شناسهٔ خبر: 71125760 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه: استفاده از ظرفیت سمن‌ها و مردم مهم است

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: مشارکت مردم می‌تواند، موفقیت برنامه‌های دولت را هموار کند برجسته کنیم و به آن اهمیت دهیم تا شاهد جامعه‌ای مطلوب و توام با رفاه برای زندگی آحاد ملت باشیم.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

دومین جلسه سمن‌ها و نهاد‌های مردمی همکار قوه با حضور اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در این جلسه ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و فرارسیدن ایام دهه فجر اظهار کرد: امام خمینی (ره) در عصری که ظلمات و تاریکی بود و رنگ بوی غیر دینی و الهی داشت با استفاده از ظرفیت توحیدی و با مشارکت ملت توانستند در عصری جدید انقلاب بزرگی را در جهان بیافرینند و امروز همچنان شاهد بالندگی انقلاب عظیم اسلامی هستیم.

جهانگیر ضمن دورود بر تمام شهدای انقلاب اسلامی افزود: امروز جلسه سازمان‌های مردم نهاد و خیرین در حوزه معاونت اول رئیس قوه قضاییه تشکیل شده است تا از ظرفیت کسانی که در حوزه مشارکت فعالیت‌های خوبی داشتند، استفاده و نقطه نظرات آن‌ها را استماع کنیم تا براساس آن امور را به بهترین شکل پیش ببریم.

جهانگیر بیان کرد: امروز یک بحث اساسی در دنیا مطرح است، که یک ملت چگونه می‌تواند آینده خود را به نحو مطلوبی بسازد و برای رسیدن به موقعیت‌های آرمانی و مطلوب چه کاری را باید انجام دهد. اگر بخواهیم تصویر مطلوبی از کشور خود داشته باشیم باید به ۳ سوال پاسخ دهیم. یکی اینکه وضعیت موجود در حال حاضر چگونه است؟ وضعیت آرمانی و ایده‌آل ما چیست؟ راه رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب چگونه خواهد بود؟ برای وضع موجود باید به این نکته توجه کنیم که ما در محیطی زندگی می‌کنیم که به ناچار یک سری متغیر‌ها در زندگی ما تاثیر می‌گذارد و این متغیر‌های مهم مسائل روزمره ما را رقم می‌زنند و از طرفی ما با انواع تراکم‌ها اعم از تراکم جمعیت، تراکم سرمایه در نزد برخی افراد و انواع محدودیت‌ها اعم از محدودیت‌های آماری و اطلاعاتی، محدودیت‌های اجتماعی و... روبه رو هستیم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: بنابراین تمام کشور‌ به این نتیجه دست یافته‌اند برای اینکه بتوانند به نحو احسن از این محیط پر آشوب و پر تلاطم خارج شوند نقش مردمی می‌تواند کلید تمام این مشکلات باشد به طوری که با مشارکت مردم انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.

جهانگیر ادامه داد: برا اینکه از مشارکت استفاده شود، روش‌های مختلفی در دستور کار قرار گرفته است. اولین و ساده‌ترین روش این است که چه کارهایی باید انجام دهیم تا کارها برای مردم آسان شود و برای دستیابی به این امر باید مردم در حاکمیت تعیین شوند و نقش داشته باشند و حکمرانی به دست مردم باشد. برای این کار در دنیا موانع نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را شناسایی و از سر راه برداشته‌اند.

وی بیان کرد: به مرور یک سری رویه‌ها در جامعه مطرح می‌شود و تصور می‌شود اگر کار توسط دولت انجام شود، کار درستی می‌تواند باشد و این نگاه به رویه‌ها، کم کم باور غلطی را در ذهن ایجاد می‌کند و آن این است که به بخش خصوصی و مشارکت‌های مردمی کمتر توجه می‌شود. لذا دولتی که باید با چابک‌سازی به وظایف خود عمل کند به مرور تبدیل به یک دولت تا کارآمد خواهد شد به همین منظور در کشور‌های مختلف واسطه‌هایی ایجاد و روز به روز نقش دولت‌ها را در حوزه‌های اجرایی کمرنگ کرده‌اند و عمدتا دولت‌ها باید به وظایف نظارتی خود بپردازند و کمتر در حوزه‌های اجرایی وارد شوند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه خطاب به نهاد‌های مردمی افزود: برای شروع کارها نیاز به هم‌اندیشی داریم که امروز این کار را انجام داده‌ایم و در این جلسه نیاز‌های اولویت‌دار مردم در عرصه‌هایی که می‌توانید به مردم کمک کنید و یا مردم می‌توانند به شما کمک کنند را شناسی می‌کنیم.

جهانگیر بیان کرد: تجربه عملی این کار در کشور‌های پیشرفته مطرح شده است، سند چشم انداز ژاپن در سال ۱۹۷۰ نوشته شده و پایان برنامه آن همین امسال بوده است در آن ۲۱ فعالیت برای پیشرفت ژاپن در سه دسته اقتصادی، اجتماعی و بین‌المللی مطرح شد که در هر سه دسته نقش برجسته مشارکت‌های مردمی مشخص شده بود. بنابراین اگر بخواهیم از تجربه موفق دنیا استفاده کنیم باید بخش‌هایی که با مشارکت مردم می‌تواند، موفقیت برنامه‌های دولت را هموار کند برجسته کنیم و به آن اهمیت دهیم تا شاهد جامعه‌ای مطلوب و توام با رفاه برای زندگی آحاد ملت باشیم؛ بنابراین استفاده از ظرفیت‌های مردم و اهمیت دادن به مردم برای اینکه در امور مشارکت داشته باشند، بسیار مهم است. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: از تمام فعالین حوزه‌های سمن‌ها، سازمان‌های مردم نهاد، خیرین عرصه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و... در حال فعالیت برای هموطنان هستند تشکر و قدردانی می‌کنم.

جهانگیر ضمن تشکر و قدردانی از تمام سمن‌هایی که در جلسه حضور داشتند گفت: خیرین کارآفرین و کسانی که به انواع مختلف مسائل آسیب‌های اجتماعی را دنبال می‌کنند شناسایی می‌شوند و موانع کار آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد و اگر در بحث مجوز‌ها با مشکل رو‌به‌رو شوند و اگر نیاز به حمایت قانونی در جایی داشته باشند مورد پیگیری قرار می‌گیرد تا از این طریق کمک کنیم این سمن‌ها بتوانند فعالیت خود را در سطح کشور گسترده کنند. امروز شاهد این بودیم در سایه همکاری‌هایی که میان بخش‌های مختلف قوه قضاییه، دولت و بخش خصوصی سمن‌ها ایجاد شده خیرین کار سازمان یافته را دنبال می‌کنند. برای اینکه این جلسات اثربخش‌تر شود ستی از کسانی که در این جلسه شرکت کردند تهیه می‌شود و در اختیار تمام اعضای جلسه قرار داده می‌شود تا ارتباط تنگاتنگی میان فعالیت‌های خیرین و سازمان‌های مردم نهاد فراهم شود چرا که بسیار اثربخش است. 

وی افزود: اگر در کار خیر بتوانیم دیگران را با خود سهیم و آنها را نیز تشویق کنیم بسیار اثربخش می‌تواند باشد در مسائل خیر بحث ریا مطرح نیست و باید فعالیت‌های خیرخواهانه خود را تبلیغ کنیم تا دیگران ترغیب شوند. یکی از کار‌هایی که باید در این جلسات مورد رسیدگی قرار دهیم این است که چگونه اولویت‌ها را به درستی شناسایی کنیم در حال حاضر فعالیت‌های شما بر اساس شناختی است که خود شما تشخیص داده‌اید و نمی‌دانید که اولویت و نیاز روز کشور است و لازم است که مجموعه ما اطلاعات لازم را به شما ارائه کند تا بهترین تصمیم را برای مقابله، حذف و کاهش آسیب‌ها اتخاذ کنید.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: اگر با موانعی رو‌به‌رو هستید ما این آمادگی را داریم که پیگیری‌های لازم را انجام دهیم. اعتقاد ما این است که در حوزه اجتماعی اصل با مردم است و ورود دستگاه‌های حاکمیتی باید استثنا باشد. خیلی از نمونه‌ها را می‌بینیم در بخش‌هایی که خواستیم نقش مردمی را از طریق حاکمیتی دنبال کنیم معمولاً با مشکلاتی رو‌به‌رو شدیم. افراد در سامانه سجام معاونت پیشگیری می‌توانند پیگیری‌های لازم درخصوص خواسته‌های خود را داشته باشند اگر مسئله و آسیبی را در جایی مشاهده می‌کنند و صلاح نمی‌دانند خود ورود کنند، می‌توانند در این سامانه مطرح کنند. ان‌شاالله مقدمات برگزاری جلسه‌ای میان سازمان‌های مردم نهاد و رئیس قوه قضاییه برگزار خواهیم کرد و نتایج کار‌های شما را عرضه می‌کنیم تا ظرفیت‌های بیشتری برای فعالیت‌های شما در جهت کمک به مردم خلق کنیم.

در دومین جلسه مشارکت و تعامل سازمان‌ها و نهاد‌های مردمی با قوه قضاییه هر یک از نمایندگان سازمان‌های ذیصلاح نقطه نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کردند و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به این نکته اشاره کرد که برای تبدیل این جلسات به جلسات کارشناسی و عملیاتی باید از ظرفیت سمن‌ها جهت خدمت به مردم استفاده کرد.

انتهای پیام/