شناسهٔ خبر: 71137399 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

واگذاری هفت‌تپه در خانِ هفتم

مرداد ۱۴۰۰ بر اساس مصوبه‌ای در سطح ملی، شرکت کشت و صنعت هفت‌تپه به صورت «پیمان مدیریت» به شرکت توسعه نیشکر واگذار شد و در آن نشست قرار بود طی سه ماه حسابرسی ویژه شرکت در دوره مدیریت بخش خصوصی با محوریت دیون و طلبکاران هفت‌تپه مورد بررسی قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

اما این فرایند با گذشت حدود سه سال همچنان نهایی نشده و موجبات نگرانی کارگران این شرکت را فراهم کرده است.

آذر ماه سال جاری مدیرعامل شرکت کشت و صنعت هفت‌تپه از پایان یافتن این ماراتن سنگین و پیچیده خبر داده و واگذاری این واحد صنعتی به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی را در مراحل آخر عنوان می‌کند.

نگاه مثبت سازمان خصوصی‌سازی
علیرضا دورباشی‌زاده با بیان اینکه حسابرسی ویژه و انتقال مالکیت بر خلاف آنچه تصور می‌شد، رویه‌ای بسیار طولانی و پیچیده داشت، می‌گوید: سازمان خصوصی‌سازی برای واگذاری قطعی شرکت هفت‌تپه به توسعه نیشکر خوزستان نگاه مثبت و سازنده‌ای دارد تا کار با دقت و سرعت به سرانجام برسد.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت هفت‌تپه می‌افزاید: توسعه نیشکر اگر چه به صورت پیمان مدیریت مسئولیت هفت‌تپه را به عهده داشت ولی طی سه سال گذشته اقدام‌های گسترده‌ای برای اصلاح ساختار سازمانی، اجرای طبقه‌بندی مشاغل، همسان‌سازی حقوق، فعال شدن بیمه و بیمه تکمیلی کارگران انجام داده است.
با این اوصاف، جمعی از کارگران شرکت هفت‌تپه دی ماه سال جاری با حضور در مقابل ساختمان استانداری خوزستان خواستار واگذاری قطعی مالکیت این کارخانه به شرکت مادرتخصصی توسعه نیشکر می‌شوند.

مطالبه کارگران
یکی از فعالان کارگری شرکت هفت‌تپه در حاشیه این تجمع عنوان می‌کند: برخی به دنبال ایجاد تحریف در مطالبه‌گری کارگران هفت‌تپه و سیاسی کردن آن هستند در حالی که هیچ انگیزه سیاسی در این تجمع وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه تنها مطالبه کارگران هفت‌تپه واگذاری قطعی مالکیت آن به شرکت مادرتخصصی توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان است، می‌گوید: کارگران این مجموعه، تجربه تلخ واگذاری هفت‌تپه به بخش خصوصی را فراموش نکرده‌اند از این رو نگران واگذاری دوباره آن به شرکت خصوصی دیگر و تکرار مشکلات گذشته هستند. مجموعه این عوامل و حساسیت درباره این مسئله سبب شده بود استاندار خوزستان طی ماه‌های اخیر تعیین تکلیف شدن شرکت هفت‌تپه را در دستور کار قرار داده و با مقامات مختلف ملی دیدارهایی انجام دهد.

نامه استاندار به وزیر اقتصاد
پیگیری‌هایی که در ظاهر جواب داده و شرکت هفت‌تپه نیشکر که سال‌هاست به یکی از دغدغه‌های دولت‌ها تبدیل شده بود، در نخستین سفر استانی رئیس جمهور به خوزستان تعیین تکلیف شد و به گفته سید محمدرضا موالی‌زاده استاندار خوزستان این شرکت قرار نیست به بخش خصوصی واگذار شود و همچنان به عنوان یکی از واحدهای شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به کار خود ادامه خواهد داد.
موالی‌زاده همچنین در نامه‌ای به وزیر اقتصاد و اموردارایی با اشاره به رأی قوه قضائیه مبنی بر انتقال مالکیت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه به دولت، خواهان تعیین تکلیف فوری این شرکت شده است.
وی در این نامه بر ادامه ثبات و پایداری در تولید و همچنین تداوم آرامش ایجاد شده در محیط کارگری شرکت هفت‌تپه تأکید کرده و از وزیر اقتصاد و اموردارایی خواسته است نسبت به شفاف‌سازی حساب‌ها، تعهدات، دیون، بدهی‌ها و خسارت‌های دوره تصدی بخش خصوصی با انجام حسابرسی ویژه، انتقال مالکیت و واگذاری سهام با ارزش‌گذاری منصفانه به بانک‌های ملی و صادرات و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اقدام کنند.
موالی‌زاده در این نامه واگذاری همه کارخانه‌های مستقر و موجود در محدوده شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه از جمله شکر، ام‌دی‌اف، رب گوجه‌فرنگی، خوراک دام، اتانول و تأسیسات فنی و پشتیبانی مربوط، اراضی کشاورزی با تمام تأسیسات فنی و همچنین اموال و دارایی‌های قابل استفاده (غیر مستعمل و اسقاط) را مورد تأکید قرار داده است.
استاندار خوزستان همچنین چهارم بهمن در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، عنوان می‌کند: کارگران هفت‌تپه حقوق و بیمه معوقه ندارند و چند روز پیش هم به صورت مفصل با نمایندگان کارگران هفت‌تپه جلسه داشتیم و پیرو همین جلسه با رئیس سازمان خصوصی‌سازی صحبت کردم و قول مؤکد داد که این مجموعه به بخش خصوصی واگذار نخواهد شد و زیر نظر شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی باقی خواهد ماند.

واگذاری به بانک‌های صادرات و ملی
رئیس جمهور نیز در سفر به خوزستان در پاسخ به مطالبه درباره هفت‌تپه می‌گوید: اگر مشکل خوزستان فقط یک هفت‌تپه است من آن را حل می‌کنم ولی خوزستان جدای از هفت‌تپه نیز مشکلات و مسائل زیادی دارد.

به هر حال همتی، وزیر اقتصاد و دارایی ۱۰بهمن در حیاط هیئت دولت در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت هفت‌تپه عنوان کرده است هفت‌تپه در دستور کار هیئت واگذاری بوده و در آینده نزدیک به بانک‌های صادرات و ملی واگذار می‌شود که در حوزه نیشکر فعالیت خواهند کرد.
وی می‌افزاید: البته درباره ارزیابی قیمت آن اختلاف نظری بود و مقرر شد بررسی بیشتری انجام شود.