شناسهٔ خبر: 71123635 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

روند پرشتاب توانمندسازی زنان/ایجاد ۳۰ هزار فرصت شغلی برای زنان مددجوی بهزیستی

تهران- ایرنا- رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه زنان در طول انقلاب در حوزه‌های توانمندسازی و فرصت آفرینی، روند پرشتابی طی کرده‌اند گفت: از ۶۰ هزار فرصت شغلی در امسال، ۳۰ هزار فرصت شغلی برای زنان محقق شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدجواد حسینی روز شنبه در نشست برنامه زنان، توسعه، پیشرفت و طب سنتی در سازمان بهزیستی کشور افزود: در حوزه مدیریت ها، روند پرشتاب توانمندسازی برای زنان اتفاق افتاده است و امروز بیش از ۶۰ درصد صندلی‌های دانشگاه در اختیار بانوان است.

وی تصریح کرد: سئوال ما در چهل و ششمین سالگرد انقلاب و در روز زن این است که آیا همه زنان در توسعه، نقش آفرین شدند و آیا از مواهب توسعه به صورت عادلانه بهره‌مند هستند. پاسخ ما به هر دو سئوال مثبت نیست البته روند پرشتابی در حوزه توانمندسازی زنان داشتیم.

سقف شیشه‌ای در مسیر دستیابی به فرصت‌های زنان قرار دارد

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: زنان در مسیر توانمندسازی قرار گرفته‌اند اما در مسیر بهره‌مندی از توسعه پیش نرفته است و از این نظر دچار واپس ماندگی فرهنگی هستیم.

حسینی با اشاره به وجود سقف شیشه‌ای برای زنان گفت: این سقف در مسیر تحقق و دستیابی به فرصت‌ها برای زنان با نگاه جنسیتی است اما جامعه این سقف را دیده است.

وی ادامه داد: این مساله از آنجا اهمیت دارد که تا مساله را نشناسیم برای حل آن گام برنمی داریم، سقف شیشه‌ای برای زنان، قابل شکستن است. خوشبختانه سقف شیشه‌ای بهزیستی بسیار نازک شده و در مرحله فروریختن کامل است.

ایجاد ۳۰ هزار فرصت شغلی برای زنان مددجوی بهزیستی

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: از ۶۰ هزار فرصت شغلی در امسال، ۳۰ هزار فرصت شغلی برای زنان محقق شده است.

حسینی افزود: ۱۰۵ هزار زن سرپرست خانوار، بیمه اجتماعی شدند و پشت نوبتی بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار روستایی صفر شد.

وی خاطرنشان کرد: ۶۷ درصد نیروهای اورژانس اجتماعی زن هستند و ۱۹۰۰ گروه همیار زن داریم، نزدیک به ۶۰ درصد کارمندان بهزیستی معادل ۱۷ هزار و ۲۶۴ نفر زن هستند.

زنان از اشتغال خود، احساس رضایت ندارند

استاد حوزه و دانشگاه و دارای دکترای مطالعات اجتماعی نیز در این نشست گفت: ساختارهای مردسالارانه باعث شده است تا زنان از اشتغال خود، احساس رضایت نداشته باشند و زنان وظیفه دارند که این فضا را تغییر دهند.

زاهره میرجعفری با بیان اینکه ساعات کار چرخشی برای زنان وجود ندارد، افزود: باید ساختارها را برای حضور حداکثری زنان در خانواده تسهیل کنیم، زنان نباید دائم دغدغه این را داشته باشند که مدیر چه تصمیمی برای آنها می گیرد.

آموزش‌ها در راستای عدالت جنسیتی نیست

استاد حوزه و دانشگاه گفت: بسیاری از نشست های عدالت جنسیتی در آموزش‌های ضمن خدمت برطرف می‌شود اما این آموزش‌ها در راستای عدالت جنسیتی نیست و باعث شده زنان دو فضای خانه و محیط کار را حفظ کنند و کار بیش از حد داشته باشند.

میرجعفری افزود: یکی از موضوعاتی که در شاخص توسعه مطرح است مربوط به احساس رضایت می شود، ما احساس رضایت نمی کنیم. مشکلات اقتصادی، اجتماعی و آسیب های اجتماعی زیاد شده است.

برخی زنان توقع دارند ابرقهرمان باشند

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: بسیاری از مواقع جامعه از طریق سلطه رسانه درگیر ترس از فقر است.

میرجعفری یادآور شد: پیشرفت در حوزه زنان، نگاه همه‌جانبه می طلبد، یکی از موضوعاتی که در این زمینه مطرح می‌شود، عدالت جنسیتی است.

وی با اشاره به اینکه در شاخص‌های ارتباطی در توانمندسازی زنان خیلی ضعف داریم، گفت: متاسفانه برخی زنان توقع دارند که ابرقهرمان باشند و هم درون خانواده، همه مسئولیت ها را برعهده بگیرند و هم در بیرون، مدیر باشند، درصورتیکه برقراری تعادل بین این دو عرصه سخت اما شدنی است. برای آن باید چهارچوب‌های رفتاری مشخص و پشتکار داشت.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: چالش زن مسلمان امروزی، چالش هویتی است و بین الگوی غربی که به دنبال توسعه و رفاه اجتماعی است و الگوی شرقی که زن خانه دار بدون تأثیرگذاری است، همیشه درگیر است.

۱۰ شب تا ۲ صبح زمان طلایی خواب برای حفظ سلامتی است

مونا حقیقی متخصص طب سنتی ایرانی نیز در نشست زنان، توسعه، پیشرفت و طب سنتی با بیان اینکه اصلی ترین رکن حفظ سلامتی، خوراکی‌ها هستند، افزود: آب و هوا، فعالیت و استراحت، خواب و بیداری، تغذیه، حالات روحی و روانی و نگهداری و دفع مواد، ۶ رکن حفظ سلامتی در طب سنتی ایرانی به شمار می‌روند.

وی درباره زمان مناسب خواب و بیداری با اشاره به اینکه ۹۰ درصد افراد اگر خواب روزانه نداشته باشند، بهتر است، اظهار داشت: ۱۰ شب تا ۲ صبح زمان طلایی خواب برای حفظ سلامتی است چراکه تمام تنظیمات هورمونی از جمله هورمون های رشد و گوارش در این ساعات اتفاق می‌افتد.

حقیقی اضافه کرد: بیماران دیابتی اگر خواب ساعات ۱۰ شب تا ۲ صبح را داشته باشند قند آنها بهتر تنظیم می‌شود.

عصبانیت باعث افزایش فشار خون می‌شود

این متخصص طب سنتی درباره حالات روحی و روانی گفت: افراد نباید نشخوار ذهنی داشته باشند. عصبانیت و هیجان آنی، فشار خون را چند واحد افزایش می‌دهد و فاکتورهای التهابی را در بدن جابجا می‌کند.

حقیقی با اشاره به رکن تغذیه در طب ایرانی برای حفظ سلامتی گفت: درباره گوشت ها، گوشت کبک یکی از بهترین انواع گوشت و سریع الهضم است.

وی به مردم توصیه کرد تا از انجیر و انگور در انواع آن مانند نوع خشک، مصرف کنند.

حجم مصرف خرما در تهران زیاد است

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: خوردن انار ملس بعد از غذا خوب است و کمک می‌کند رفلاکس معده کمتر شود و برای هضم غذا خوب است.

حقیقی اضافه کرد: حجم مصرف خرما در تهران زیاد شده است درحالیکه بیش از پنج عدد خرما در روز نباید خورده شود.

وی ادامه داد: زیاد خوردن خرما باعث تیرگی پوست، واریس پا و بواسیر می‌شود.

بربری خوب نیست

این متخصص طب سنتی گفت: نان بربری را نان خوبی نمی دانیم چون مملو از خمیر و سخت هضم است و باعث رفلاکس معده می‌شود.

حقیقی به مردم توصیه کرد تا نان بربری، نان غالب مصرفی آنها نباشد و افزود: نان سنگک هم تقریبا به همین منوال است.

وی درباره تخم مرغ نیز گفت: برای پختن تخم مرغ ۳ تا ۵ دقیقه کافی است. نباید آنقدر جوشیده شود که رنگ پوست آن طوسی شود.