شناسهٔ خبر: 71123196 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

۴ مشکلی که با امضای قرارداد به وجود می آید

در جریان فعالیت کسب و کارها، زیاد پیش می آید که با معاملات تجاری مختلفی موافقت کرده و برای آن ها یک قرارداد تجاری امضا کنید. در اکثر موارد، امضای یک قرارداد تجاری کار خاصی نیست و به راحتی انجام می شود اما گاهی اوقات ممکن است همین امضا، شما را دچار دردسرهایی کند. وکیل نیاوران می تواند شما را در این زمینه راهنمایی کرده و از چنین مشکلاتی که می تواند حتی در مواردی باعث فلج شدن کسب و کارتان شود، جلوگیری کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در جریان فعالیت کسب و کارها، زیاد پیش می آید که با معاملات تجاری مختلفی موافقت کرده و برای آن ها یک قرارداد تجاری امضا کنید. در اکثر موارد، امضای یک قرارداد تجاری کار خاصی نیست و به راحتی انجام می شود اما گاهی اوقات ممکن است همین امضا، شما را دچار دردسرهایی کند. وکیل نیاوران می تواند شما را در این زمینه راهنمایی کرده و از چنین مشکلاتی که می تواند حتی در مواردی باعث فلج شدن کسب و کارتان شود، جلوگیری کند.

حتما زیاد دیده و شنیده اید که برای آنکه دچار ضرر و زیان نشوید، میان خودتان و طرف مقابل، حتما قراردادی تنظیم کرده و هر دو طرف آن را امضا کنید. اما ما در این مقاله می خواهیم شما را با 4 روشی که امضای یک قرارداد تجاری می تواند برای شما مشکل آفرین باشد، آشنا کنیم.

وکیل نیاوران

قرارداد تجاری چیست؟

پیش از توضیح درباره مشکلاتی که امضای قرارداد برای شما ایجاد می کند، اجازه دهید شما را با مفهوم قرارداد تجاری آشنا کنیم. قرارداد تجاری درواقع یک سند کتبی است که در آن کسب و کارها، شرایط مربوط به یک توافق، اعم از تمام اسناد حقوقی را ثبت می کنند. نمونه‌های پیچیده‌تر یک قرارداد تجاری می‌تواند طولانی تر و حاوی ده‌ها بند باشد.

قراردادهای تجاری اگر به امضای تمام طرفین برسند، الزام آور قانونی هستند. (در صورت عدم وجود شرایط استثنا،) در نتیجه معاملاتی که توافق نامه آن ها امضا نمی شود، از نظر قانونی معمولا الزام آور نیستند. بنابراین اکثر کسب و کارها همیشه به دنبال امضای قرارداد هستند. اما اجازه دهید چهار راه را بررسی کنیم که با امضای قرارداد احتمالا مشکلاتی را تجربه خواهید کرد.

امضای نادرست

گاهی اوقات کسب و کارها، یک قرارداد تجاری را امضا می کنند اما این کار را به اشتباه انجام می دهند. یکی از رایج‌ترین نمونه‌های امضای نادرست شامل امضای یک قرارداد توسط مدیر شرکت است درحالیکه شاهد کافی برای آن ندارد. این موضوع به خصوص در مورد امضای الکترونیکی و امضاهایی دیجیتالی رایج است.

امضای اسناد تجاری از سوی شرکت ها، از نظر فنی چالش برانگیزتر از امضای شخصی است، چراکه قوانین مختلفی برای امضای شرکت ها در انواع مختلف قراردادهای تجاری وجود دارد. بنابراین مهم است که علاوه بر توافق شرکت با مفاد یک قرارداد، آن را به درستی نیز امضا کند تا از تقلب جلوگیری شود.

امضای بدون بررسی

همه مشکلات مربوط به امضای قرارداد، از امضای نادرست ناشی نمی شود. برخی از کسب و کارها، شرایط یک قرارداد را به صورت شفاهی با طرفین معامله بررسی می کنند و درنتیجه در هنگام دریافت توافق نامه، بدون بررسی آن را امضا می کنند.

متأسفانه این کار احتمال دارد عواقب غیرمنتظره بدی را برای کسب و کار شما به همراه داشته باشد.

دو نمونه بارز بندهایی از قرارداد که می تواند مشکل ساز باشد، عبارتند از:

  • بندهای غیرمنتظره ای که اصلا درمورد آن ها با طرف مقابل صحبت نکرده اید و با آن موافق نیستید.
  • بندهایی که اصلا با توافقات شفاهی شما با طرف مقابل، همخوانی ندارد. به عنوان مثال، هزینه های پرداختی متفاوت از آنچه در گفتگوهای اولیه مطرح شد، نوشته شده است.

توجه کنید که اگرچه برخی از قراردادها ممکن است طولانی باشند اما باید آن ها را پیش از امضا به دقت بررسی کرده و تمام مفاد آن را بخوانید. زیرا امضای یک قرارداد، شرکت شما را از نظر قانونی ملزم به انجام آن می کند. بنابراین از آنجایی که امتناع از پیروی از قرارداد، به منزله نقض قرارداد است و ممکن است شما را به پرداخت غرامت مجبور کند، بنابراین مهم است که قرارداد را به دقت بخوانید و در صورتی که با تمام بندها موافق هستید، آن را امضا کنید.

اگر برای امضای معتبر و نهایی کردن قراردادهای تجاری به کمک نیاز دارید نیز می توانید روی وکیل ولنجک حساب باز کنید.

وکیل ولنجک

امضای فقط یک طرف

مشکل دیگری که ممکن است در زمینه امضای قرارداد رخ دهد، زمانی است که فقط یک طرف معامله، قرارداد را امضا کند. در اکثر موارد، چنانچه یک طرف، قرارداد را امضا نکند، برای او از نظر قانونی الزام آور نخواهد بود. درواقع راه اصلی پذیرش شرایط یک توافق نامه، امضای آن است.

اگرچه برخی از شرکت ها یا افراد؛ به توافقات شفاهی خود حتی بدون امضا نیز پایبند هستند با این حال از آنجایی که شما هیچوقت نمی توانید طرف مقابل تان را کاملا بشناسید، غیر منطقی است که قراردادی امضا نکنید. زیرا در صورتی که به مشکل بربخورید، طرفی از معامله که امضا نکرده است، اغلب به صورت قانونی نیز مسئول شناخته نمی شود. این مشکل علاوه بر اینکه شما را دچار ضرر و زیان می کند، می تواند برای طرح دعاوی نیز بسیار وقت گیر و پرهزینه باشد.

سند امضا شده اما گم شده

تصور کنید که یک قرارداد تجاری مهم را امضا کرده اید و آن را از طریق پست یا ایمیل برای طرف مقابل ارسال کرده اید. سند منتظر امضا است اما طرف مقابل ادعا می کند که قرارداد به دست او نرسیده است. دقت کنید که در این شرایط، تا امضای طرف مقابل، برای شروع فعالیت های مربوط به قرارداد، اقدامی نکنید.

همچنین در مواردی که سند را امضا کرده اید یا طرف مقابل آن را امضا کرده است اما در نگهداری آن کوشا نبوده اید نیز حتما باید نسخه دیگری از قرارداد تهیه کرده و به امضای طرفین برسانید.

حالت دیگر این موضوع مشکل آفرین نیز این است که فراموش کنید منتظر بازگشت یک قرارداد امضا شده هستید و طرف مقابل نیز تصور کند که قرارداد الزام آور نیست چراکه شما برای امضای آنها پیگیری نکردید. برای جلوگیری از این مشکل نیز، برخی از مشاغل از امضای الکترونیکی اسناد الکترونیکی استفاده می کنند. وکیل میرداماد می تواند راهنمایی های بیشتری در این زمینه به شما ارائه نماید.

وکیل میرداماد

کلام آخر

امضای یک قرارداد تجاری به طرق مختلفی می تواند منجر به مشکلات برای شما شود، خواه اینکه امضای طرف مقابل معتبر نباشد یا آنکه اصلا طرف مقابل، امضایی نکند. تنها راه حل این مشکلات، آن است که پیش از شروع هر فعالیتی، یک قرارداد کامل تهیه کنید و به امضای هر دو طرف برسانید.