به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علیرضا رهایی در مراسم تکریم و معارفه مدیرارتباط با صنعت این دانشگاه جایگاه پژوهش و تحقیق در دانشگاه صنعتی امیرکبیر را بسیار ویژه توصیف کرد و گفت: در دوره 70 ساله عمر دانشگاه فعالیت های آموزشی معمولا با یک روند مشخصی انجام می شد و این روند ادامه دارد. اما جدا از کم و کیف انجام این فعالیت ها، امروزه فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی به فعالیت های اصلی و مهم دانشگاه تبدیل شده است.
وی در ادامه با تاکید براینکه باید به عنوان یک شاخص خیلی مهم به انجام فعالیت های پژوهشی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر بپردازیم، تصریح کرد: تلاش ما این است که فعالیت های تحقیقاتی دانشگاه گسترش پیدا کند چرا که یکی از عوامل ارتقا جایگاه و توسعه دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا حد زیادی به انجام فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی برمی گردد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیراظهار کرد: مجموعه فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه در حوزه های مختلف دفتر ارتباط با صنعت، اداره امور پژوهشی و غیره تقسیم می شود. به نظر من همه این حوزه ها جایگاه مهمی دارند به طوریکه حدود 80 درصد فکر من این است که در چه حوزه هایی از فعالیت های پژوهشی پیشرفت داشتیم و چه اقداماتی باید انجام شود.
رهایی افزود: اداره ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همه دشواری هایی که در روند انجام برنامه ها و فعالیت های خود دارد اقدامات خوبی را انجام داده است. البته شاید لازم باشد در این حوزه بازنگری ساختارصورت بگیرد تا بدانیم مولفه های مختلف فعالیت ها در دانشگاه چگونه سهم بندی می شود.
به گفته این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر، یک سری از کارها و فعالیت ها که بر عهده ما گذشته شده است را به طور روتین انجام می دهیم اما باید شناسایی فرصت ها را داشته باشیم و بدانیم در جامعه چه فرصت هایی وجود دارد تا به سراغ آن برویم. به نظر می آید به دلیل حجم کار بالا به این موضوع در دانشگاه کمتر توجه شده است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیرتاکید کرد: لازم است تیمی در حوزه ارتباط با صنعت دانشگاه تشکیل شود تا به طور ویژه فرصت هایی که می توانیم در حوزه ارتباط با صنایع مختلف داشته باشیم را بررسی و نحوه ارتباط گیری را مشخص کند. چرا که در شرایط کنونی ارگان ها معمولا به صورت عام نیازها و پروژهای خود را عرضه نمی کنند؛ بر این اساس باید دنبال شناسایی فرصت ها و نیازها باشیم.
رهایی با بیان اینکه واحدهای تحقیقاتی دانشگاه صنعتی امیرکبیر می توانند منشا خدمات بزرگی برای دانشگاه باشند، خاطر نشان کرد: دکتر احمدی مدیر سابق دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر طی دوره چند ساله مدیریتی موفقیت های زیادی را داشتند و اقدامات بسیار خوبی در این عرصه صورت گرفت. به طوریکه همواره دنبال راه حل و اجرایی کردن امور بودند. مدیران ما باید این دیدگاه را داشته باشند و برای هر مشکلی یک راهکاری پیدا کنند.
وی ادامه داد: بر این اساس طی سال های اخیر در حوزه فعالیت های این دفتر موفقیت هایی را کسب کردیم و بسیاری از امور سازماندهی، برنامه ریزی، صاحب چارچوب و آیین نامه شد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نقش دانشکده های دانشگاه در انجام قراردادهای پژوهشی را مهم و موثر ارزیابی کرد و تاکید کرد: ما در این مراکز معاونت های پژوهشی را داریم. با توجه به اینکه دانشکدهها معمولا درگیری های آموزشی دارند فعالیت های تحقیقاتی در کنار این فعالیت ها صورت می گیرد. اما تلاش و همت پژوهشکده ها باید فعالیت های تحقیقاتی باشد و کارهای بزرگی را انجام دهند.
رهایی همچنین ادامه داد: دکتر شریفی مدیر جدید دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از روسای موفق دانشکده نفت در این دوره بود. در واقع این دانشکده که نوظهور و نوبنیاد بود با کمک دکتر شریفی ارتقا یافت به طوریکه با پیگیری های ایشان دانشکده مهندسی نفت رشد وجایگاه خوبی پیدا کرد و آزمایشگاه های مجهزی در این دانشکده راه اندازی شد. ضمن اینکه اعتمادی از ناحیه صنعت نفت به دانشکده نفت ایجاد شد.
وی اظهار کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر همواره از حضور شوراها بهره مند بودیم. باید در بحث شناسایی فرصت ها شورایی از اساتید و مسئولان سابق تشکیل دهیم تا در برنامه ریزی ها موفق تر عمل کنیم.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیرهمچنین روان سازی و سرعت عمل در کارها را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: کارها در دانشگاه باید برنامه مشخصی داشته باشد. به طور مثال اگر برنامه ای را به دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه ارائه می دهیم در یک تاریخ مشخص پاسخ خود را دریافت کنیم. بنابراین باید برنامه مشخصی در این دفتر ترسیم نماییم.
رهایی با بیان اینکه حدود 25 درصد اعضای هیات علمی ما در حوزه ارتباط با صنعت فعال هستند، گفت: در واقع از حدود 500 نفر اعضای هیات علمی دانشگاه حدود 110 نفر آنها در بخش های ارتباط با صنعت فعال هستند. باید مشخص شود چرا سایر اساتید که حدود 400 نفر می شوند به حوزه فعالیت های صنعتی ورود نمی کنند. بر این اساس باید تلاش کنیم تا اساتید در این زمینه نیز فعال شوند. ضمن اینکه در شیوه نامه فعلی ارتقا، برخلاف گذشته امتیاز ارتباط با صنعت و انجام قراردادهای صنعتی جایگزین نمی شود و انجام این امور واجب است.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: ما فرصت زیادی در حوزه ارتباط با صنایع نداریم باید شتاب کنیم و مسائل خود را انجام دهیم. بنابراین باید با تلاش فراوان این ظرفیت را فعال نماییم.
وی با بیان اینکه باید در خصوص اهمیت ثبت اختراعات در داخل و خارج از کشور اطلاع رسانی خوبی صورت بگیرد، گفت: این موضوع در ارتقا جایگاه دانشگاه می تواند بسیار موثر باشد. بنابراین باید اطلاع رسانی صورت بگیرد تا افراد بدانند در این حوزه اقدامات بسیار روان شده است و روند این کار پیچیده و دشوار نیست.
رهایی به چشم انداز دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای انعقاد قراردادهای صنعتی با خارج از کشور اشاره کرد و اظهار کرد: باید فرصت های ارتباط با صنعت خارج از کشور را نیز فعال کنیم.