نورنیوز-گروه بین الملل: وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که اولین گروه از بیماران و مجروحان از طریق گذرگاه رفح که غزه را به مصر متصل می سازد، امروز شنبه منتقل خواهند شد.
منابع خبری امروز ( شنبه ) از بازگشایی گذرگاه رفح برای اولین بار پس از ماه ها حملات ددمنشانه و تخریب زیرساخت های این معبر زمینی میان غزه و مصر خبر دادند و اعلان کردند که طی آن شماری از بیماران و مجروحان به بیمارستان هایی در مصر و دیگر کشورها منتقل می شوند.
به گزارش العربی الجدید، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که اولین گروه از بیماران و مجروحان از طریق گذرگاه رفح که غزه را به مصر متصل می سازد، امروز شنبه منتقل خواهند شد. این اولین بار است که گذرگاه رفح پس از حمله اشغالگران اسرائیلی به شهر رفح در جریان نسل کشی، باز می شود.
العربی الجدید بدون اشاره به شمار بیمارانی که به بیمارستان ها منتقل می شوند، گزارش داد: این گذرگاه در هفتم ماه می ۲۰۲۴ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) از هر دو سمت بسته شد و اشغالگران در محور صلاح الدین یا آنچه محور فیلادلفیا نامیده می شود، اردو زده و بسیاری از زیرساختها را در این گذرگاه ویران کردند.
این گذرگاه در مرحله نخست از توافق آتش بس فقط به سمت خارج از غزه باز خواهد شد و این در حالی است که هزاران فلسطینی در مصر و برخی کشورهای عربی منتظر بازگشت به غزه هستنند.
وزارت بهداشت غزه بیان کرد که روند انتقال بیماران و مجروحان از طریق گذرگاه رفح از طریق سازمان جهانی بهداشت انجام خواهد شد و طی آن بیماران و مجروحان به بیمارستان های مصر یا برخی کشورهای دیگر منتقل خواهند شد.
از سوی دیگر منابع آگاه به العربی الجدید اعلام کردند که گروه اروپایی در داخل گذرگاه زمینی رفح از ساعات اولیه صبح مستقر شده و آماده شروع به کار طبق سازوکار راه اندازی گذرگاه هستند. این گروه اروپایی با کارکنان فلسطینی از تشکیلات خودگردان هماهنگ خواهند بود.
انتقاد از کمک های بشردوستانه اندک به غزه
گزارش رسانه های منطقه جاکی از این است که کمک های بشردوستانه به غزه از زمان برقراری آتش بس پاسخگوی مردم منطقه نیست و برخلاف پیش بینی ها کمتر از حد انتظار است.
به گزارش شبکه الجزیره قطر، بر اساس این گزارش، تعداد کامیونهای حامل چادرهای اسکان موقت بسیار کمتر از میزان مورد نیاز بوده و تنها ۲۰۸ کامیون چنین تجهیزاتی را به همراه داشتهاند. این در حالی است که هیچ خانه سیار یا سازههای از پیش ساختهشدهای به مناطق شمالی و جنوبی غزه ارسال نشده است.
در این گزارش آمده است، از زمان آغاز آتشبس، حدود ۷ هزار و ۹۲۶ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه وارد این منطقه شده است.
طبق اطلاعات منتشرشده، دو سوم از مجموع کامیونهای امدادی حامل مواد غذایی بودهاند. همچنین، تنها ۱۹۷ کامیون حامل سوخت وارد غزه شده که آن نیز در اختیار سازمانهای دفاع مدنی، شهرداریها و شرکتهای توزیع برق قرار نگرفته است.
این گزارش تأکید میکند که هیچگونه تجهیزات و ماشینآلات سنگین برای عملیات آواربرداری و کشف اجساد شهدا وارد این منطقه نشده است. علاوه بر این، با وجود نیاز مبرم به مصالح ساختمانی برای ترمیم و بازسازی منازل آسیبدیده، هیچ محمولهای در این زمینه به غزه ارسال نشده است.
الجزیره همچنین خاطرنشان کرد که باوجود نیاز شدید به برق، هیچ پنل خورشیدی یا تجهیزات تولید انرژی خورشیدی به این منطقه ارسال نشده است. در کنار این، تجهیزات و لوازم پزشکی نیز به میزان کافی به بیمارستانهای غزه تحویل داده نشده است.
این گزارش به بحران شدید آب در شمال غزه نیز اشاره کرده و میافزاید که بیش از ۷۵ درصد از چاههای آب در این منطقه تخریب یا آسیب دیدهاند، که این مسئله وضعیت ساکنان را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
علاوه بر این، با وجود بحران نقدینگی و کمبود ارز در نوار غزه، هیچگونه کمک مالی به بانکهای این منطقه تزریق نشده و این امر شرایط اقتصادی ساکنان را وخیمتر کرده است.
قاهره نشست عربی درباره غزه و «آنروا» را میزبانی می کند
نشست عربی امروز ( شنبه ) در قاهره برگزار خواهد شد که در جریان آن درباره تثبیت آتش بس غزه و نحوه کمک رسانی به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی(آنروا) رایزنی خواهد شد.
به گزارش العربی الجدید، منابع خبری از برگزاری نشستی به میزبانی مصر خبر دادند.
در ان نشست وزیران خارجه اردن، مصر، قطر، عربستان و امارات، دبیر کل اتحادیه عرب و حسین الشیخ دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین، مشارکت خواهند کرد.
منابع خبری اعلان کردند که در این نشست تحولات منطقه و تلاش های مربوط به تثبیت آتش بس غزه، ورود کمک های بشردوستانه به شکل پایدار به سراسر غزه و ضرورت حمایت از آژانس آنروا به گونه ای که بتواند وظایف خود را انجام دهد، مورد بحث و رایزنی قرار خواهد گرفت.
این درحالی است که روز پنجشنبه مصوبه کابینه رژیم صهیونیستی درباره پایان دادن به فعالیتهای آنروا در اراضی اشغالی و قدس شرقی به اجرا درآمد.
بنابر گزارش الجزیره، کنست(پارلمان رژیم صهیونیستی) ۲۸ اکتبر ۲۰۲۴ (هفتم آبانماه ۱۴۰۳)با اکثریت آرا به طور نهایی ۲ قانونی را تصویب کرد که شامل منع فعالیتهای آنروا در اراضی فلسطین و سلب امتیازات و تسهیلات آن و منع هرگونه تماس رسمی با آن بود.
رژیم صهیونیستی مدعی است که برخی کارکنان آنروا در حمله طوفان الاقصی به شهرکهای صهیونیست نشین و پایگاههای نظامی این رژیم در هفت اکتبر ۲۰۲۳ مشارکت داشتند.
سازمان ملل بر پایبندی آنروا به بیطرفی و تعهد آن به تداوم فعالیت خود و مخالفت با ممنوعیتهای رژیم صهیونیستی تاکید کرده است.
∎