به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)،موضوع سواد مالی طی سالیان اخیر در دنیا دچار تحولات چشم گیری شده و لایه های پیچیده تری پیدا کرده است. در ایران نیز این بازار که به عنوان یک بازار مشارکتی و مولد شناخته می شود، همچنان در حوزه آموزش دچار کمبودهایی است که ضرورت توجه بیشتر به آن احساس می شود. صاحب نظران معتقدند دیگر موضوع آموزش و سواد مالی مختص به گروه های خاص نیست بلکه باید زمینه گسترش آن را در میان دیگر گروه های اجتماعی با سطح تحصیلات و دانسته های مختلف فراهم کرد.
محبوبه جعفری، مدیرعامل مرکز مالی ایران معتقد است؛ سواد مالی تنها منحصر به دانستن برخی مفاهیم نیست بلکه باید جنبه کاربردی داشته باشد. افراد جدید الورود در بازار سرمایه که سواد مالی پایین تری دارند می توانند از خدمات حرفه ای ها استفاده کنند تا برخی تجارب گذشته برای آن ها تکرار نشود.
حسن محمدی، مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و آموزش بورس، برای اقتصاد ایران حضور عموم مردم در بازار سرمایه اهمیت دارد. چرا که هر چه نقدینگی در بورس بیشتر شود و افراد بیشتری حضور پیدا کنند طبیعتا این بازار رشد چشم گیری خواهد داشت. اما باید این رشد همراه با توسعه سواد مالی و فراگیر شدن آن باشد. از این منظر سواد مالی برای تمامی گروه ها لازم است و هر گروه به نوع آموزش خاص خودشان نیاز دارند. این رویه باید از دوران مدرسه آغاز شود و تا زمانی که حتی فرد به مرحله کارآفرینی و بنگاه داری می رسد ادامه پیدا کند.
مشروح این میزگرد تصویری را میتوانید در ویدئوی زیر تماشا کنید: