شناسهٔ خبر: 71133046 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

جمشیدی: خسته‌تر از همیشه به جشنواره فیلم فجر آمده‌ام

برنا - گروه فرهنگ و هنر؛ پژمان جمشیدی در نشست فیلم «آنتیک» گفت: خسته‌تر از سال‌های گذشته‌ای هستم که به جشنواره می‌آمدم اما من آنقدر جدی نیستم که جواب سوالات جدی شما را بدهم. برنا - گروه فرهنگ و هنر؛ پژمان جمشیدی در نشست فیلم «آنتیک» گفت: خسته‌تر از سال‌های گذشته‌ای هستم که به جشنواره می‌آمدم اما من آنقدر جدی نیستم که جواب سوالات جدی شما را بدهم.

صاحب‌خبر -

نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «آنتیک» به عنوان آخرین نشست در روز دوم جشنواره با اجرای سونیا پوریامین برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ در ابتدای این نشست، هادی نائیجی؛ کارگردان فیلم «آنتیک» گفت: بازشناسی بازیگر روی پرده به روش و شرایطی که او در مسیر حرفه‌ای خود رقم می‌زند، برمی‌گردد. در مورد پژمان جمشیدی نیز همینگونه است. موضوع خرافه و شبهات مثل یک موضوعی است که تناقض در درام دارد و هر فیلمسازی با موضوع یک امر اصیل با خرافه می‌تواند تضادی در قصه رقم بزند و من به همین دلیل سراغش رفتم. من و شما و همه زیر سقف و آسمان مشترکی هستیم و طبق قواعد جمهوری اسلامی هستیم همان‌قدر که شما حق دارید از باور‌ها دفاع کنید من هم حق دارم. دفاع من در این فیلم است که تمایز قائل باشیم بین باور اصلی و خرافه.

وی درباره شباهت کاراکتر امیر نوروزی به فیلم «مصلحت» اظهار کرد: از نظر من فیلم «مصلحت» فیلم خوبی بود و، چون فیلم را دیدم حتما برای انتخاب امیر نوروزی از آن تاثیر گرفتم. ذهن هر فیلمسازی در معرض انواع و اقسام فیلم‌ها قرار می‌گیرد و اگر این تاثیر آگاهانه نباشد حتما غیر مستقیم هست ما در ساخت «آنتیک» مستقیما توجهی به فیلم خاصی نداشتیم.

این کارگردان درباره طعنه‌های سیاسی فیلم گفت: نمی‌دانم چه اصراری هست با این ادبیات با یکدیگر صحبت کنیم و به یکدیگر اتیکت بزنیم اگر به آن دنیا اعتقاد داریم باید مراقب صحبت کردنمان باشیم اگر نداریم هم نباید دیگران را با یک فیلم قضاوت کنیم. من هم مثل شما در معرض تماشاگرانی هستم که فیلم را دیده‌اند آنها فیلم را با لایه‌هایی از اعتقادات مذهبی تحلیل و تفسیر کردند و دست‌اندرکاران فیلم را این‌چنین شناختند که دل در گرو باور‌ها دارند. 

وی افزود: من و همکارانم آگاهانه به موضوعی پرداختیم که فکر می‌کنیم نامش خرافه است نه دین. اگر کسی الزاما تاسیس یک امامزاده جعلی را مساوی با دین بداند او باید پاسخ بدهد که چرا چنین چیزی را دین می‌داند. فیلم روایت تاسیس خرافه به عنوان بخشی از دین است اگر منصف باشیم همه ما با بخشی از این اتفاقات خواسته و ناخواسته رو به رو بودیم.

نائیجی گفت: واقعا تصور اولیه ما برای تولید این فیلم این نبود که فیلم در فجر حضور پیدا می‌کند، چون روند فیلم‌های کمدی را در فجر دیده‌ایم ما ناگهان با فجر رو به رو شدیم. فیلم برای اکران حتما بازبینی می‌شود ما زمانی نداشتیم و فقط توانستیم فیلم را به فجر برسانیم و حتما آن را مجددا بازبینی می‌کنیم.

این کارگردان مطرح کرد: ظاهراً فیلم در مرزی حرکت کرده که تصور می‌شود ما به مقدسات توهین کردیم ولی باید تعریف کنیم که امر مقدس چیست جنبه ایجابی و تثبیتی مقدسات در این فیلم مشخص شده است. هر بقعه و بنایی می‌بینیم الزاما با اینکه عده‌ای به آن عنوانی می‌دهند که درست نیست. اینکه  ما مقطع اوایل را روایت کردیم فقط به دلیل مد شدن این موضوع نیست به هر حال در آن دوران یک حاکمیت تازه آمده بود و این مسایل ممکن بود پیش بیاید دو آدم شیاد از این فرصت سو استفاده کردند. امام معصوم هم همین الان اگر از این در وارد شود بنا به دین باید از او پرسش کنید و او مستندات بیاورد. حالا نباید درباره یک امامزاده سوال پرسید؟ 

وی گفت: تاریخ ثبت شده شروع انقلاب را ببینید به دلیل اینکه نیروها باید عوض می‌شدند افرادی وارد فضای امنیتی شده بودند که خودشان می‌گفتند کلی باید تمرین می‌کردند تا موضوعات را یاد بگیرند. ما از همین موضوعات شوخی ساختیم چرا اینقدر تاکید می‌شود که با ارزش‌های انقلاب شوخی کردیم؟ کجا این اتفاق افتاده است؟ ما ذره‌ای به خودمان اجازه نمی‌دهیم این کار را انجام دهیم. در همان جامعه تصویر شده فیلم افرادی هستند که با دیده تردید به این ماجرا نگاه کردند اگر می‌خواهید به من نسبت‌هایی بدهید اشکالی ندارد ولی به بقیه گروه فیلمساز این نسبت‌ها را ندهید چون آدم‌های باورمندی پای این کار آمده‌اند.

پژمان جمشیدی؛ بازیگر اصلی فیلم گفت: همه ما به احترام شما اینجا هستیم. خسته‌تر از سال‌های گذشته‌ای هستم که به جشنواره می‌آمدم. برای انتخاب این فیلم هم انتخاب دیگری نداشتم و هر چه به من پیشنهاد می‌شود بازی می‌کنم (با خنده) فیلمنامه را دوست داشتم، چون در مورد خرافه بود. امیدوارم که خروجی را دوست داشته باشید. من آنقدر جدی نیستم که جواب سوالات جدی شما را بدهم.

وی با خنده خطاب به رئیس‌جمهور گفت: آقای پزشکیان دلار ٨۴ هزار تومان شد! من دستمزدم بالا است، اما چه لذتی دارد وقتی پسرخاله من پول ندارد من دستمزدم را بالا ببرم؟ بله ما پول زیاد می‌گیریم، اما چه لذتی دارد وقتی بغل دستی من پول ندارد؟!

این بازیگر در شوخی با صدای نامفهوم سالن گفت: به عوامل فیلم های روزهای بعد پیشنهاد میکنم سناریو را پرینت بگیرند و به حضار بدهند!

محمود بابایی؛ تهیه‌کننده فیلم نیز بیان کرد: اینکه می‌بینیم این سال‌ها موجی از کمدی سازی راه افتاده دلیلی این نبوده که ژانر کمدی را انتخاب کنم. ما یک قصه‌ای داشتیم که میشد آن را در ظرف کمدی روایت کرد. البته نمی‌توان کتمان کرد که مخاطب سینماروی امروز ما ترجیح می‌دهد که کمدی ببیند ولی دلیلی اصلی ساخت این فیلم این بود که جور دیگری نمی‌توانستیم این کار را روایت کنیم. ما سعی کردیم خلاف جریان مد سینما شنا کنیم. یکسری مولفه‌های وجود دارد که مولفه‌های فروش هستند و ما هم می‌خواستیم مخاطب گسترده‌ای داشته باشیم، اما به درستی از مولفه‌های فروش استفاده کردیم.

وی در مورد شکایت اوقاف از فیلم بیان کرد: من نمی‌دانم این موضوع از کجا می‌آید و دیدم که چند رسانه صحبت کردند که چرا اوقاف از فیلم ما شکایت کرده است؟! این موضوع اشتباه است و کسی هنوز فیلم را ندیده است که بخواهد شکایتی کند! این‌ها شیطنت است. به رسانه‌هایی که دست به این شیطنت‌هایی می‌زنند می‌گویم که وکلای ما این خبرسازی‌ها را دنبال می‌کنند و ماجرا را قضایی می‌کنند. 

این تهیه کننده در مورد شائبه دزدی فیلمنامه «آنتیک» توضیح داد: طبق قانون، قانونگذار این حق را برای هر کسی قائل شده که شکایت کند، ما هم با ادعای دزدی فیلمنامه مواجه شده‌ایم و وکلا هم در حال پیگیری هستند. اینجا دادگاه نیست و جایی برای مطرح کردن این بحث‌ها اینجا نیست. بهتر است این مسایل در مکان‌های خودش مطرح شود.

امیر نوروزی؛ دیگر بازیگر فیلم گفت: شاید من ده فیلم کمیته‌ای باز کنم ولی به هم ربطی نداشته باشد، اما فقط کمیته‌ای به من پیشنهاد می‌شود. این فیلم در بستر کمدی است، اما کاراکتر من کمدی نیست و شبیه به نقش من در فیلم «مصلحت» نیست. ما از یک پلیس احمق تا پلیس کاریزماتیک را می‌توانیم ایفا کنیم که هیچکدام ربطی به هم ندارند.

غلامرضا نیکخواه؛ دیگر بازیگر فیلم گفت: آقای نائیجی این نقش را به من پیشنهاد دادند و نقشی بود که تا به حال بازی نکردم و حجم آن هم زیاد نبود. او علاقه‌مند بود من این نقش را بازی کنم و در حد توانم این نقش را بازی کردم. کار کمدی امروزه روی بورس است و این چیزی بدی نیست اگر مردم از آن استقبال می‌کنند. ایرادی ندارد که اقتصاد سینما هم راه بیافتد. سینما یک صنعت است و صنعت هم باید توجیه مالی داشته باشد. فیلم «آنتیک» علاوه بر کمدی بودن پیام و حرف داشت و فیلمنامه بسیار جذابی هم داشت. یک معضل اجتماعی را مطرح کرده بود.

آناهیتا افشار؛ بازیگر این فیلم هم بیان کرد: من بازیگر هستم فیلمنامه را می‌خوانم و بر اساس آن نقش را انتخاب می‌کنم. فیلمنامه این اثر را هم خواندم و دوستش داشتم و بازی کردم. البته حتما برای هر کسی بخشی از انگیزه مادی است برای من هم، چنین بود.

انتهای پیام/ 

برچسب‌ها: