شناسهٔ خبر: 71117590 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اجرای برنامه‌ کاهش اثرات خشکسالی بر اراضی دیم آذربایجان شرقی

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از اجرای برنامه‌های ویژه برای کاهش اثرات خشکسالی بر اراضی دیم استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، صادق نادری با اشاره به کاهش ۶۲ درصدی بارندگیها نسبت به مدت مشابه سال قبل در استان گفت: با توجه به شرایط بحرانی بارش‌ها، مدیریت بهینه در مرحله داشت محصولات دیم اهمیت ویژه‌ای دارد و کشاورزان باید راهکار‌های علمی و فنی را مطابق توصیه‌های مراکز تحقیقاتی و کارشناسان جهادکشاورزی برای حفظ رطوبت خاک و افزایش بهره‌وری محصول به کار گیرند.

وی با بیان اینکه با رعایت توصیه‌های فنی در این شرایط، علیرغم بروز شرایط تنش، می‌توان عملکرد قابل قبولی را از دیمزار‌ها استحصال و تا حد زیادی از ضرر و زیان ناشی از خشکسالی و کاهش نزولات جوی جلوگیری کرد افزود: یکی از مهمترین توصیه‌ها برای کشت محصولات دیم بهاره در این شرایط، حفظ رطوبت خاک از طریق کاهش عملیات خاک‌ورزی و جلوگیری از شخم‌های غیرضروری است. همچنین، مدیریت علف‌های هرز برای جلوگیری از رقابت بر سر منابع آب و مواد مغذی باید در مزارع گندم و جو دیم جدی گرفته شود.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی استان به اهمیت تغذیه مناسب گیاه اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط تنش خشکی مدیریت مصرف کود ازته بصورت سرک در مزارع گندم دیم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به طوری که مصرف بیش از حد کود‌های نیتروژنی در مرحله داشت مزارع دیم نیاز آبی گیاه را افزایش و اثرات تنش خشکی را افزایش و باعث خسارت به مزارع می‌شود لذا مصرف کود سرک ازته در مزارع دیم در شرایط فعلی حتما مطابق توصیه موسسه تحقیقات کشاورزی دیم و کارشناسان جهادکشاورزی انجام گیرد علاوه بر این، محلول‌پاشی با ریزمغذی‌ها مانند سولفات روی، اوره و سایر کود‌ها نیز می‌تواند به بهبود رشد گندم دیم و افزایش عملکرد کمک کند.

وی کنترل علف‌های هرز، آفات و بیماری‌ها را یکی از راهکار‌های کلیدی برای جلوگیری از کاهش عملکرد محصول دانست و اظهار کرد: با توجه به شرایط کم‌آبی، احتمال افزایش آفات مانند سن گندم وجود دارد و کشاورزان باید به پایش مزارع و مبارزه به‌موقع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

نادری ضمن امید به رحمت الهی در تغییر شرایط آب و هوایی و نزول بارندگی‌ها با توجه به زمان قابل توجه باقیمانده تا پایان فصل داشت یادآور شد: امیدواریم با همت زارعان و تلاش‌های مجموعه جهاد کشاورزی استان شاهد برداشت محصولی قابل قبول در سطح دیمزار‌های استان در سال زراعی جاری باشیم.