به گزارش ایرنا، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی روز شنبه در ایین رونمایی از این آثار با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری آثار تاریخی گفت: ۱۲ قلم اشیای عتیقه شامل کاسه، کوزه سفالی و دیگر آثار مربوط به دوره ایلخانی و قاجار، از سوی آقای فرهاد کلهر، دوستدار میراث فرهنگی، به موزه چهارسوق ساوه اهدا شده است.
محمود مرادی نراقی تاکید کرد: چنین حرکتهایی، علاوه بر غنیتر کردن موزهها، نقش مهمی در آشنایی نسل جوان با فرهنگ و تمدن گذشته دارد. اشیای تاریخی، سند زندهای از گذشتهاند که روایتگر هویت ملی ما هستند.
حمایت از موزههای خصوصی و نقش آنها در فرهنگسازی
مدیرکل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه مشارکت بخش خصوصی در ایجاد و توسعه موزهها میتواند به حفاظت از آثار تاریخی کمک کند، افزود: موزههای خصوصی، علاوه بر معرفی آثار تاریخی، نقش بسزایی در ترویج فرهنگ نگهداری از میراث گذشتگان دارند.
وی گفت: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از هرگونه اقدام در راستای توسعه موزهها، چه توسط بخش دولتی و چه توسط علاقهمندان و خیرین فرهنگی، استقبال میکد.
او موزه چهارسوق ساوه را یکی از مهمترین موزههای استان مرکزی اعلام کرد و گفت: موزه زمانی هویت پیدا میکند که دارای آثار ارزشمند باشد و هر شیء تاریخی، دریچهای به گذشته است و افزودن آثار جدید به مجموعههای موزهای، میتواند بر جذابیت و پویایی آنها بیفزاید.
گامی برای گسترش فرهنگ حفاظت از میراث
مرادی در ادامه اظهار کرد که این حرکت فرهنگی، الگویی برای دیگر شهروندان شود و در سراسر استان گسترش یابد.
او گفت: موزهها بخشی از اسناد گردشگری هر منطقه محسوب میشوند و اهدای آثار تاریخی، گامی ارزشمند در راستای معرفی هویت فرهنگی و تاریخی هر منطقه است.
در پایان این مراسم، از فرهاد کلهر، اهداکننده آثار تاریخی، با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد و ۱۲ اثر شامل کاسه، کوزه سفالی و دیگر اشیای تاریخی در معرض دید علاقهمندان قرار گرفت.