رئیس اداره فوریت اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی در این بازدید، گفت: بهزیستی به منظور ساماندهی و حمایت از دختران نیازمند حمایتهای اجتماعی تا زمان استقلال و خودکفایی فردی و اجتماعی آنان، اقدام به ایجاد خانه های سلامت برای دختران نموده است.
محمد غفاریزاده افزود: خانه سلامت، دختران در معرض آسیب اجتماعی و فاقد حمایتهای خانوادگی و اجتماعی را تحت پوشش قرار داده و از طریق ارائه خدمات به صورت شبانه روزی و کاملا رایگان زمینه های کسب استقلال اقتصادی و اجتماعی را فراهم آورده و آنها را در تامین حداقل نیازهای اقتصادی و جلوگیری از ابتلاء به آسیب های اجتماعی یاری می نماید. منظور از دختران نیازمند حمایت اجتماعی افرادی است که به دلایلی چون فقدان حمایت خانوادگی موثر ، وجود سوء رفتار در محیط خانوادگی بطور موقت، فقر و سوء استفاده آمادگی و عملکرد اجتماعی و روانی لازم را از دست داده، در معرض خطر آسیبهای اجتماعی قرار دارند و نیازمند دریافت خدمات تخصصی روزانه یا شبانه روزی اقامتی یا غیر اقامتی ارائه شده از مرکز حمایت های روانی – اجتماعی دختران و خانواده می باشند.
وی ادامه داد: تسهیل شرایط بازگشت مراجع به خانواده و اجتماع، بسترسازی و تلاش جهت توانمندسازی روانشناختی، حرفهای و شغلی مراجعین، تلاش جهت هدایت مراجعین به سمت استقلال و خودکفایی، تلاش جهت بازگشت به مدرسه و ارتقاء وضعیت تحصیلی مراجعین، کمک به ارتقاء تابآوری دختران در خانه سلامت، نظارت و ارائه خدمات مراقبتی جهت پیشگیری از بروز بحران و آسیبهای روانی-اجتماعی، راهاندازی سیستم ارجاع و پیگیری به موقع، کارآمد و موثر جهت رفع نیازها و ارائه خدمات متناسب و موثر، راهاندازی سیستم مدیریت مورد با تاکید بر نقش تسهیلگری و میانجیگری و هماهنگسازی مددکاری اجتماعی، راهاندازی نظام پیگیری پس از ترخیص و ارتباطات پس از خروج از مرکز، تلاش جهت ارتقاء آگاهی و نشاط مراجعین در خانه سلامت و... بخشی از اهداف و فعالیتهایی است که توسط این مرکز انجام میگیرد.
رئیس اداره فوریت اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی در انتها یادآور شد: این مرکز به دختران مجرد در معرض آسیب در گروه سنی 16 تا 30 سال ارائه خدمت میکند. دخترانی که بنابر اعلام مراجع قضایی، نیروی انتظامی یا اورژانس اجتماعی در شرایط بحرانی به سر میبرند و در معرض آسیبهای اجتماعی قرار دارند، بعد از انجام ارزیابیهای لازم به خانه سلامت منتقل میشوند و به مدت 18 ماه در این مرکز اقدامات لازم در راستای توانمندسازی، رفع مشکل و بهبود وضعیت آنها انجام میگیرد. درصورتی که بعد از انجام ارزیابیها و نظارتهای متعدد، شرایط خانواده مساعد تلقی شود، بازپیوند مددجو با خانواده انجام میگیرد و اگر شرایط خانواده همچنان آسیبزا باشد، مددجویان زیر 18 سال به مراکز شبهخانواده ارجاع داده میشوند. درصورتی که سن مددجو بین 18 تا 30 سال باشد، برنامهریزیها و تمهیدات لازم از طریق تیم تخصصی و حمایتهای مددکاری به منظور هدایت مددجو به زندگی مستقل اندیشیده میشود.