شناسهٔ خبر: 71120245 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

واکنش مخاطبان ایرنا به گزارش «تاراج گنج سبز در کهگیلویه وبویراحمد»

یاسوج- ایرنا- «گزارش تاراج گنج سبز در کهگیلویه و بویراحمد» که پربازدیدترین خبر هفته گذشته در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز یاسوج بود با واکنش های متفاوت و جالبی از سوی مخاطبان مواجه شد که نشان دهنده حساسیت آنان نسبت به مقوله میراث طبیعی و ضرورت حفاظت از جنگل ها است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، گزارش « تاراج گنج سبز در کهگیلویه وبویراحمد» که فقط ۹۰ هزار نفر به طور مستقیم آن را بازدید کرده اند ۸۶ ستاره از سوی مخاطبان دریافت کرد و طبیعت دوستان پس از مطالعه آن نقطه نظرات خود را به صورت کامنت نوشتند.

شمار زیادی از مخاطبان ایرنا که از ساکنان استان های زاگرس نشین و کهگیلویه وبویراحمد بودند، در این پیام ها با اشاره به اهمیت حفظ میراث طبیعی کشور، افزایش شمار قرقبانان منابع طبیعی برای صیانت بهتر از جنگل های زاگرس را خواستار شدند.

این طبیعت دوستان با اشاره به اینکه خود شاهد درست کردن زغال با چوب درختان جنگلی در برخی نقاط مانند کوهمره خامی و ارتفاعات کوه دیل بوده اند تاکید کردند که بسیاری از جنگل های استان با کمبود نیروهای قرقبان مواجه هستند و بی توجهی به این مقوله مهم می تواند باعث خسارت های جبران ناپذیری به میراث طبیعی زاگرس زیبا شود.

آنان با یادآوری برآورد کارشناسان درباره ارزش دست کم ۱۲۰میلیارد ریالی هر اصله درخت بلوط تاکید کردند: در صورت ادامه حکایت تلخ قطع درختان جنگلی برای کسب درآمدی اندک آیندگان ما را قضاوت خواهند کرد.

شمار دیگری از مخاطبان ایرنا در پیام های خود پایین بودن جریمه قاچاق چوب را یکی از عوامل بروز این پدیده داستند و افزودند که ضرورت دارد تا دولت جریمه های سنگینی مانند حبس و جریمه های مالی چشمگیر برای متخلفان در نظر گیرد.

این شهروندان طبیعت دوست با اشاره به اینکه برخورد قاطع با فروشگاه های عرضه زغال موضوع مغفول قاچاق چوب در کهگیلویه و بویراحمد است گفتند که در صورتی که دولت اصتاف عرضه کننده زغال را جریمه کند آنان این محصولات را خریداری نمی کنند در نتیجه خرده فروشان دست به قطع درختان برای کسب درآمد نمی زنند.

شمار دیگری از مخاطبان گزارش « تاراج گنج در کهگیلویه وبویراحمد» هم در پیام های خود مساله مهم فقر را یادآور شدند و تاکید کردند: دولت باید به فکر راه های جایگزین برای تامین معیشت جوامع محلی مناطق جنگلی باشد.

آنان با یادآوری خشکسالی ها و کم بارانی های امسال که تاثیر زیادی بر درآمد دامداران و کشاورزان دیم کار داشته اذعان کردند برخی از همسایه های جنگل های بلوط برای تامین درآمد خود چاره ای جز دست درازی به جنگل ها ندارند.

این افراد اظهار کردند که دولت می تواند با حمایت از جوامع محلی برای توسعه زراعت چوب از اعطای مجوز تا پرداخت وام های بانکی از پدیده قاچاق چوب پیشگیری کند.

واکنش مخاطبان ایرنا به انتشار گزارش« تاراج گنج سبز در کهگیلویه وبویراحمد»

آنان با یادآوری این موضوع که زغال یکی از محصولات مورد نیاز صنایع است تاکید کردند :با توسعه زراعت چوب ضمن ایجاد درآمد برای جوامع محلی به تامین نیاز کشور کمک و از قطع درختان زیبای بلوط هم پیشگیری می شود.

با افزایش جمعیت کشور و نیاز بیشتر مردم به چوب، کاشت گونه‌های سریع رشد مثل صنوبر و یا کاشت گونه‌های چند منظوره مثل اکالیپتوس و یا حتی گونه‌های میوه ده مانند فندق و همچنین گونه‌هایی مانند اقاقیا با هدف تولید گل برای زنبورداری، زیباسازی فضای شهری و روستایی افزونزمین بر تولید محصولات جنبی به تولید چوب نیز منجر می‌شود.

این طبیعت دوستان تاکید کردند:استان ۷۲۶هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد که اقتصاد بخش قابل توجهی از ساکنان آن برپایه کشاورزی استوار است یک میلیون و ۳۰۰هزار هکتار مرتع دارد که اگر فقط ۱۰ درصد این زمین‌ها به زراعت چوب اختصاص یابد تحولی بزرگ در ایجاد درآمد پایدار برای کشاورزان و رونق اقتصادی جوامع محلی ایجاد می شود.

اهمیت حفظ عرصه‌های جنگلی از یک طرف و تامین چوب مورد نیاز صنایع از سویی دیگر به همراه فایده‌های کاشت درختان چوب‌ده سبب شد طرح ملی زراعت چوب پس از تصویب قانون تنفس جنگل از اواخر سال ۱۳۹۵ به اجرا گذاشته شود و افزون بر اجرای این طرح در برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور، درصورت نیاز در برنامه هفتم نیز ادامه یابد.

شمار دیگری از مخاطبان هم از خبرنگاران رسانه های ارتباط جمعی خواستند تا با تولید محتواهای جریان ساز و ارائه راه حل های علمی به پایان پدیده قطع درختان جنگلی در زاگرس زیبا کمک کنند.

گزارش «تاراج گنج سبز در کهگیلویه و بویراحمد» به موضوع مهم قاچاق چوب پرداخته است و آن را از جوانب مختلف بررسی کرده است.