ایران با توسعه پایگاههای فضاییای در «پایانه فضایی امام خمینی (ره) استان سمنان»، «پایگاه فضایی قم»، «مرکز فضایی البرز» و «پایگاه فضایی چابهار» توانسته است در باشگاه قدرتهای فضایی جهان نام خود را ثبت کند. با این موفقیت، استکبار جهانی به هراس افتاده تا جاییکه اندیشکده آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» نسبت به برنامههای پرتاب فضاپیما و پیشرفت ایران در زمینه ساخت موشکهای ماهوراهبر بزرگ ابراز نگرانی کرده است.
البته علی رغم توطئههای دشمنان کشورمان، در جهان تنها ایران، آمریکا، ژاپن، چین، هند، فرانسه، کره جنوبی و شمالی و انگلیس از توانایی بومی پرتاب ماهوارههای خود به فضا برخوردارند؛ بنابراین توانایی ایران در این زمینه منحصربهفرد و قابل ستایش است.
در این بین بازتاب قدرت فضایی کشورمان در رسانه آمریکایی «ای. بی. سی نیوز» قابل تامل است، تا آنجا که گزارش میدهد که براساس یافتههای جامعه اطلاعاتی آمریکا، که در ماه ژوئیه منتشر شد، کار ایران روی برنامه فضایی - از جمله ماهوارهبر سیمرغ - احتمالاً چنانچه ایران تصمیم بگیرد، زمان تولید موشک بالستیک قارهپیما را کوتاه میکند، چراکه این سامانهها از فناوریهای مشابهی استفاده میکنند. آنگونه که این رسانه غربی اذعان دارد، در زمان حسن روحانی، رئیسجمهور اسبق ایران، جمهوریاسلامی برای جلوگیری از افزایش تنشها با غرب، برنامه فضایی خود را کند کرد، اما شهید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور فقید ایران، این برنامه را پیش برد.
اضافه بر تحلیل و واکنشهای غرب در خصوص توان فضایی کشور، این نکته نیز بسیار قابل توجه است که سردار علی جعفرآبادی، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام داشتهاند که تقریباً تمام تیمهای طراح و سازنده و کنترلکننده ماهوارهبر و ماهواره از جوانان این کشور هستند. بنده قاطعانه عرض میکنم که نود درصد این عزیزان سنشان کمتر از سی سال هست؛ و همهی متخصصینی که نقش مستقیم در پروژه دارند بلااستثناء در دانشگاههای کشور تحصیل کردند و توسط اساتید ایرانی تربیت شدند. الحمدلله ذهنها و قلبهای این عزیزان سرشار از روحیه و انگیزههای جهادی است. تمام اتاقها و آزمایشگاهها و کارگاههای مرتبط با پروژه با تصاویر بزرگ و کوچک شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید حاج حسن تهرانیمقدم مزیّن شده است؛ و این دو شهید بزرگوار عملاً به سراج منیر جهادگران عرصهی هوافضا تبدیل شدهاند. «