شناسهٔ خبر: 71129845 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

چرخش ۱۸۰ درجه‌ای ترامپ درباره تیک‌تاک: چرخش ۱۸۰ درجه‌ای ترامپ درباره تیک‌تاک:

چگونه رئیس جمهور آمریکا از یک برنامه اشتراک‌گذاری ویدئو به عنوان برگ برنده انتخاباتی بهره جست؟

در حالی که جمهوری‌خواهان میان نسل جوان محبوبیت زیادی ندارند، ترامپ تلاش کرد تا با نشان دادن خود به عنوان ناجی تیک‌تاک این وضعیت را تغییر دهد.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی - دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا موفق شده است ممنوعیت بحث‌برانگیز برنامه «تیک‌تاک» در آمریکا را به یک مزیت سیاسی برای خود تبدیل کرده و با مهلت ۷۵ روزه به این شبکه اشتراک‌گذاری ویدئو، خود را به عنوان ناجی آن نشان دهد. ترامپ نسبت به بایدن، رویکرد منعطف‌تری به برنامه تیک‌تاک نشان داد. هرچند که این رویکرد از نظر حقوقی بسیار سوال برانگیز شده، اما به او فضای بیشتری داده تا نظر مثبت نسل جوان را به خود جلب کند.

ممنوعیت تیک‌تاک قرار بود اوایل این ماه اجرایی شود. زیرا شرکت مادر تیک‌تاک یعنی «بایت دنس» که مستقر در چین است، طبق قانون تصویب شده در کنگره، این برنامه را به یک شرکت آمریکایی واگذار نکرد. با این حال، ترامپ در اولین روز ریاست جمهوری خود فرمان اجرایی امضا کرد که اجرای قانون ممنوعیت تیک‌تاک را به مدت ۷۵ روز متوقف می‌کند. او می‌گوید به دنبال توافقی است طبق آن تیک‌تاک را به یک شرکت آمریکایی واگذار کرده و از ممنوعیت آن جلوگیری کند.

برایان سیچیک، استراتژیست جمهوری خواه می‌گوید تلاش‌های ترامپ در این راستا برای رای دهندگان جوان بسیار قابل توجه است. به گفته او، جمهوری‌خواهان اغلب در جذب رای جوانان مشکل دارند و افراد کم سن و سال معمولا پایگاه رای خوبی برای حزب دموکرات هستند، اما به نظر می‌رسد ترامپ برای تغییر این وضعیت راه خوبی پیدا کرده است. اگرچه در انتخابات امسال، «کامالا هریس» رقیب دموکرات ترامپ همچنان اکثریت رای افراد زیر ۳۰ سال را به دست آورد، اما او این کار را با اختلاف بسیار کمتری نسبت به بایدن در سال ۲۰۲۰ انجام داد. گفته شده بایدن در انتخابات چهار سال پیش، در میان گروه سنی افراد جوان برتری ۲۴ امتیازی داشت، در حالی که این برتری برای هریس فقط ۱۱ امتیاز بود. 

اوون تدفورد، تحلیلگر ارشد تحقیقاتی در موسسه «بیکن پالیسی ادوایزرز» می‌گوید: «بایدن رویکرد سختی در قبال تیک‌تاک اتخاذ کرد. هر چند که به نظر می‌آمد که دولت او قصد ممنوعیت تیک‌تاک را نداشت و ضرب‌الاجل تعیین شده فقط قرار بود تهدیدی برای واگذاری تیک‌تاک باشد».  به گفته او، در حالی که شرکت مادر تیک‌تاک در چین مستقر است و بایدن به خطرات مربوط به آن اشاره می‌کرد، ترامپ این مشکلات را کم اهمیت جلوه داده و همین نشان می‌دهد که آمریکا «مشکلات بزرگ‌تری» خواهد داشت. 

از سوی دیگر، به نظر می‌رسد تیک‌تاک با قطعی کوتاه مدت و ۱۶ ساعته خود به ایجاد حس پیروزی در ترامپ کمک کرد. زیرا بایدن اعلام کرده بود که این قانون را در روز‌های پایانی خود اجرا نخواهد کرد. اما تیک‌تاک گفت که تضمین‌های کافی را از او دریافت نکرده و به همین علت در واپسین روز‌های دولت بایدن، به طور سراسری قطع شد. پس از اینکه ترامپ فرمان اجرایی خود را صادر کرد، تیک‌تاک هم خدمات خود را از سر گرفت و به طور ویژه از ترامپ تشکر کرد. تدفورد گفت: «فکر می‌کنم تصمیم تیک‌تاک برای قطعی ۱۲ تا ۱۶ ساعته عمدتا راهی برای راضی کردن ترامپ بود و اینکه این حس در او ایجاد شود که ناجی است. تیک‌تاک می‌خواست ترامپ احساس کند که در این جا او رئیس است و این بخشی از استراتژی آن بود». از طرف دیگر، «آنجوان سیوریت» استراتژیست دموکرات به تغییر موضع ۱۸۰ درجه‌ای ترامپ درباره تیک‌تاک اشاره کرد. او گفت: «ترامپ اولین کسی بود که خواهان ممنوعیت تیک‌تاک بود. اما با عواقب زیادی به خاطر تغییر موضع خود مواجه نشده است».

این اظهارات به اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ اشاره دارد. او در سال ۲۰۲۰ به دنبال این بود که تیک‌تاک را مجبور کند دارایی‌های خود را واگذار کند. این مسئله تا جایی پیش رفت که ترامپ به دنبال صدور فرمان اجرایی برای این موضوع بود. تصمیمی که توسط دادگاه مسدود شد. با این حال، او امسال و در مسیر سومین دوره مبارزات انتخاباتی خود، با ممنوعیت تیک‌تاک مخالفت کرد. 

سیرایت گفت: «دونالد ترامپ موضع خود را تغییر داد و به دلایل سیاسی آن را تغییر داد، زیرا تیک تاک مطمئناً ابزاری بود که در طول مبارزات انتخاباتی او استفاده می‌شد.»

منبع: نشریه هیل