و انتقال هوایی با محدودیت مواجه هستیم. لذا در عمره سال آینده از ظرفیت سایر خطوط هواپیمایی داخلی و خارجی استفاده خواهیم کرد تا بتوانیم زائران بیشتری را در آینده منتقل کنیم و هم تأخیرات را به حداقل برسانیم.

بیات درباره تغییر نگاه عربستان به موضوع «حج» گفت: در کشور عربستان طبیعتاً مبتنی بر روش‌های مدیریتی روز، تفکرات سنتی گذشته که بحث‌های زیارتی و معنوی در اولویت بود، تغییر کرده و دیگر به حج یک نگاه درآمدزایی دارد. یک ظرفیتی در حج می‌بیند که به دنبال آن است از آن درآمد کسب کند و روش مدیریت را هم مبتنی بر روش‌های توریستی و هتل داری و شرکت‌هایی که می‌خواهند خدمات ارائه دهند، طراحی می‌کند. این سیاست جدید عربستان در حج در برخی جاها منجر شده که خدمات بهتری دریافت می‌کنیم و در برخی از موارد که به جنبه‌های فرهنگی و معنوی حج برمی‌گردد، طبیعتاً می‌تواند تبعاتی داشته باشد که با تقویت فعالیت‌های فرهنگی و معنوی که در کاروان‌ها خواهیم داشت، باید این مسئله را جبران و مدیریت کنیم که احیاناً سفر عمره یا حج تبدیل به سفر سیاحتی نشود. ضمن اینکه راحتی و آرامش و رفاه زائر را تأمین می‌کنیم، ان‌شاءالله بتوانیم آن جنبه‌های فرهنگی و معنوی سفر را در اولویت قرار دهیم و احیاناً مسائل تفریحی و گردشی سایه روی معنویت این سفر نیندازد.

وی در خصوص افزایش حضور بانوان در حج عمره با توجه به بازنگری در قوانین حج عمره گفت: خوشبختانه آمار مشارکت خانم‌ها در عمره و حج رقم بالایی است. در حج سال جاری و البته مانند سال گذشته، حدود ۴۰ درصد زائرین خانم‌ها و ۹۰ درصد آقایان هستند. البته یک نگاهی هم داریم که با توجه به تعداد قابل توجه خواهران و بانوان حج، بتوانیم از خدمه یا عوامل خواهر هم استفاده کنیم که فضای خدمت‌رسانی صد درصد مردانه نباشد. این هم در دست مطالعه است و تلاش براین است که برای بانوان از ظرفیت بانوان هم استفاده کنیم تا بتوانیم خدمت‌رسانی بهتری داشته باشیم.

بیات در پایان درباره هزینه بالای سفر حج اظهار داشت: هزینه سفر حج سنگینی واقعاً مانند بسیاری از هزینه‌های زندگی مردم است و این افزایش قیمت‌ها قابل توجه است. اما در همه شئون زندگی، هزینه حج بیشتر از سایر هزینه‌ها افزایش قیمت پیدا نکرده و هزینه متوازنی است و البته ما برای کاهش هزینه‌ها به طور دائم در حال تلاش هستیم. در قراردادهایی که برای خدماتی که آنجا می‌گیریم یا از اقداماتی که باید بشود، سعی‌مان بر این است که هزینه‌ها به حداقل برسانیم و البته باید اشاره کنم که ارزان‌ترین حج متعلق به جمهوری اسلامی از نظر دلاری است یعنی هیچ کشوری نداریم که قیمت تمام شده‌اش برای حجاج کمتر از جمهوری اسلامی باشد. اما این یک واقعیتی است که ما هرساله با یک افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی مواجه می‌شویم و این به مردم فشار وارد می‌کند و نمی‌توان آن را کتمان کرد.

 

پ