شناسهٔ خبر: 71125502 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

استاندار اردبیل:

۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل راه‌آهن اردبیل نیاز است

استاندار اردبیل گفت: ۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل راه‌آهن اردبیل - میانه نیاز است و برای جذب اعتبارات لازم و تکمیل پروژه تلاش می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، مسعود امامی یگانه روز شنبه در نشست شورای اداری استان اردبیل که با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: پروژه راه‌آهن اردبیل جزو پروژه‌های شاخص و مطالبات اصلی مردم استان است که عملیات اجرایی آن از سال ۸۴ آغاز شده و پیش‌تر در زمینه احداث آن هم وعده وعید‌هایی داده شده بود.
وی با بیان اینکه نگاه دولت چهاردهم نگاه واقع بینانه و شفاف به مسائل است، ادامه داد: در ۲ ماه گذشته از زمان تصدی استانداری اردبیل تاکنون جلساتی با رییس سازمان مدیریت برنامه‌ریزی و نیز جلسات تخصصی با حضور معاونین وزیر راه و شهرسازی در مورد این پروژه برگزار شده است
مقام عالی دولت در استان اردبیل با اشاره به این که ۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه راه‌آهن اردبیل - میانه نیاز است، ادامه داد: یکی از دغدغه‌های ما این است که در روند اجرای پروژه وقفه‌ای ایجاد نشود و بر همین اساس تلاش می‌کنیم قبل از پایان امسال حتما اعتباری برای آن جذب کنیم.
امامی یگانه افزود: ۹ هزار میلیارد ریالی که برای سال جاری اختصاص داده شده بود به طور کامل پرداخت شده است، چهار هزار میلیارد ریال هم سازمان برنامه و بودجه از طریق فاینانس به بانک ملی داده است که بانک باید پرداخت می‌کرد که از این میزان نیز ۱۳ هزار میلیارد ریال برای پروژه هزینه شده است.
وی گفت: از وزیر راه و شهرسازی دعوت شد تا سفری به این استان با محوریت پروژه راه‌آهن اردبیل داشته باشد و در جریان آن تصمیم گرفته شد سه هزار میلیارد ریال قبل از عید به آن اختصاص داده شود و مابقی مبلغ هم از محل اعتبارات سال ۱۴۰۴ از طریق سازمان برنامه و بودجه به میزان ۲۰ هزار میلیارد ریال تامین خواهد شد.
استاندار اردبیل تصریح کرد: در این زمینه تاکید بر این بود که این مبلغ تا اواخر فروردین ماه سال آینده واریز شود و تلاش دولت بر این است تا پروژه راه‌آهن اردبیل - میانه به عنوان پروژه پیشران ملی در اولین فرصت به بهره‌برداری برسد.
امامی یگانه اظهار داشت: دغدغه دیگری که در جریان سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی به اردبیل داشتیم در مورد محور‌های مواصلاتی استان اردبیل بود که بر اساس برآورد‌های کارشناسی ۳۶ همت در مجموع برای احداث ۸۵۰ کیلومتر خط بزرگراهی نیاز است که تاکنون ۲۷۲ کیلومتر آن احداث شده است.
وی همچنین گفت: ۲۶۲ کیلومتر پروژه بزرگراهی نیز در این استان در دست اجراست که تکمیل آنها به ۹ همت اعتبار نیاز دارد.
به گفته استاندار اردبیل دستور لازم برای تسریع در اجرای ۱۴ پروژه راهی از شمالی‌ترین تا جنوبی‌ترین نقطه استان اردبیل نیز از وزیر راه و وشهرسازی گرفته شده است که با همکاری و پیگیری مسئولان امر و مجمع نمایندگان استان و مجموعه استانداری اعتبارات آن جذب شود.
امامی یگانه با اشاره به این که شاخص کشوری بزرگراهی در این زمینه ۴۷ درصد است، تصریح کرد: در استان اردبیل با وجود اقداماتی که در گذشته صورت گرفته است این شاخص ۳۱ درصد است.
وی افزود: این نوید داده می‌شود که عملیات اجرایی پروژه مشگین‌شهر - پارس‌آباد با اعتبار ۱۵ هزار میلیارد ریال در دهه فجر شروع می‌شود و برای محور گرمی - بیله‌سوار هم که عملیات اجرایی آن ۱۷ بهمن ماه سال ۹۸ شروع شده بود ولی تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده بود پنج هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال منابع مالی اختصاص داده شود تا عملیات اجرایی آن به زودی آغاز شود.
استاندار اردبیل همچنین از اختصاص سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به پروژه پارس‌آباد - سربند خبر داد و گفت: ۱۰ کیلومتر این مسیر اجرا شده و عملیات اجرایی ۱۰ کیلومتر بعدی هم به پیمان رفته و عملیات آن به زودی شروع می‌شود. همچنین برای محور کلور – درام در جنوب استان هم ۷۰۰ میلیارد ریال اوراق مالی اختصاص یافته است.
امامی یگانه تصریح کرد: تمام تلاش و دغدغه ما این است ۳۶ همت منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل شبکه بزرگراهی استان را با همت و تلاش شبانه‌روزی به سرانجام برسانیم و در این راستا نقشه تمامی محور‌های در دست اجرا به وزیر راه و شهرسازی داده شد.
وی همچنین در خصوص پروژه‌های نهضت ملی مسکن در استان اظهار کرد: همکاری نظام بانکی و بانک‌های عامل در این زمینه ضروری است، رییس جمهور دستور داده است اگر بانک‌ها مشکلی در این خصوص دارند بیان کنند.
استاندار اردبیل با اشاره به پیشنهاد اخیر آیت‌الله عاملی در خصوص نهضت ملی مسکن استان گفت: پیشنهادی که شما دادید به وزیر راه و شهرسازی منتقل شد که پایان پروژه را به مردم محول کنند و هزینه‌های اضافی به مردم تحمیل نشود.
امامی یگانه خاطرنشان کرد: همچنین درباره سهم آورده متقاضیان تمام استانداران تاکید دارند که زمان بازپرداخت تسهیلات افزایش یابد و طویل مدت باشد.