به گزارش ایرنا، بازگشت امام خمینی(ره) به کشور در ۱۲ بهمن سال ۱۳۵۷ موجی از خوشحالی و نشاط انقلابی را در بین مردم استان گلستان ایجاد کرد و از آن پس، جسارت مردم این خطه برای برپایی تظاهرات و راهپیماییها علیه رژیم منحوس پهلوی دوچندان شد.
پس از ورود تاریخی امام راحل به کشور و نشستن پرواز انقلاب در ۱۲ بهمن، مردم بیش از گذشته بوی بهار انقلاب اسلامی را استشمام کردند. پس از این اتفاق، تظاهرات و مبارزات انقلابی مردم وسعت بیشتری گرفت و عطش مردم برای پایین کشیدن پرچم حکومت رژیم ستمشاهی پهلوی هر روز بیشتر میشد.
اهمیت واقعه ۱۲ بهمن سال ۱۳۵۷ به حدی است که فقط ۱۰ روز پس از حضور امام خمینی(ره) در تهران، طومار نظام ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی در هم پیچید و با پیروزی یکی از پرشکوهترین و مردمیترین انقلابهای زمان، مردم ایران پس از سالها تحمل ظلم و جور و خفقان، از چنگ طاغوتیان زمان آزاد شدند و نعمت بزرگ استقلال و آزادی را به آغوش کشیدند.
استقبال عظیمی که با شرکت ۱۰ میلیون نفر انجام شد، یک رفراندم طبیعی بود که به نفع حضرت امام(ره) و علیه رژیم طاغوت تمام شد و همه سرکردگان را سر جای خود نشاند.
مردم با استقبال تاریخی از امام خمینی(ره) به همه حامیان داخلی و خارجی رژیم پهلوی، بهویژه آمریکا و اروپا اعلام کردند که پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام(ره) اجتنابناپذیر است.
اما آن روزها بازگشت امام خمینی(ره) به وطن در سراسر گلستان بهویژه در گنبدکاووس و گرگان حال و هوای دیگری ایجاد کرده بود به ویژه آنهایی که علاقهمند به حضور در تهران و شرکت در آیین استقبال میلیونی از امام راحل بودند شور و شوق زیادی برای حضور در تظاهرات انقلابی داشتند. این رویداد تاریخی، اشک شوق بر گونههای مردم انقلابی جاری کرد و نور امید را در دلهای داغدار از ستم پهلوی تاباند.
در روزهای منتهی به ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ نسیم آزادی و استقلال در جای جای گلستان وزیدن گرفت و گلستانیها که گزارش بازگشت حضرت امام(ره) را به طور مستقیم از تلویزیون و رادیو میدیدند و میشنیدند، غرق در شادی و شعف بودند.
مردم گلستان در روز ۱۲ فروردین همزمان با ورود تاریخی امام راحل به وطن چراغهای ماشین خود را روشن کردند و بوق زنان و شادیکنان در خیابانها میگشتند و به هم تبریک میگفتند همزمان با این رویداد، بسیاری دیگر از مردم گرگان در اعتراض به جنایات فرماندار و مسوولان شهربانی گرگان در محل بیمارستان امام خمینی(ره) فعلی (پهلوی سابق) در حال تحصن به سر میبردند و مراسم استقبال از امام(ره) را از تلویزیون تماشا میکردند.
در این میان با یورش نظامیان شاه به صدا و سیمای تهران، برنامه پخش مستقیم مراسم قطع شد که موجی از عصبانیت و ناراحتی را در میان مشتاقان امام به وجود آورد اما این اقدام دژخیمان چیزی از عشق مردم به حضرت امام(ره) کم نکرد.
احمد کریمی طالقانی از مبارزان انقلاب در گلستان گفت: «آن روزها که تلویزیون ارزش پیدا کرد چون مردم گروه گروه مشتاقانه و بیصبرانه، به طور عجیبی دور این جعبه جادویی جمع شده بودند و صحنههای ورود امام(ره) به ایران را نظاره میکردند هیچ زمانی تا آن تاریخ به یاد نداریم که مردم به هر شکل ممکن به دنبال آخرین اخبار از چگونگی پیشرفت انقلاب خود باشند و هیچ ملتی تا آن زمان چنین اخلاص و یک رنگی را از ملتی جز ملت ایران سراغ ندارد.»
با گسترش دامنه مبارزات و راهپیماییها در نقاط مختلف روز جمعه ۱۳ بهمن سال ۱۳۵۷ حدود سه هزار نفر از مردم انقلابی شهرهای رامیان، آزادشهر، خانببین و گنبدکاووس وارد علیآبادکتول شدند و همراه با مردم این شهر به تظاهرات و حمایت از امام(ره) و نهضت اسلامی او پرداختند لذا از آن پس این گونه اقدامات هر روز بیش از گذشته در روستاها و شهرهای کوچک و بزرگ این منطقه متداول شد.
به گزارش ایرنا، در آستانه طلوع چهل و ششمین بهار آزادی انقلاب اسلامی بار دیگر خورشید فجر در ایران اسلامی درخشید و بهمن ماه و دهه فجر انقلاب اسلامی تداعیگر حماسهها و رشادتهای جوانان این مرزوبوم در ذهن یکایک ملت ایران است در همین راستا خبرگزاری جمهوری اسلامی در گلستان به دنبال بازخوانی و مرور حوادث بهمن ماه سال ۱۳۵۷ و خروش مردم دلیر این دیار علیه دژخیمان پهلوی است.
برگرفته از نوشتههای غلامرضا خارکوهی تاریخنگار انقلاب اسلامی