شناسهٔ خبر: 71135893 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان خبر داد؛

۷۰ هزار هکتار از مراتع گلستان در آستانه تبدیل به کانون ریزگرد

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: ۷۰ هزار هکتار از مراتع فقیر شمال استان گلستان در آستانه تبدیل شدن به کانون ریزگرد می‌باشند؛ باید چاره‌اندیشی عاجلی برای احیا آنها کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی امروز در قرارگاه خبری ستاد دهه فجر استان گلستان اظهار کرد: گلستان دارای یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی شامل ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار ساحل است.

وی ادامه داد: ۸۵ درصد پدیده ریزگرد در استان منشاء ریزگرد خارجی و ۱۵ درصد منشاء داخلی است که عمده منشا ریزگردها در استان در تالاب‌های آلاگل، آجی گل، آلماگل و گمیشان و در آینده ممکن است خلیج گرگان هم به منشا ریزگردها تبدیل شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود: در جنوب استان و برخی مناطق ۶۰۰ میلی‌متر و در شمال ۱۵۰ میلیمتر بارش داریم، کم بارشی وضعیت ریزگردهای استان را تشدید می‌کند.

وی اضافه کرد: مجاورت با صحرای قره قوم و بالکان در ترکمنستان نیز سبب شده تا در استان به ویژه در ۳۳ روستای منطقه مرزی و نوار شمالی استان شاهد استمرار پدیده ریزگردها باشیم. ضمن اینکه ۷۰ هزار هکتار مراتع استان فقیر است که می‌تواند منشاء ریزگرد باشد.

سلامتی با اشاره به پروژه‌های منابع طبیعی در دهه فجر گفت: در این ایام ۱۷ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۴ میلیارد تومان به بهره برداری می‌رسد که دو هزار و ۱۲۳ خانوار نیز از خدمات آن برخوردار خواهند شد.

وی بیان کرد: تولید نهال مرتعی در شهرهای گنبدکاووس، مراوه تپه و آق قلا همچنین انتقال و غرس نهال‌های بیابانی، بهره برداری از سازه‌های سنگی و ملاتی در گالیکش، آزادشهر و علی آبادکتول، تکمیل و مرمت پروژه کنترل رسوب در مراوه تپه و احداث سازه سرشاخه گیر در شهرستان‌های کردکوی و گرگان از جمله این پروژه‌ها است،

سلامتی گفت: سال گذشته حدود ۳ هزار هکتار عملیات بوته‌کاری در مراتع بیابانی‌ استان به دو روش مشارکتی و پیمانکاری انجام شد که یک هزار و ۴۳۰ هکتار آن در گنبدکاووس بود.

وی بیان کرد: طرح‌های بوته‌کاری در مراتع گلستان از دهه ۷۰ با هدف تقویت مراتع فقیر آغاز شد که با شدت گرفتن خشکسالی از سال ۱۳۹۵ ردیف بودجه مستقل برای بیابانزدایی اختصاص یافت و عملیات مقابله با بیابانزایی در قالب طرح‌های مرتعداری شامل بوته‌کاری، ذخیره نزولات آسمانی (مانند ساخت هلالی آبگیر)، کپه کاری، تامین آب آشامیدنی دام و بذرپاشی چمنزارهای سردسیر به دو صورت مشارکتی و پیمانکاری انجام می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان تاکید کرد: رسالت اصلی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در این حوزه فرهنگ‌سازی است که در مناسبت‌های مختلف پویش‌های مختلفی فعال شد و امسال در سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و روز مادر و سالروز ولادت حضرت امیرالمومنین(ع) کاشت نهال در نقاط مختلف گلستان در دستور کار قرار گرفت.