شناسهٔ خبر: 71137050 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی عنوان کرد

جمهوریت بدون اسلامیت و اسلامیت بدون جمهوریت در انقلاب اسلامی تحقق نمی‌یابد

معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: جمهوریت بدون اسلامیت و اسلامیت بدون جمهوریت در انقلاب اسلامی هرگز تحقق پیدا نخواهد کرد.

صاحب‌خبر -

بهنام علی‌پور ۱۴ بهمن در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه روزی که انقلاب اسلامی آغاز شد و این نهضت به وجود آمد، مثل سایر نهضت‌های احزاب و حرکت سیاسی احزابی که به قصد کسب قدرت باشد، نبوده است، گفت: این انقلاب حرکتی در عین مظلومیت و برای اجرای احکام الهی و ایجاد جامعه‌ اسلامی، برای استقرار عدالت در جامعه بود.

وی افزود: از تفاوت‌های انقلاب اسلامی با سایر انقلاب‌ها این است که مردم در آن، نقش مستقیم دارند و نکته‌ اساسی در انقلاب ما این است که نقش مردم با پیروزی انقلاب تمام نشد و بعد از پیروزی انقلاب، نظام سیاسی کشور به وسیله‌ رفراندوم مردم تعیین شد.

علی‌پور اضافه کرد: مردم‌سالاری دینی به‌ عنوان یکی از وجوه عظمت انقلاب اسلامی و وجه تمایز انقلاب اسلامی با مکاتب دیگر می‌باشد و جمهوریت بدون اسلامیت و اسلامیت بدون جمهوریت در انقلاب اسلامی هرگز تحقق پیدا نخواهد کرد.

معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: از عوامل آسیب‌زا برای انقلاب اسلامی کج‌فهمی یا فهم ناقص از اسلام است؛ یعنی اسلام را بدون سیاست در نظر بگیرند.

وی ادامه داد: از عوامل دیگر آسیب‌زایی، غرب‌زدگی و تفکر دگراندیشی است که روشن‌فکران وابسته به‌ غرب در ایران اسلامی به آن دامن می‌زنند و آنها کسانی هستند که اعتقاد به اسلام ندارند یا ظرفیت تبیین نظام سیاسی متفاوتی را در آموزه‌های اسلامی نمی‌بینند.

علی‌پور با بیان اینکه عامل‌ دیگر آسیب‌زایی، تضعیف ولی جامعه است، افزود: ولایت فقیه در عصر غیبت هم حافظ جمهوریت و هم حافظ اسلامیت است و اگر کسی به هر کیفیتی به بهانه‌های مختلف، اصل ولایت فقیه را مورد خدشه و شبهه و تردید و ابهام قرار دهد قطعاً هم به جمهوریت و هم به اسلامیت خیانت کرده و همچنین به انقلاب اسلامی لطمه زده است.

معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: بنابراین ارکان مهم سرمایه اجتماعی اعتماد و مشارکت می‌باشد، یعنی اعتماد مردم به یکدیگر، اعتماد مردم به حکومت و نهادهای اصلی جامعه، اعتماد نهادها به یکدیگر و اعتماد حکومت و این نهادها به مردم.

وی با تاکید بر اینکه درستکاری، صداقت، وفای به عهد، انصاف و عدالت، ارزش‌های اعتماد آفرین می‌باشند، تاکید کرد: آزادی فعالیت مدنی و بسته نبودن راه تأسیس نهادهای مستقل از قدرت و حجیم نبودن دولت نیز محرّک مشارکت عمومی خواهد بود.

انتهای پیام