شناسهٔ خبر: 71128574 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

آیین روز جهانی تالاب‌ها در رامسر

آیین روز جهانی تالاب‌ها در رامسر برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، آیین روز جهانی تالاب‌ها با حضور مسولان ملی، استانی، تشکل‌های مردم نهاد دوستدار محیط زیست، محیط بانان، دانش آموزان و دانشجویان در محل سالن آمفی تئاتر هتل رامسر برگزارشد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: مشارکت مردمی راه‌حل اصلی رفع معضلات است

حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: از مجموع مساحت ۴۸ هزار هکتار وسعت تالاب میانکاله تاکنون ۱۵ هزار هکتار آن خشک شده است که این وضعیت برای آینده تالاب‌ها بسیار خطرناک و دخالت‌های بشر عامل اصلی این بحران است.

وی تاکید کرد: وضعیت بحرانی تالاب‌های کشور، ناشی از دخالت‌های انسانی است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران تصریح کرد: ۱.۵ میلیون هکتار از سه میلیون هکتار تالاب کشور در فهرست جهانی قرار دارد، اما با توجه به شرایط ناخوشایند تالاب‌ها، امکان ثبت بقیه تالاب‌ها در این فهرست وجود ندارد، حتی تالاب‌های ثبت‌شده نیز در صورت از دست دادن کارکرد‌های خود، از فهرست خارج خواهند شد.

ابراهیمی بیان داشت: تغییرات اقلیمی در سراسر جهان رخ داده است، اما ما باید خود را با این تغییرات سازگار کنیم، برای این کار، نیازمند مشارکت همه‌جانبه مردم و نهاد‌های مرتبط هستیم.

مدیرکل محیط زیست مازندران، پسماند‌ها را یکی از عوامل اصلی تخریب محیط زیست معرفی و اضافه کرد: برای حل چالش‌های محیط زیستی، باید نگرشی همه‌جانبه داشته باشیم. به‌عنوان مثال، اگر سایت دفن زباله تعطیل شود، زباله‌ها به مراتع و حریم رودخانه‌ها منتقل خواهند شد؛ بنابراین فرهنگ‌سازی و جلب مشارکت مردمی کلید حل این مشکلات است.

ابراهیمی با اشاره به نقش مرکز منطقه‌ای کنوانسیون رامسر، خواستار حمایت بیشتر نهاد‌های استانی و ملی از این مرکز شد و گفت: این مرکز به تنهایی نمی‌تواند تمام مشکلات را حل کند و نیازمند حمایت همه‌جانبه است.

وی گفت: فرماندار رامسر در این نشست از تامین اعتبار برای پیشبرد اهداف مرکز منطقه‌ای کنوانسیون رامسر در مرکز و غرب اسیا که در رامسر مستقر است، خبر داد که اتفاق خوبی است.

سرپرست فرمانداری رامسر گفت: این آیین گرامیداشت پنجاه و چهارمین سالگرد تاسیس که خاستگاه اولیه آن در رامسر است، برگزار شد.

مسلم قبادیان قادی افزود: کنوانسیون رامسر یکی ازقدیمی‌ترین معاهدات بین المللی زیست محیطی جهان است که درحال حاضر ۱۷۲ کشورعضو آن هستند.

از ۱۳ بهمن ۱۳۴۹ که مسوولان محیط زیست ١۸ کشور جهان و نهاد‌های غیردولتی بین‌المللی مانند فائو و یونسکو در هتل قدیم رامسر گرد هم آمدند و نخستین کنوانسیون برای حفاظت از تالاب‌های دنیا را امضا کردند، نام رامسر جهانی شد.

سال ۲۰۰۲ تاسیس مرکز منطقه‌ای کنوانسیون رامسر در مرکز و غرب آسیا مطرح شد و سال ۲۰۰۵ در جلسه‌ای که با حضور بسیاری از وزرای محیط زیست و مسوولان رده بالای مرتبط با این حوزه به میزبانی اسپانیا برگزار شد، اعضای کنوانسیون رامسر به استقرار این مرکز در ایران رای مثبت دادند.

سال ۱۳۸۵ هیات دولت با صدور مصوبه و تامین اعتبار مجوز احداث ساختمان کنوانسیون در رامسر را صادر کرد، سال ۱۳۸۲ هم پس از تکمیل ساختمان، این مرکز که ستاد فعالیت‌های کنوانسیون بین‌المللی رامسر در منطقه غرب آسیا است، در فضایی استاندارد فعالیتش را آغاز کرد.

این کنوانسیون بر حفاظت و بهره‌برداری معقول از تالاب‌ها به ویژه در راستای فراهم کردن زیستگاهی برای پرندگان آبزی و کنار آبزی تاکید می‌کند، بعد از گذشت سال‌ها، حالا کنوانسیون گستره نگرش خود را چنان افزایش داده که تمام ابعاد حفاظت و بهره‌برداری معقول و پایدار از تالاب‌ها را در بر می‌گیرد و تالاب‌ها را در زمره اکوسیستم‌هایی می‌داند که در حفاظت از تنوع زیستی و رفاه جامعه بشری اهمیت فوق‌العاده‌ای دارند.

علاوه بر این به شناسایی شهر‌هایی که تالاب‌های ثبت شده در این کنوانسیون دارند نیز تاکید می‌کند و بر این اساس شهر تالابی را تعریف کرده است که در این راستا شهری که در حاشیه تالابی که در این کنوانسیون ثبت شده بتواند تاییدیه شهر تالابی را دریافت کند، زمینه برای دریافت کمک‌های بین المللی به تالاب مورد نظر فراهم خواهد شد.

۲۵ تالاب ایران در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده‌اند.

شایان ذکر است در این مراسم از محیط بانان نمونه، امامان جمعه، دانش آموزان، دوچرخه سواران، دادستان و رئیس دادگستری رامسر بخاطر اقدامات در حوزه حفاظت از محیط زیست تجلیل شد.