شناسهٔ خبر: 71129705 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گردشگری سلامت در خوزستان دچار نابسامانی است

اهواز-ایرنا - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به حوزه گردشگری سلامت در خورستان گفت: وضعیت این حوزه، نابسامان و شرم‌آور است با وجود اینکه این گردشگران از استان خورستان وارد کشور می‌شوند اما جذب استان‌های دیگر می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا دکتر حاتم بوستانی روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار کرد: در استان‌های دیگر روی جاذبه‌های گردشگری بهتر کار شده است.

وی با اشاره به عدم ماندگاری گردشگر حوزه سلامت در خوزستان افزود: انتشار یا انعکاس هر خبر که موجب ناامنی می شود، در این زمینه تاثیر گذار است که باید به این موارد توجه شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز همچنین بر اهمیت توجه به سلامت زنان‌باردار و نوزادان به عنوان یک شاخص مهم تاکید کرد و گفت: مرگ مادران کاهش زیادی داشته است اما هنوز یک مرگ نیز برای ما زیاد است.

وی ادامه داد: در حوزه پیوند اعضا به شدت مشکل داریم‌ و قابل مقایسه با برخی استان‌ها از جمله اصفهان نیست که دلیل اصلی این‌مساله به فرهنگ اهدا عضو باز می‌گردد.

بوستانی تصریح کرد: در حوزه اهدا عضو و پیوند اعضا در حال برنامه‌ریزی هستیم که انشالله در سال‌های آینده شاهد تحولاتی اساسی در این زمینه باشیم‌

جبران عوارض آلایندگی ها از سوی صنایع ناکافی است

وی همچنین به تاثیر آلودگی هوا در سلامت مردم استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نگرانی ما فقط آلودگی ناشی از گرد و غبار نیست بلکه آلودگی ناشی از فعالیت صنایع و شرکت‌ها همچون فولاد، نفت، پتروشیمی و... بسیار نگران کننده است و جبران عوارض این آلایندگی نیز از سوی صنایع به اندازه کافی نیست.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به مصوبات کمیته آلودگی هوا در استانداری به عنوان یک کمیته بالادستی در استانداری خوزستان اشاره کرد و گفت: مصوب شد صنایع آلاینده به دانشگاه‌ها کمک کنند تا در قدم‌نخست بخشی از این مشکلات برطرف شود اما در این زمینه کم کاری شده است.

وی همچنین به بالا بودن تعداد تصادفات در خوزستان به علل مختلف اشاره کرد و آن را دردآور خواند.

بوستانی میزان بدهی‌های دانشگاه علوم پزشکی را به دلیل تفاوت درآمد و هزینه سنگین عنوان کرد و افزود: روزانه ۷۰‌میلیارد ریال ضرر به بار می‌آید که این رقم‌ به دلیل تعرفه پایین خدماتی که هزینه آن از میزان‌درآمد بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه پرداخت حقوق کارکنان در اولویت اول قرار دارد گفت: بیمارستان‌های آموزشی تحت فشار قرار دارند از این رو باید تلاش کنیم بیمارستان‌های آموزشی افزایش یابند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: «در برخی بیمارستان‌ها به دلیل حجم‌ بار کاری زیاد، پرستار نمی‌تواند بالای سر بیمار برود و حتی صدا به صدا نمی‌رسد برخی بیماران در اورژانس‌ها ساعت‌ها و شاید یک تا ۲ روز روی برانکارد می‌مانند».

وی پزشک بودن دکتر پزشکیان به عنوان رییس جمهور و همچنین موالی زاده به عنوان استاندار خوزستان را یک نقطه عطف خواند که می‌توان از این فرصت برای توسعه زیرساخت‌های حوزه درمان و رفع مشکلات اساسی این حوزه بهره‌ برد.

بوستانی به عقب ماندگی‌های دوران جنگ و عمر طولانی بیمارستان‌ها اشاره کرد و گفت: قدمت بیمارستان رازی اهواز به دوران جنگ جهانی دوم برمی‌گردد، همچنین بیمارستان گلستان اهواز با بیش از ۶۰ سال فعالیت دچار فرسودگی است، از این رو توسعه این بیمارستان‌ها باید در دستور کار قرار گیرند.

تاخیر بیمه تامین اجتماعی در پرداخت مطالبات دانشگاه علوم پزشکی اهواز

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد شاخص های سلامت مستقل نیستند و به موارد مختلف بستگی دارند، گفت: ۵۰ روز است که بیمه تامین اجتماعی یک ریال به دانشگاه پرداخت نکرده است در حالی که بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال طلب از این بیمه داریم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص وضعیت بروز سرطان اظهار کرد: بخش عمده ای از این بیماری مرتبط با حوزه سلامت نیست و به جاهایی که بیماری تولید می کنند، مربوط می شود. یک خصوص کنگره بین المللی در سال آینده برگزار خواهد شد تا جایگاه در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان مرور شود.

وی افزود: مردم بابت هر خرید از کارت خوان، ۱۰ درصد ارزش افزوده می دهند که یک درصد این رقم باید به حوزه سلامت اختصاص یابد اما سال گذشته ۲۵ درصد از یک مطالبات به ما پرداخت شد و امسال فعلا ۱۵ درصد را پرداخت کرده‌اند.

بوستانی بیان‌کرد: ۷۰ تا ۸۰ درصد درآمد کشور از خوزستان تامین می شود بنابراین باید شرکت های مستقر در خوزستان به وظایف خود در زمینه مسئولیت های اجتماعی عمل کنند.