شناسهٔ خبر: 71136294 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

زلنسکی: حذف اوکراین از مذاکرات آمریکا و روسیه تصمیمی خطرناک است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در مصاحبه‌ای هشدار داد که حذف کشورش از مذاکرات آمریکا و روسیه درباره جنگ اوکراین می‌تواند پیامد‌های خطرناکی داشته باشد و خواستار مشارکت بیشتر ایالات متحده در گفت‌و‌گو‌های بین‌المللی شد.

صاحب‌خبر -

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از آسوشیتدپرس؛ ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس روز شنبه تاکید کرد که حذف اوکراین از مذاکرات میان ایالات متحده و روسیه درباره جنگ جاری در این کشور «بسیار خطرناک» است. او از ایالات متحده خواست تا در مذاکرات بیشتر با کی‌یف شرکت کرده و نقشه‌ای برای آتش‌بس تدوین کند.

درخواست زلنسکی برای حضور در مذاکرات بین‌المللی

زلنسکی در این مصاحبه اختصاصی با آسوشیتدپرس گفت که روسیه به هیچ‌وجه تمایلی به مشارکت در مذاکرات آتش‌بس ندارد و از پذیرش هر گونه امتیازدهی خودداری می‌کند. وی این رفتار را نشانه شکست مسکو دانست، به ویژه در شرایطی که نیروهای روسی در میدان جنگ برتری دارند.

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین افزود که رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده، دونالد ترامپ، می‌تواند با تهدید به تحریم‌های هدفمند علیه سیستم‌های انرژی و بانکی روسیه، و همچنین ادامه حمایت از ارتش اوکراین، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را مجبور به شرکت در مذاکرات کند. زلنسکی این تهدیدات را گام‌های ضروری برای پایان دادن به جنگ دانست.

مذاکرات ایالات متحده و روسیه بدون اوکراین

زلنسکی اشاره کرد که صحبت‌های ترامپ در روز جمعه درباره گفت‌وگوهای آمریکا و روسیه برای پایان دادن به جنگ، بدون حضور اوکراین «بسیار خطرناک» است. وی توضیح داد که گفت‌وگوهای دولت‌های دیگر ممکن است روابط خاصی را شکل دهد، اما هیچ‌کدام نمی‌توانند در مورد سرنوشت اوکراین تصمیم‌گیری کنند.

«آن‌ها ممکن است روابط خود را داشته باشند، اما صحبت درباره اوکراین بدون ما برای همه خطرناک است.» زلنسکی در ادامه تاکید کرد که تیمش با دولت ترامپ در تماس بوده است، اما این مذاکرات هنوز در مرحله «سطح کلی» قرار دارند و او امیدوار است که به زودی ملاقات‌های حضوری برای تعیین جزئیات بیشتر برگزار شود.

وضعیت جنگ و فشارهای داخلی

جنگ اوکراین که اکنون نزدیک به سه سال طول کشیده است، به نقطه عطفی رسیده است. با وجود وعده‌های ترامپ برای پایان دادن به جنگ در اولین شش ماه ریاست‌جمهوری‌اش، هنوز هیچ چشم‌اندازی برای رسیدن به توافق آتش‌بس وجود ندارد. در این مدت، روسیه به دستاوردهای کند اما پیوسته‌ای در خط مقدم دست یافته است، در حالی که نیروهای اوکراینی با کمبود شدید منابع و نیرو مواجه هستند.

زلنسکی همچنین اشاره کرد که مردم اوکراین از تمام قدرت خود برای بازسازی کشور و بازگشت به زندگی روزمره استفاده می‌کنند. کشور همچنان با حملات روسیه مواجه است که منجر به ویرانی خانه‌ها و زیرساخت‌ها شده است. میلیون‌ها اوکراینی آواره شده‌اند و مناطق وسیعی از شرق کشور تحت اشغال نیروهای روسیه قرار دارند.

تهدیدات و نگرانی‌های امنیتی

زلنسکی در ادامه بر این نکته تاکید کرد که بدون تضمین‌های امنیتی از سوی متحدان اوکراین، هر توافقی که با روسیه صورت گیرد می‌تواند مقدمه‌ای برای حملات جدید از سوی مسکو باشد. وی با اشاره به آرزوی دیرینه اوکراین برای پیوستن به پیمان ناتو، افزود که عضویت در این پیمان برای اوکراین «ارزان‌ترین» گزینه امنیتی است.

«عضویت در ناتو ارزان‌ترین گزینه برای همه است»، زلنسکی توضیح داد و افزود که این می‌تواند به عنوان سیگنالی مهم به روسیه باشد که این ایالات متحده است که تصمیم می‌گیرد چه کشوری باید عضو ناتو باشد.

تلاش برای تضمین‌های امنیتی بین‌المللی

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین اشاره کرد که پیشنهاد فرانسه برای استقرار نیروهای اروپایی در اوکراین به عنوان یک بازدارنده در برابر تهاجم روسیه در حال شکل‌گیری است، اما هنوز سوالات زیادی در مورد ساختار فرماندهی و کنترل و تعداد نیروهای مستقر باقی مانده است. زلنسکی خاطرنشان کرد که این پیشنهاد باید به عنوان بخشی از تضمین‌های امنیتی جهانی در نظر گرفته شود، اما نمی‌تواند تنها گزینه امنیتی باشد.

درخواست زلنسکی از مارکو روبیو

در پایان، زلنسکی با اشاره به اظهارات مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، که گفته بود جنگ اوکراین کشور را «۱۰۰ سال به عقب برگردانده است»، از روبیو خواست تا به اوکراین سفر کرده و از نزدیک شاهد خسارات وارده به کشور باشد. زلنسکی تاکید کرد که روبیو باید از مردم اوکراین بشنود که چه اقدامات امنیتی برای اوکراین و جهان انجام داده‌اند.