شناسهٔ خبر: 71124376 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تهدیدات احتمالی صنایع و آلاینده‌های زرقان نیازمند برنامه مدون است

شیراز-ایرنا-رئیس شورای شهر زرقان گفت: از آنجا که حجم گسترده‌ای از صنایع پیرامون این شهر فعالیت می‌کنند، در این راستا نیازمند برنامه سالانه، به روز و شناسنامه دار در مقابل تهدیدات احتمالی و ایجاد بحران در سطح کارگاه‌های تولیدی و شرکت‌های مستقر در این منطقه هستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، قاسم جمالی شنبه در نشست خبری گفت: یکی از موضوعات همیشگی مورد اشاره در شهر زرقان، موارد مربوط به آلایندگی این شهر است.

او خاطرنشان کرد: موقعیت جغرافیایی این منطقه، تجمع صنایع زیاد در حوالی این شهر و فعالیت تعداد بالای شرکت‌ها موجب آلایندگی زرقان شده است.

رئیس شورای شهر زرقان تصریح کرد: اگرچه عوارض آلایندگی تنها مربوط به یک شرکت پیرامونی نیست، اما تنها شرکت پالایش نفت شیراز است که عوارض را پرداخت می‌کند آن هم به شهرداری شیراز پرداخت می شود.

تهدیدات احتمالی صنایع و آلاینده‌های زرقان نیازمند برنامه مدون است

جمالی، مطالبه اساسی و مهم مردم زرقان را پرداخت عوارض آلایندگی و اصلاح روند احراز آلایندگی شرکت‌های پیرامونی این شهر عنوان کرد.

او همچنین جایجایی سنگ شکن کارخانه کاشی حافظ را از دیگر مشکلات این شهر ذکر کرد و گفت: اگرچه حکم به جابجایی داده شده، اما مسئولان کارخانه خواستار اعطای تسهیلات از سوی دولت برای انجام جابجایی هستند و اکنون مهلتی که دولت به این کارخانه داده بود هم تمام شده است.

رئیس شورای زرقان خاطرنشان کرد: انتقال برخی از شرکت‌ها نیز مطرح شده و مقرر شده بود تسهیلاتی به آنها داده شود که تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.

تهدیدات احتمالی صنایع و آلاینده‌های زرقان نیازمند برنامه مدون است

جمالی یادآور شد: از آنجا که حجم گسترده‌ای از صنایع پیرامون این شهر فعالیت می‌کنند، در این راستا نیازمند برنامه سالانه به روز و شناسنامه دار در مقابل تهدیدات احتمالی و ایجاد بحران در سطح کارگاه‌های تولیدی و شرکت‌ها هستیم.

او همچنین با بیان اینکه از ۲ سال قبل فرودگاه زرقان تعطیل شده بود، اما چند ماهی است که مجددا در مدار فعالیت وارد شده است، گفت: این فرودگاه یک پتانسیل گردشگری و آموزش و هوانوردی محسوب می‌شود، لذا خواستار توجه به استفاده ۱۰۰ درصدی از ظرفیت این فرودگاه هستیم.

رئیس شورای زرقان همچنین با اشاره به این موضوع که مسائل زیرساختی و شهرسازی پس از تبدیل زرقان به شهرستان در دستور کار قرار گرفت، گفت: هنوز موفق نشده‌ایم بودجه‌ای مشخص برای فاضلاب شهری زرقان بگیریم، در حالی‌که باید بودجه ملی برای اجرای این مهم پیش‌بینی شود، چرا که از نیازهای ضروری و اولویت‌دار است.

جمالی به مشکل آب شرب زرقان در فصل تابستان به دلیل استفاده زیاد صنایع از آب هم اشاره و خاطرنشان کرد: توقع است که میزان آب شرب این شهر افزایش یابد.

او به مسئولیت اجتماعی صنایع هم اشاره و تاکید کرد: به دنیال این هستیم تا از اعمال نظر شخصی و سلیقه‌ای نسبت به موارد مسئولیت اجتماعی صنایع خودداری شود.

رئیس شورای شهر زرقان به کمبود تجهیزات بیمارستانی و پزشکی در زرقان هم اشاره و عنوان کرد: شایسته نیست که در سطح پایین تامین تجهیزات پزشکی قرار داشته باشیم.

شهردار زرقان نیز در این نشست جهت‌گیری کلی شورا در دوره ششم این شهر را انجام اقدامات زیربنایی و زیرساختی ذکر کرد و گفت: تلاش کردیم از اقدامات ویترینی خودداری کنیم.

محمود صانعی اضافه کرد: پروژه‌های نیمه تمام گذشته در این دوره به بهره‌برداری رسید و تنها پروژه زورخانه باقی مانده که به دلیل مسائل فنی به اتمام نرسیده، اما مورد مهندسی معکوس قرار گرفته و در روز زرقان سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی همچنین تعریض جاده مواصلاتی دودج به زرقان را از برنامه‌های اولویت دار ذکر و عنوان کرد: عملیات عمرانی پارک کوهپایه سال ۹۲ متوقف شده بود که با باز طراحی آن در دوره ششم مجددا عملیات اجرایی این پارک از سر گرفته شد.

صانعی با بیان اینکه زیرساخت ‌های شهرداری الکترونیک را در دستور کار قرار دادیم، گفت: توسعه بنای اداری شهرداری پس از ۳۰ سال ، نوسازی ناوگان موتوری شهرداری، طراحی کارت شهروندی، تهیه نقشه پهبادی از حریم و نقشه شهر، راه‌اندازی کمیته تخصصی شهرسازی، تهیه طرح تفضیلی شهر، روان سازی فرآیندهای شهرداری، روشنایی سه بوستان شهر، آسفالت و روکش معابر، دفع آب‌های سطحی، بهسازی پارک آزادگان در سه ضلع، تعریض پل خروجی شهر، احداث پارک‌های محله‌ای، ارتقای درجه شهرداری زرقان، ساخت المان سردار حیدر، بازنگری در اجاره اماکن متعلق به شهرداری و جهش مطلوب در این حوزه و مولد سازی اراضی متعلق به شهرداری از اقدامات شاخص سه سال گذشته بوده است.