شناسهٔ خبر: 71136619 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

مراسم تجدید میثاق قوه‌ قضائیه با آرمان‌های امام؛

سید حسن خمینی: کسانی‌ که‌ زوال ما را می‌خواهند، «امید» ما را هدف گرفته‌اند/ بزرگترین وظیفه‌ای که هر کسی دارد، «ایجاد امید» است/ «فساد اقتصادی» بیش از هر چیزی می‌تواند ما را زمین‌گیر کند/ اصل اول مبارزه‌ با فساد «شفافیت» است

این تعبیر بلند امام که «ما می‌توانیم»، به این دلیل است‌ که از دل یأس، ترس و زوال پدید می‌آید. یأس مولد سقوط است؛ یأس مولد ترس‌ است. در حالی که یکی از نکاتی که دائم خداوند به پیامبر(ص) تأکید می‌کند این است که ما همه‌ کارها را انجام می‌دهیم.

صاحب‌خبر -

یادگار امام با تأکید بر اینکه یکی از بزرگترین گناهان «یأس» است، گفت: امروز جنس فضای لیبرال دموکراسی چشم انتظاری ما‌ از خدا را کم و پایه تفکر مادی ارتباط با آسمان را نفی کرده‌ است. کسانی‌ که‌ زوال ما را می‌خواهند؛ امید ما را هدف گرفته‌اند؛ بزرگترین وظیفه‌ای که هر کسی دارد، «ایجاد امید» است؛ تا یأس بر شاکله امید مردم ننشیند.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی صبح امروز طی سخنانی در مراسم‌ تجدید میثاق مسئولان عالی قوه‌ قضائیه با آرمان‌های امام خمینی(س) یا تبریک دهه فجر انقلاب اسلامی و میلاد مسعود سیدالشهداء(ع)، گفت: ایام ماه رجب و شعبان پیوند مبارکی با یکی از ادعیه معروف دارد. مقام معظم رهبری در موارد مختلف نقل کرده‌اند که از امام سؤال پرسیده بودند کدام‌ دعا را بیشتر توصیه می‌کنید؟ و ایشان به  دعای کمیل و مناجات شعبانیه اشاره کرده بودند.

یادگار امام افزود: مناجات شعبانیه یکی از مناجات‌هایی است که هم علوّ مضامینش و هم استمراری که بزرگان به آن داشته‌اند، او را دارای جایگاه مهمی در فرهنگ و ادب ادعیه ما کرده‌ است.

وی ادامه داد: در این دعا عبارتی وجود دارد که بعضا مترجمین بد او را بد ترجمه می‌کنند. «اِلهى لَمْ اُسَلِّطْ عَلى حُسْنِ ظَنّى قُنوطَ الاِیاسِ، وَ لاَ اَنقَطِعُ رَجائى مِنْ جَمیلِ کَرَمِکَ». مترجمین  ترجمه کرده‌اند که «الهی بر حسن ظن من یأس را مسلط مکن و رجاء من را به کرم خودت انقطاع مبخش». این غلط است؛ «لَمْ اُسَلِّطْ»، یعنی من یأس را بر خودم مسلط نمی‌کنم و رجاء من به تو منقطع نمی‌شود.

سید حسن خمینی با اشاره‌ به اینکه یأس به معنای بی‌توقعی است، تأکید کرد: یأس حرام‌ است؛ ما باید از خدا چشم انتظار باشیم و دعا  کنیم. یکی از بزرگترین گناهان «یأس» است؛ یأس ناشی از این است‌ که ما انتظاری از او نداشته باشیم و به نوعی‌ خودمان را به خودمان‌ واگذار کنیم. این یک نوع یأس از خدا و نتیجه‌اش «قنوط» می‌شود؛ چیزی که در ادبیات دینی ما به شدت‌ مورد نهی است.

وی اظهار داشت: امام می‌فرمایند چند روزی که من صحبت‌ نمی‌کنم رادیوهای بیگانه دائما می‌گویند طوری شده‌ است. امروز جنس فضای لیبرال دموکراسی چشم انتظاری ما‌ از خدا را کم و پایه تفکر مادی ارتباط با آسمان را نفی کرده‌ است. کسانی‌ که‌ زوال ما را می‌خواهند؛ امید ما را هدف گرفته‌اند؛ بزرگترین وظیفه‌ای که هر کسی دارد، «ایجاد امید» است؛ تا یأس بر شاکله امید مردم ننشیند.

یادگار امام گفت: این تعبیر بلند امام که «ما می‌توانیم»، به این دلیل است‌ که از دل یأس، ترس و زوال پدید می‌آید. یأس مولد سقوط است؛ یأس مولد ترس‌ است. در حالی که یکی از نکاتی که دائم خداوند به پیامبر(ص) تأکید می‌کند این است که ما همه‌ کارها را انجام می‌دهیم.

وی تأکید کرد: آیا این به معنای انتظار و امید واهی است؟! شرط امید صحیح داشتن این است که ما حرکت خودمان‌ را بر اساس‌ یافته‌های انسانی پیش ببریم؛ قسمت‌هایی که در اختیار ما نیست را به خدا واگذار کنیم.

سید حسن خمینی اظهار داشت: بخشی از یأس به تبلیغات دروغین دشمن بر می‌گردد و بخشی هم ریشه‌هایی در واقعیت دارد. هیچ چیزی یک جامعه را به اندازه فساد و  توهم فساد زمین‌گیر و مأیوس نمی‌کند. معمولا هم کسانی که خودشان‌ فاسد هستند، در دمیدن به اینکه همه‌ فاسد هستند خیلی تلاش‌ می‌کنند. مبارزه‌ با فساد به شرط اینکه به احساس‌ فساد بودن و غیر قابل اصلاح بودن همه‌ چیز منجر نشود، و بدون چشمداشت، خط کشی‌ها، واسطه‌ها و سانسورها باشد، یکی از بزرگترین عوامل‌ امیدزا است.

وی یادآور شد: [دشمنان] بسیار تلاش‌ میکنند که جمهوری اسلامی را از بسیاری جهات شکست خورده نشان‌ بدهند؛ که بخش بزرگی از آن دروغ است. ولی چیزی که بیش از هر چیزی می‌تواند ما را زمین‌گیر کند، فساد یا توهم اقتصادی است. الحمدلله ریاست محترم قوه‌ قضائیه در این زمینه جزء السابقون السابقون هستند که مبارزه و تلاش کرده‌اند.

یادگار امام تأکید کرد: باید بین این دو امر دقیق پیش رفت که مبارزه‌ کرد و نگذاشت از مبارزه و بیان ما تلقی یک فساد سیستماتیک تبلیغ شود؛ جامعه نسبت‌ به‌ این‌ مسأله امیدوار خواهد شد. البته‌ راه‌های خیلی مهمی هم همه‌ جای دنیا رفته‌؛ اصل اول مبارزه‌ با فساد «شفافیت» است.

وی در پایان گفت: خداوند در ۱۲ بهمن‌ دل‌های مردم‌ را گره‌ زد و الله‌اکبرها را واحد کرد؛ و ان شاءالله این کرامت‌ را خدا برای‌ ما حفظ کند.

اخبار مرتبط

انتهای پیام