به گزارش ایرنا، مسعود بارانی روز شنبه در تشریح طرحهای دهه فجر در جمع خبرنگاران افزود: احداث و استقرار افزونبر سههزار و ۵۰۰ سازه زیستگاه مصنوعی با هدف بازسازی مراکز ذخایر آبزیان در سطح استان یکی از مهمترین طرحهای شیلاتی هرمزگان در دهه فجر است که این طرح علاوه بر جبران بخشی از فشار بر ذخایر آبزیان بر اثر برداشت بیرویه، موجب احیای ذخیرهگاهها و حفظ ذخایر آبزیان، ایجاد توازن در اکوسیستم، حفظ جمعیت روستایی و ساحل نشینان، صید و صیادی پایدار، تثبیت اشتغال و کمک به امنیت غذایی و پدافند غیرعامل شود.
وی بیان کرد: احداث و استقرار سازههای مصنوعی در واقع میتواند موجب بهبود تنوع زیستی، امکان صید مستمر از دریا، زمینهسازی اشتغالزایی بیشتر و پایدار، رونق صنایع جانبی، امکان تجدید نسل و بهرهبرداری مداوم و پایدار آبزیان، افزایش میزان صید و درآمد سالانه و در نتیجه بهبود وضعیت معیشتی صیادان، حفظ و ارتقای جایگاه آبزیان خلیجفارس، بهبود زمینههای صادرات و ارزآوری و بازسازی ذخایر آبزیان شود.
مدیرکل شیلات هرمزگان خاطرنشان کرد: تکمیل و بهسازی بندر صیادی کنگ از دیگر طرحهای مهم شیلات هرمزگان در حوزه صید و صیادی است که در ایام دهه فجر تقدیم مردم استان میشود.
وی ابراز کرد: بندر صیادی کنگ بهعنوان بندر برخوردار از بزرگترین حوضچه صیادی کشور است و این بندر با حدود یکهزار و ۵۰۰ فروند شناور صیادی و بیش از سههزار و ۱۰۰ نفر صیاد و صید سالانه افزونبر ۲۶ هزار تن نقش بسزایی در اقتصاد صید و صیادی کشور دارد.
بارانی ادامه داد: در بخش آبزیپروری نیز هشت پروژه شیلاتی شامل ۲ طرح تکثیر میگو، افزونبر ۵۰۰ هکتار مزرعه پرورش میگو، چهار طرح پرورش ماهی در قفس و یک طرح پرورش ماهیان خاویاری به بهرهبرداری میرسد که اجرای این طرحها نقش مهمی در توسعه اقتصادی و گردشگری استان و حتی کشور ایفا خواهد کرد.
این مسئول شیلاتی با بیان اینکه ظرفیتهای شیلاتی هرمزگان بهویژه صنعت پرورش میگو، صیادی و پرورش ماهی در قفس علاوه بر جاذبههای اقتصادی از جاذبههای گردشگری مناسبی بهرهمند است، گفت: هرمزگان با توجه به ظرفیتهای شیلاتی خود میتواند محور خوبی برای توسعه گردشگری نیز باشد.
وی برگزاری یادوارهها و برنامههای دهه مبارک فجر را باعث تداوم حرکت انقلاب اسلامی دانست و گفت: این ایام برای ملت ایران همواره پر خیر و برکت بوده و تقدیم این ۱۰ طرح شیلاتی در شهرهای بندرلنگه، رودان، سیریک، بندرعباس و قشم نشان از اهمیت این مهم و فعالیتهای پویای شیلاتی در استان هرمزگان دارد.
استان هرمزگان با وجود افزون بر ۹۰ واحد صنایع شیلاتی، ۲۴ مرکز تکثیر میگو، بیش از ۵۰ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو و افزونبر ۱۱۳ هزار تن ظرفیت پرورش ماهی در قفس دارد که نشان از جایگاه موثر شیلات استان در حوزه آبزی پروری کشور است؛ همچنین این استان با بهرهمندی بیش از ۴۰ هزار نفر صیاد، بیش از چهار هزار و ۵۰۰ فروند شناور صیادی و ۱۹ بندر صیادی جایگاه ویژهای در صید و صیادی کشور دارد.
این استان با ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز آبی و دریایی و ۱۳ جزیره کوچک و بزرگ، بیشترین فعالیت صید و صیادی در کشور را دارد و با بیش از ۳۶۰ هزار تن صید در سال رتبه نخست صید و صیادی کشور را به خود اختصاص داده است.