شناسهٔ خبر: 71125013 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

تاکید بر استفاده از انرژی خورشیدی برای جبران ناترازی برق

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان گفت: به منظور جبران ناترازی برق و دستیابی به انرژی پایدار و بی‌پایان لازم است صنایع بزرگ و کوچک به سمت و سوی استفاده از منبع عظیم خورشیدی سوق داده شوند.

صاحب‌خبر -

 به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، علی مهدی پور با اشاره به مزایای و اهمیت استفاده از انرژی خورشید اظهار کرد: انرژی خورشیدی مزایای بی‌نظیر بسیاری برای بشریت به همراه دارد به گونه‌ای که استفاده از این منبع تجدیدپذیر و پاک، نه تنها آلودگی‌های زیست‌محیطی را به حداقل می‌رساند و نقش مهمی در مقابله با تغییرات آب‌وهوایی دارد بلکه از دسترسی همگانی به برق ارزان قیمت نیز حمایت می‌کند.

وی به آگاهی از مزیت‌های انرژی خورشیدی که می‌تواند به مردم جهان کمک کند تا تصمیمات بهتری در زمینه استفاده از منابع انرژی اتخاذ کنند اشاره کرد و گفت: با شناخت و بررسی دقیق مزایای انرژی خورشیدی و مقایسه آن با دیگر منابع، می‌توان تصمیمات بهتری گرفت که قابل دستیابی است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان افزود: اصلی‌ترین مزیت انرژی خورشیدی پایدار و بی‌پایان بودن این منبع عظیم است. بی گمان انرژی خورشیدی می‌تواند آینده‌ای روشن را برای بشریت رقم بزند و زندگی آنها را راحت کند.

مهدی پور در ادامه به پاک بودن انرژی خورشیدی برای جهان و بشریت اشاره و خاطرنشان کرد: این منبع به دلایل متعددی به عنوان یک منبع انرژی پاک شناخته می‌شود. فرآیند تولید برق توسط پنل خورشیدی، برخلاف نیروگاه‌های فسیلی، بدون انتشار گاز‌های گلخانه‌ای یا سایر آلاینده‌هایی است که در آلودگی هوا و تغییرات آب و هوایی موثرند. در واقع در این فرآیند هیچگونه عمل احتراقی صورت نمی‌گیرد؛ بنابراین در دسته‌بندی اصلی‌ترین مزایای انرژی خورشیدی می‌توان اذعان کرد که خورشید یک منبع دوستدار محیط زیست است.

وی با اشاره به هزینه پایین تعمیر و نگهداری پنل‌های خورشیدی گفت: پنل‌های فتوولتائیک، دارای عمر مفیدی بین ۲۵ تا ۳۰ سال هستند. این بدان معناست که پس از نصب، نیاز به نگهداری خاصی ندارند و فرآیند مراقبت از آنها بسیار ساده است.

مهدی پور ادامه داد: انعطاف‌پذیری نیروگاه‌های خورشیدی به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد که با توجه به نیاز‌های محلی و ظرفیت‌های مالی، پروژه‌های خورشیدی متنوعی را طراحی و اجرا کنند.

وی اضافه کرد: شهرک‌ها و نواحی صنعتی، بستر موردنیاز برای استقرار واحد‌های تولید برق مقیاس کوچک از منابع تجدیدپذیر را فراهم کرده و این سیاست در راستای رفع چالش‌ها و ناترازی موجود در تولید و مصرف برق در کشور است.

مهدی پور به کاربرد سقف سوله‌های واحد‌ها در شهرک‌های صنعتی اشاره کرد و اظهار کرد: در کشور ما حدود ۸۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد و در این شهرک‌ها و نواحی صنعتی حدود ۵۰ هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط فعالیت می‌کنند. اگر هر کدام از واحد‌های صنعتی به طور متوسط حدود ۱۰۰ کیلووات نیروگاه خورشیدی نصب کنند، ۵۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاه خورشیدی به مدار می‌آید که در ظهر تابستان به داد صنایع و وزارت نیرو خواهد رسید.

وی اضافه کرد: نمایندگان مردم در مجلس می‌توانند شرایطی را فراهم کنند تا بانک‌ها ملزم شوند وام‌های کم‌بهره به واحد‌های صنعتی برای راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی پرداخت کنند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان در توصیه به مردم، صنایع، دستگاه‌ها، بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران عنوان کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان به تمامی دست‌اندرکاران واحد‌های تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی توصیه می‌کند در اسرع وقت نسبت به استفاده از انرژی خورشیدی اهتمام ورزند که متضمن منافع بلند مدت آنها خواهد بود.

مهدی پور تاکید کرد: به منظور جبران ناترازی برق و دستیابی به انرژی پایدار و بی‌پایان لازم است صنایع بزرگ و کوچک به سمت و سوی استفاده از منبع عظیم خورشیدی سوق داده شوند.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه انرژی تجدیدپذیر استان یادآور شد: از مردم خوزستان به ویژه تولیدکنندگان و صنعتگران دعوت می‌شود از نمایشگاه انرژی تجدیدپذیر خورستان که از ۱۷ تا۲۰ بهمن در محل دائمی نمایشگاه برگزار می‌شود؛ دیدن کنند.