اکبر قایمی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این سرشماری با حضور یک تیم هشت نفره شامل محیط بانان و کارشناسان محیط طبیعی اداره محیط زیست این شهرستان و به مدت چهار روز برگزار شد که در این فصل بیشترین تعداد پرندگان مهاجر و بومی در تالاب سولدوز و تالاب های اقماری جنوب دریاچه ارومیه قرار داشتند.
وی اضافه کرد: کارشناسان در این عملیات سرشماری زیستگاه های آبی این شهرستان شامل سد حسنلو و تالابهای حسنلو، «سولدوز»، «درگهسنگی»، شورگل حسنلو و حاشیه رودخانه «گادر» را مورد بررسی قرار دادند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده با اشاره به اینکه امسال شمار پرندگان در تالاب های این شهرستان افزایش چشمگیری داشته است گفت: یکی از دلایل عمده افزایش تعداد پرندگان آبزی و کنارآبزی در تالاب های این شهرستان، آبگیری به موقع تالاب ها از رودخانه «گادر» است.
امسال برای نخستین تالاب «گردهقیت و میمند» این شهرستان از طریق رودخانه «گادر» آبگیری و هم اکنون با ورود یک میلیون مترمکعب آب، بخش های زیادی از مساحت این تالاب نیز احیا شده استبه گفته قایمی امسال برای نخستین تالاب «گردهقیت و میمند» این شهرستان با استفاده از آب رودخانه «گادر» آبگیری و هم اکنون با ورود یک میلیون مترمکعب آب، بخش های زیادی از مساحت این تالاب نیز احیا شده است.
وی اظهار کرد: سرشماری پرندگان آبزی و کنارآبزی با هدف دستیابی به آمار دقیق، تعداد و ترکیب جمعیتی گونهها و مطالعه تغییرات احتمالی در کانونهای جمعیتی پرندگان اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه بررسی آخرین وضعیت پرندگان و زیستگاههای آنها از دیگر اهداف برگزاری سرشماری است، ادامه داد: برای آگاهی از تنوع و تعداد پرندگان، سرشماری پرندگان در طول سال در ۲ مرحله سرشماری تابستانی و زمستانی در زیستگاهها انجام میشود.
وی افزود: نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالابهای این شهرستان، «درگهسنگی»، «حسنلو» و «یادگارلو» جزو تالابهای بینالمللی کنوانسیون رامسر است.
تالابهای بینالمللی و فصلی شهرستان نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجهآوری پرندگان آبزی و کنارآبزی در کشور به شمار میرود.
نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.