شناسهٔ خبر: 71125470 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۴۲ طرح گردشگری همدان در دست اجرا است

همدان- ایرنا- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همدان گفت: ۴۲ طرح گردشگری استان با توجه به حمایت‌ها و مشوق‌هایی که برای سرمایه‌گذاران در این حوزه صورت گرفته با اعتبار ۲۵ هزار میلیارد ریال در دست اجرا است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن معصوم علیزاده روز شنبه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: با بهره‌برداری از این مراکز ۵۰۰ اتاق و هزار و ۸۰۰ تخت به ظرفیت اقامتی استان افزوده می شود.

وی با بیان اینکه اشتغالزایی برای ۲ هزار نفر در ۴۲ طرح گردشگری همدان پیش بینی شده است ادامه داد: با برنامه ریزی های صورت گرفته ۱۹ واحد از این تعداد تا پایان سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همدان گفت: رونق گردشگری در استان همدان به عنوان یکی از نیروهای محرکه توسعه اقتصادی استان نیازمند بسترسازی مناسب از جمله ایجاد تاسیسات گردشگری متناسب با نیاز گردشگر است.

معصوم علیزاده افزود: در ۱۰ ماهه سالجاری ۳۹ موافقت اصولی در این اداره کل صادر شده که شامل ۱۱ هتل و سفره خانه، ۱۰ مجتمع گردشگری و بوم گردی در سطح استان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: پنج موافقت ایجاد ساخت ۲ هتل و مجتمع گردشگری و سفره خانه سنتی نیز در استان صادر شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همدان گفت: در زمینه ایجاد زیرساخت‌های گردشگری در سالجاری با بیش از ۷۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی و استانی، اقدامات قابل قبولی در زمینه ایجاد زیرساخت‌های گردشگری در روستاهای هدف از قبیل علیصدر، ملحمدره و ورکانه صورت گرفته است.

معصوم علیزاده افزود: همچنین در بخش مطالعات، تهیه طرح پردیس گردشگری محور بهار و لالجین از جمله اقدامات زیرساختی صورت گرفته بوده است.

وی اظهار کرد: بیش از ۵۰ هزار هنرمند صنایع دستی در استان همدان، از طریق صادرات تولیدات خود، ۴۰۰ هزار دلار درآمد داشتند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همدان گفت: از ۵۰ هزار و ۷۶۲ هنرمند فعال صنایع دستی سه هزار و ۸۰۰ نفر بیمه شده اند و بیش از ۳۴ هزار کارگاه صنایع دستی ثبت شده در استان فعال است.

معصوم علیزاده افزود: حمایت از هنرمندان صنایع دستی و ایجاد رونق اقتصادی در دستور کار این اداره کل قرار دارد و بر همین اساس ۱۷۰ میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان این حوزه پرداخت شده است.

وی، حضور در نمایشگاه‌های صنایع دستی را یکی از راه های رونق بازار صنایع دستی استان دانست و گفت: ۲۲ نمایشگاه صنایع دستی در سالجاری، ۷۳۰ فروشگاه صنایع دستی و سه بازارچه دائمی و ۳۲۰ غرفه بازارچه‌های موقت صنایع دستی در سطح استان برپا شده است که امسال یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال درآمدزایی داشته است.

استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است.

این استان به واسطه وجود شمار زیادی از آثار تاریخی، تفریحی و گردشگری به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین معرفی شده است.

غار علیصدر، آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی، آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی، آرامگاه استرومردخای و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی، گردشگری و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران قرار می‌گیرد.

آبشار و سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، سراب گیان و گاماسیاب، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران است.