شناسهٔ خبر: 71132939 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

اعتراف مقام ارشد شاباک: آتش بس دستاورد‌های ارتش اسرائیل را نابود کرد

یوسی امروسی، مقام ارشد شاباک در مصاحبه با معاریو: هزینه آتش‌بس بسیار گزاف و فراموش ناشدنی است، راهکار‌های ترامپ موجب نابودی حماس نخواهد شد، با این روند حماس قدرتمندانه باز می‌گردد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: روز شنبه به نقل از روزنامه صهیونیستی معاریو، یوسی امروسی، افسر ارشد سابق شاباک، بعد از آزادی سه اسیر صهیونیستی با نام‌های عوفر کالدرون، یاردن بیباس و کیت سگال، در مصاحبه با معاریو درباره طرح کلی آتش بس، در مورد هزینه‌های سنگین تحمیلی بر رژیم صهیونیستی در رابطه با آتش بس و تبادل اسرا و نیز رویای بزرگ نابودی حماس به کمک دولت آمریکا در جنوب فلسطین اشغالی گفت‌و‌گو کرد.

به گزارش ایرنا، امروسی در ابتدای سخنان خود ضمن اشاره به آتش بس دولت نتانیاهو و حماس، بر آزادی همه اسرای اسرائیلی تاکید کرد و اظهار داشت: من هرگز پیامد سنگین این توافق برای اسرائیل را فراموش نخواهم کرد.

وی با تصریح بر اینکه در حال حاضر دولت اسرائیل و ساکنان اسرائیل بهای سنگینی را برای این تصمیم می‌پردازند، خاطرنشان کرد: هزینه این توافق، آسیب به امنیت اسرائیل و نابودی دستاورد‌های ارتش اسرائیل است.

او با اشاره به اینکه تنها در دسامبر ۲۰۲۴، حدود ۵۰ سرباز اسرائیلی در شمال نوار غزه کشته شده‌اند و اکنون جمعیت غزه از جمله جنبش حماس، «بدون نگرانی و بدون بازرسی» در حال بازگشت به شمال غزه هستند، نسبت به خطر بازگشت قدرتمندانه دوباره حماس هشدار داد و تصریح کرد: گرچه به خاطر پذیرفتن آتش بس با حماس در حال پرداخت بهای سنگینی هستیم، اما باید با قاطعیت تمام این قدرت از دست رفته را بازگردانیم. این جنگ باید آخرین جنگ غزه باشد و نباید فراموش کنیم که هدف از جنگ نابودی کامل حماس در نوار غزه بود.

او افزود: در صورت تحقق آتش بس با میانجی‌گری آمریکایی‌ها، آنها سیاست میانه‌روی و نه نابودی حماس را در پیش خواهند گرفت. در غیر این صورت آتش بس با فشار نظامی، کاهش و محدودیت کمک‌های بشردوستانه، خلع سلاح مردم غزه و اخراج مقامات ارشد حماس از غزه محقق خواهد شد. در این شرایط است که می‌توان از نابودی حماس و بررسی گزینه‌های جایگزین آن صحبت کرد.

امروسی با اشاره به فرصت‌های پیش روی اسرائیل در دوران ریاست جمهوری ترامپ، تاکید کرد که اسرائیل باید در مورد مهاجرت ساکنان غزه به کشور‌های دیگر و رسیدن به وضعیتی که هیچ دشمنی در جنوب اسرائیل وجود نداشته باشد، از سیاست‌های آمریکا استفاده کند.

او همچنین تصریح کرد: باید دولت آمریکا را متوجه منافع اسرائیل کنیم و از سیاست‌های ترامپ در مورد نیرو‌های مقاومت فلسطینی حداکثر استفاده را ببریم.

این افسر ارشد سابق شاباک مدعی شد که نابودی دشمن اسرائیل در جنوب، قطعاً قابل دستیابی است و به ما یادآوری می‌کند که اگر می‌خواهیم نسل‌ها زنده بمانیم و موجودیت ما به خطر نیافتد، نباید سایر دشمنان، ایران و برنامه هسته‌ای این کشور را فراموش کنیم و لازم است با آن مقابله کنیم.

رژیم صهیونیستی جنگ غزه را با هدف نابودی کامل «حماس» در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ برابر با ۱۵ مهر ۱۴۰۲ با حمایت همه جانبه دولت آمریکا شروع کرد. اما با گذشت بیش از ۱۵ ماه جنایت و نسل کشی غیر نظامیان و کودکان مظلوم، بمباران بیمارستان‌ها و مدارس و از بین بردن زیرساخت‌های غزه، سرانجام با ناکامی در نابودی حماس، تحت فشار دولت آمریکا توافق آتش‌بس را پذیرفت.

بر اساس مفاد آتش بس، در حال حاضر با عقب نشینی رژیم صهیونیستی از محور ننتصاریم، آوارگان شمال غزه در حال بازگشت به سرزمین خود هستند.

در اولین مرحله از دور اول آتش بس، سه اسیر زن اسرائیلی در برابر ۹۰ اسیر فلسطینی، در مرحله دوم نیز چهار اسیر اسرائیلی با ۲۰۰ اسیر فلسطینی، و مرحله سوم سه اسیر اسرائیلی در برابر ۱۱۰ فلسطینی آزاد شدند.