موضوعی که در روزهای گذشته توجهها را بهطور ویژه به خود جلب کرده، هدف قرار دادن دانشجویان و فعالان حقوق بشری حامی فلسطین در کشورهای غربی است.
سیاستمداران کشورهای غربی، که بیشتر آنها از حامیان رژیم صهیونیستی هستند، همواره از زمان شکلگیری اعتراضها به جنایتهای رژیم صهیونیستی در دانشگاهها، بهدنبال سرکوب آزادی بیان بودهاند؛ این درحالی است که این کشورها برای دههها مدعی دفاع از آزادی بیان بودهاند.
حمایت بیپایان آلمان از اشغالگری رژیم صهیونیستی
گروهی از کارشناسان آلمانی، قانونگذاران این کشور را بهدلیل تصویب یک قطعنامه بحثبرانگیز برای مبارزه با آنچه یهودیستیزی خوانده شده، محکوم کردند؛ این کارشناسان عنوان کردند که این قطعنامه آزادی را در آلمان به خطر میاندازد.
مجلس عوام آلمان به تازگی با وجود مخالفت شدید محققان دانشگاه، کارشناسان حقوقی و سازمانهای حقوق بشری، قطعنامه موسوم به «مخالفت با یهودیستیزی و خصومت با اسرائیل در مدارس و دانشگاهها» را تصویب کرد.
مایکل زورن از مرکز علوم اجتماعی برلین WZB یک بار دیگر در کنفرانسی خبری در برلین زنگ خطر را بهصدا درآورد و گفت که این قطعنامه بحثبرانگیز ممکن است آزادیهای آکادمیک و انتقاد از رفتار اشغالگران صهیونیست را محدود کند.
بهگفته زورن، این نه تنها آزادی آکادمیک را نقض میکند بلکه یک مسیر ویژه آلمانی را در بحث بینالمللی تدوین میکند؛ این لایحه همچنین فرصتهایی را برای نفوذ سیاسی باز میکند.
این کارشناس اظهار کرد که او این قطعنامه را یک نفوذ سیاسی در دنیای دانشگاهی و راهی برای تدوین محدودیتهای شدید بر آزادی دانشگاهی میداند.
البته این نخستین اقدام آلمان در سرکوب آزادی بیان به نفع رژیم صهیونیستی نیست؛ پارلمان آلمان در ۸ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۸ آبان ۱۴۰۳) قطعنامهای را با عنوان «حفاظت، حفظ و تقویت زندگی یهودیان در آلمان» تصویب کرد که در میان تشدید تنشها پیرامون نسلکشی غزه، بحثهایی را در مورد آزادی بیان برانگیخت.
درحالی که این قطعنامه غیرالزامآور است، آلمان را تشویق میکند تا امنیت رژیم صهیونیستی را بهعنوان عنصر کلیدی سیاست خارجی خود در اولویت قرار دهد.
این قطعنامه درپی درخواستهای دهها سازمان حقوق بشری صادر شد که از آلمان میخواهند ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی را، که از زمان آغاز نسلکشی در غزه افزایش یافته، متوقف کند.
دانشگاههای آمریکا و حمایت از جنایتهای رژیم صهیونیستی
دانشگاه میشیگان در ۱۶ ژانویه (۲۷ دی) فعالیت گروه دانشجویان متحد برای آزادی و برابری (SAFE)، بخش محلی گروه ملی طرفدار فلسطین و گروه دانشجویان برای عدالت در فلسطین (SJP) را ممنوع کرد.
این ممنوعیت فعالیت گروه دانشجویان متحد برای آزادی و برابری را تا ۲ سال به حالت تعلیق درمیآورد و این گروه را از دسترسی به امکانات دانشگاه و حق تبلیغ دیدگاههای خود در محوطه دانشگاه محروم میکند. این نخستین تعلیق یک سازمان دانشجویی قدیمی در تاریخ دانشگاه میشیگان است.
این اقدام تلافی مستقیم برای تظاهرات مسالمتآمیز این گروه علیه نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در غزه از اکتبر ۲۰۲۳ است.
پایگاه وورلدسوسیالیت نوشت: لغو وضعیت این گروه دانشجویی بخشی از موجی از اقدامهای سرکوبگرانه است که علیه دانشجویان، استادها و سایر حامیان فلسطین در کالجها و دانشگاههای آمریکا انجام میشود.
دانشگاه میشیگان پلیس را برای حمله و بازداشت معترضان به نسلکشی بهکار گرفته است؛ در همین حال، دانا نسل، دادستان کل دموکرات میشیگان دستکم ۱۰ معترض را با پافشاری مدیریت دانشگاه و هیئت ناظران به جرایم جنایی متهم کرده است.
ادامه حمایتهای دولت نیوزیلند از اشغالگری و نسلکشی
این وضعیت در سویی دیگر از جهان نیز دیدهمیشود؛ کارشناسان رسانههای دولتی، صهیونیستها و وزیران دولت نیوزیلند بهتازگی کارزاری را برای هدف قرار دادن شبکه همبستگی فلسطین (PSNA) بهراه انداختهاند؛ این گروه تاکنون دهها اقدام اعتراضی را علیه نسلکشی آمریکایی-صهیونیستی در غزه هماهنگ کرده است.
خشم دولت نیوزیلند و صهیونیستها از شبکه همبستگی فلسطین درپی این است که این گروه از مردم این کشور خواسته در صورت اطلاع از نظامیان صهیونیست که به نیوزلند سفر میکنند، با این سازمان تماس بگیرند.
انتهای پیام/