به گزارش «راهبرد معاصر»؛ دهه فجر انقلاب اسلامی همواره یادآور خاطراتی است که سالها ذهن و دل مخاطبان سینما را درگیر خود می کند؛ آغاز پیروزی غرورآفرین مردم ایران علیه طاغوت زمان زمینه ساز اتفاقی سرشار از شور و عشق به هنر بود.
چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با قابهایی از رؤیاها، واقعیتها و امیدهای سینمای ایران، نمایش زیبایی از هنر و احساس را در ۱۲ بهمن ماه آغاز کرد تا بار دیگر به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی کشور، برگی دیگر از تاریخ پرفراز و نشیب سینمای ایران را ورق بزند. جشنواره ای پر از خاطره که از روزهای پر تلاطم پیروزی انقلاب تا لحظات پر دلهره دفاع مقدس و زندگی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مردم ایران را در 43 سال فعالیت خود به تصویر می کشد.
نخستین سانس سینمای فجر، متعلق به فیلم «صیاد» بود که برشی از زندگی شهید علی صیاد شیرازی، سرلشکر نیروی زمینی ارتش در زمان دفاع مقدس را روایت میکند
چهلوسومین جشنواره فیلم فجر همانند دوره های قبل در مرکز همایشهای برج میلاد آغاز به کار کرد تا سینمادوستان، اهالی رسانه و هنرمندان و منتقدان را پای فیلم های متفاوتی بنشاند که آمده اند در ماراتنی ۱۰ روزه و در قابی پر از گفت وگوهای ماندگار سینما را به چالش بکشند و یادآور روزهای زیبای انقلاب باشند.
آغازین روز جشنواره فجر با نمایش پنج فیلم در چهار سانس آغاز و پس از نمایش هر فیلم، نشست خبری با حضور عوامل و بازیگران فیلم برگزار شد.
«صیاد»، برشی از زندگی شهید
نخستین سانس سینمای فجر، متعلق به فیلم «صیاد» بود که برشی از زندگی شهید علی صیاد شیرازی، سرلشکر نیروی زمینی ارتش در زمان دفاع مقدس را روایت میکند و بازیگرانی همچون علی سرابی، هومن برق نورد، مارال بنی آدم، نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی، ایوب آقاخانی، خیام وقار کاشانی، حامد شیخی و رز رضوی در آن ایفای نقش می کنند. در خلاصه داستان فیلم چنین بیان شده است: مدتی است این سؤال رهایم نمیکند، چرا گلولهها از کنارم میگذرند و نادیدهام میگیرند!؟
«بازی خونی»، دومین نمایش
«بازی خونی» دومین فیلم جشنواره چهل و سوم بود که به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیهکنندگی سعید پروینی ساعت ۱۳ به نمایش درآمد. داستانی جذاب از روایتی معمایی و جاسوسی که به وسیله مسعود هاشمینژاد نوشته شده که به واقعه غائله آمل سال ۶۰ میپردازد.
ارسطو خوش رزم، سارا حاتمی، پیام احمدینیا، مهیار شاپوری، کیسان دیباج، مجید پتکی، محمد موحدنیا، صادق برقعی، علیرضا گیلوری، احسان منصوری، با هنرمندی لیندا کیانی و شادی مختاری و با حضور مجید آقاکریمی در آن ایفای نقش کرده اند تا فیلمی جذاب برای بهار انقلاب مهیا شود.
در خلاصه داستان «بازی خونی» آمده است: باید منطقی تصمیم بگیریم، نه احساسی، جنگ، عقل سرد میخواد … .
«سونسوز»، روایتی متفاوت
فیلم سینمایی «سونسوز» به کارگردانی رضا جمالی و تهیهکنندگی سلمان عباسی سومین فیلم آغازین روز جشنواره چهل و سوم بود که نخستین تجربه ساخت فیلم بلند رضا جمالی است. داستانی روان و باورپذیر که به گفته مخاطبان جذاب بود.
در خلاصه فیلم چنین آمده است: 20 سال پیش کاظم، فیلمساز پیری در مورد نازایی زنان روستایشان فیلم مستندی میسازد که در آن زمان راشهای فیلمش به وسیله زنان روستا دزدیده شد و از بین رفت. حالا بعد از 20 سال متوجه میشود مشکل نازایی از زنان روستا نبوده و این بار کاظم تصمیم میگیرد فیلمی بسازد تا حقیقت نهفته این ماجرا را آشکار کند و در مسیر ساخت فیلم با مشکلات بزرگتری مواجه میشود.
مریم مؤمن، حمدالله سلیمی، بهروز اللهوردی زاده، صفت آهاری، ناصر محبی، رسول علی نژاد، ولایت خوبدل، احمد پروستان، محمد سیف، سیامک شاگردی، المیرا طاعتی، تعارف زمانی و حبیب شهبازی در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند.
«داد»، روایتی از نوجوانان بزهکار
چهارمین نمایش نخستین روز جشنواره متعلق به فیلم «داد» به کارگردانی ابوالفضل جلیلی بود. در روایت کوتاه «داد» آمده است: در کانون اصلاح و تربیت نوجوانان، بچههایی که پدر و مادر یا وثیقه مالی یا ملکی ندارند، برای رفتن به مرخصی باید قسم یاد کنند بعد از مرخصی به زندان برمیگردند. یکی از بچهها حاضر به قسمخوردن نیست. روز بعد قاضی با مسئولیت خودش به وی مرخصی میدهد، با این شرط که بعد از اتمام مرخصی شرافتمندانه به زندان برگردد.
ابوالفضل سلیمی، کاوه دارابی، مسعود امین ناجی، شهابالدین طباطبایی، مهدی ملکی و حسین میرزائیان بازیگران اصلی این فیلم هستند
«رگهای آبی»، روایتی از فروغ ایرانی
آخرین نمایش روز نخست جشنواره چهل و سوم ساعت ۲۲ روز ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۳ متعلق به فیلم« رگ های آبی» بود.
«رگهای آبی» به تهیهکنندگی و کارگردانی جهانگیر کوثری به عنوان نمایش ویژه روز نخست، مخاطبان زیادی را به سالن کشاند. دومین فیلم زندگینامه ای امروز که روایتی متفاوت از به تصویر کشیدن گوشه ای از داستان فروغ فرخزاد بود و باران کوثری در این فیلم نقش فروغ فرخزاد، بانوی شاعر شهیر ایرانی را بازی می کند.
«رگهای آبی» به تهیهکنندگی و کارگردانی جهانگیر کوثری به عنوان نمایش ویژه روز نخست، مخاطبان زیادی را به سالن کشاند
داستان فیلم رگ های آبی از این قرار است، ستاره پسیانی کارگردانی است که قصد دارد مستندی درباره فروغ فرخزاد بسازد و برای انتخاب بازیگر نقش فروغ، از چند نفر آزمون گریم و بازیگری میگیرد و درنهایت به باران کوثری میرسد. کوثری گریم میشود تا نقش فروغ را در مستند بازی کند.
نخستین روز جشنواره چهل و سوم با شور خاصی برگزار شد تا یادآور روزهای پرشوری باشد که امروز سینمای ایران را به آنجا رسانده است.
∎