کریم مومنی، کارشناس مسائل دینی در گفتوگو با ایسنا گفت: بیشترین تأکید امام حسین(ع) در ویژگیهای اخلاقی انسان کسب معرفت است، که انسان نسبت به خود و خدا شناخت پیدا کند. این معرفت است که باعث میشود انسان اول خودش را بشناسد و به این واسطه به شناخت خدا هم پی ببرد.
کارشناس بنیاد بینالمللی امامت با بیان اینکه معرفت و شناخت نسبت به خداوند سعادت انسان را محقق میکند، گفت: امام حسین(ع) در خصوص معرفت و شناخت خداوند میفرمایند: «اهل هر زمان، باید امام خود را که اطاعت او واجب است بشناسند.» زیرا امام واسطه شناخت انسان از خداوند میشود و زمینه کسب معرفت را فراهم میکند.
مومنی تصریح کرد: حضرت سیدالشهدا(ع) جان خود را فدای این شعار کردند که «نه ظلم پذیر باشید و نه به کسی ظلم کنید» و این شعاری است که افراد باید در سطوح مختلف زندگی اجتماعی و فردی به آن توجه داشته باشند؛ اگر انسانها نسبت به ظلم بی تفاوت باشند این ظلم و ستم است که بر جامعه حاکم میشود.
وی اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر، دخالت در امور دیگران نیست بلکه دلسوزی برای خودمان و آیندگان است؛ زیرا اگر ظلم و فساد توسعه پیدا کند زندگی فردی و اجتماعی افراد یک جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
کارشناس امامت پژوه گفت: فرد از جامعه جدا نیست اگر جامعه مسموم شود همه افراد را هم مسموم میکند، پیام امام حسین(ع) این است که انسان به هیچ عنوان نباید فقط خودش را ببیند و به شرایط اجتماع بیتفاوت باشد.
مومنی با بیان اینکه «ایثار» یکی از والاترین پیامهای حضرت سیدالشهدا(ع) به جامعه است، تاکید کرد: ایثار یعنی مقدم دانستن دیگران بر خود؛ در سیره امام حسین(ع) خودخواهی وجود ندارد بلکه فدا کردن خود برای دیگران مطرح است. گاهی راهنما برای نشان دادن راه جان خودش را فدا میکند امام حسین(ع) راهنمای بشریت بود از جان خود گذشت تا انسان بفهمد ظلم چیست در غیر این صورت تا قیامت ظالم بر این مردم حکومت میکرد.
این کارشناس دینی گفت: از مهمترین درسهایی که میتوان از زندگی امام حسین(ع) گرفت درس ایثار است، که هیچ چیز از آن بالاتر نیست در جامعهایی که ایثار باشد دیگر فقر نیست؛ ما هر چقدر از فرهنگ اهلبیت(ع) دور میشویم به خودمان ضربه میزنیم اگر در فرهنگ جامعه ایثار را پررنگ کنیم میتوان از بسیاری از آسیبها جلوگیری کرد.
مومنی بیان کرد: امام حسین(ع) را باور داریم اما در زندگی به ارزشها و باورهای حضرت عمل نمیکنیم، شهدایی که برای امنیت کشور از جان خود گذشتند کسانی هستند که به معنای واقعی از امام حسین(ع) پیروی کردند؛ آنها زندگی دیگران را بر زندگی خودشان ترجیح دادند و این معنای حقیقی ایثار است.
کارشناس بنیاد بینالمللی امامت اظهار کرد: ایثار باید در مسائل اقتصادی و سیاسی هم وارد شود، نبود ایثار باعث عدم توازن و تبعیض در جامعه میشود؛ بنابراین پایبندی به باورها و ارزشهایی که امام حسین(ع) پرچمدار آن بودند در متن زندگی ما حس نمیشود.
انتهای پیام