شناسهٔ خبر: 71139410 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

دستاورد‌های حوزه روانشناسی پس از انقلاب اسلامی؛ از ۱۰۰ برار شدن تعداد دانشگاه‌های دارای رشته روانشناسی تا ۲۰۰ برابر شدن دانشجو‌ها

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، به بررسی دستاورد‌های حوزه روانشناسی پس از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: تعداد دانشگاه‌های دارای رشته روانشناسی قبل از انقلاب: ۱۰ دانشگاه بود و اکنون حدود هزار دانشگاه است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام روانشناسی، علی فتحی آشتیانی با اشاره به وضعیت روانشناسی قبل از انقلاب اسلامی گفت: تا سال۱۳۴۲، درسی به نام روانشناسی وجود نداشت و رشته‌ای مستقل تحت این عنوان تعریف نشده بود. از این سال تا پیروزی انقلاب اسلامی، حدود ۱۰ دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی در برخی دانشگاه‌های مراکز استان‌ها تأسیس شد که ۶۰ استاد در آنها تدریس می‌کردند و تنها هزار دانشجو در مقطع کارشناسی این رشته مشغول به تحصیل بودند.

فتحی آشتیانی دوره ۱۳۵۷ تا ۱۳۸۲ را دوران رشد و شکوفایی روانشناسی دانست و اظهار کرد: با تغییر نگاه به سلامت روان، تعداد دانشکده‌ها، گرایش‌ها، کتاب‌ها و اساتید افزایش یافت و علاقه‌مندان بسیاری به این حوزه جذب شدند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، تصویب قانون تأسیس این سازمان در ۹ اردیبهشت ۱۳۸۲ را نقطه عطفی در این حوزه دانست و تأکید کرد: این قانون، تحولی اساسی در حرفه روانشناسی ایجاد کرد. امسال نیز، همین تاریخ ۹ اردیبهشت رسماً به‌عنوان روز روانشناس و مشاور در تقویم ملی کشور ثبت شد.


وی در ادامه آمار‌های قابل‌توجهی درباره گسترش این رشته ارائه داد و گفت: تعداد دانشگاه‌های دارای رشته روانشناسی قبل از انقلاب: ۱۰ دانشگاه بود و اکنون حدود هزار دانشگاه است؛ تعداد اساتید روانشناسی و مشاوره قبل از انقلاب کمتر از ۱۰۰ استاد بود و در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ استاد است.

به گفته فتحی آشتیانی تعداد دانشجویان روانشناسی قبل از انقلاب حدود هزار نفر بودند در حالی که اکنون بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو در رشته‌ها و گرایش‌های روانشناسی و مشاوره مشغول تحصیل هستند.

وی با اشاره به افزایش چشمگیر تعداد گرایش‌های روانشناسی و مشاوره عنوان کرد: قبل از انقلاب ۵۷ تنها یک گرایش روانشناسی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شد، اما اکنون ۱۶ گرایش تخصصی وجود دارد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰ مجله علمی در حوزه روانشناسی وجود دارد که هر کدام اگر سالانه ۴۰ مقاله چاپ کنند سالانه حدود ۲ هزار مقاله چاپ می‌شود و تعداد کتاب‌های ترجمه و تالیف شده در هر سال به حدود ۵۰۰ اثر می‌رسد.

فتحی آشتیانی خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب تنها یک انجمن علمی روانشناسی وجود داشت، اما اکنون ۱۶ انجمن علمی تخصصی در کشور فعال هستند که با قوای سه‌گانه همکاری کرده و در سیاست‌گذاری‌های این حوزه نقش مؤثری دارند.

وی با اشاره به آمار اعضای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: در حال حاضر سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بیش از ۷۰ هزار عضو فعال دارد که ۹۰ درصد فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد هستند و ۱۰ درصد دانش‌آموخته دکتری هستند. ازین تعداد حدود ۱۴ هزار نفر یعنی ۲۴ درصد مرد هستند و بقیه اعضا یعنی ۷۶ درصد خانم هستند. همچنین از ۷۰ هزار عضو سازمان حدود ۵۰ درصد اعضا، پروانه اشتغال تخصصی یا ملی دریافت کرده‌اند که مجاز هستند خدمات روانشناسی و مشاوره ارائه بدهند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در پایان به روند دریافت پروانه اشتغال اشاره کرد و گفت: اعضای سازمان برای دریافت پروانه اشتغال، باید در آزمون صلاحیت حرفه‌ای سازمان سنجش شرکت کرده و تأیید سلامت روان را دریافت کنند.

انتهای پیام/