شناسهٔ خبر: 71117143 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فودپرس | لینک خبر

شفاف سازی دقیق انجمن صنایع لبنی در خصوص قیمت لبنیات / افزایش تنها ۱۴ درصدی قیمت محصولات لبنی در ۴ ماه اخیر

پیرو انتشار اخباری در رسانه طی روزهای اخیر درباره افزایش قیمت لبنیات، انجمن صنفی صنایع لبنی ایران توضیحات جامع و دقیقی را به منظور آگاهی عموم جامعه از روند افزایش قیمت لبنیات در ماه های گذشته و دلایل آن ارائه کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه خبری اقتصادغذا «فود پرس»ف متن کامل توضیحات انجمن صنفی صنایع لبنی به شرح زیر است:

۱-در ارتباط با ۴ محصول شیر کم چرب نایلونی، شیر کم چرب بطری، شیر کم چرب غنی شده با ویتامین D، ماست کم چرب ۲ و ۲.۵ کیلویی و پنیر نسبتا چرب ۴۰۰ گرمی هیچ افزایش قیمتی با توجه به قیمت توافقی با سازمان حمایت و مندرج در سامانه ۱۲۴ وجود نداشته است. تصویر محصولات برندهای مختلف به پیوست ضمیمه می شود.
۱/۹ %    دی ماه
۲/۵ %    آذر ماه
۴/۷ %    آبان ماه
۴/۷ %    مهر ماه

۲- در ارتباط با سایر محصولات، پس از افزایش قیمت شیر خام در اول مهر ماه سال جاری، شرکت های لبنی به استناد دستورالعمل قیمت گذاری محصولات تولید داخل به صورت تدریجی نسبت به افزایش قیمت اقدام کرده اند. گزارش مرکز آمار ایران نرخ افزایش یکساله لبنیات منتهی به  دی ماه سال جاری (۱۴۰۳) را ۲۰.۶ درصد و تورم نقطه ای را ۲۲.۱ درصد نشان می دهد.  

تورم ماهیانه گروه محصولات لبنی به  استناد گزارش های مرکز آمار به ترتیب در مهر ماه ۴/۷درصد، آبان ۴/۷درصد، آذر ۲/۵درصد و دی ماه ۱/۹ درصد و در مجموع ۱۳/۸ درصد را نشان می دهد که نشانگر افزایش قیمت تدریجی محصولات لبنی در این چهار ماه شده است.  
ضمنا در ۴ ماه مذکور علاوه بر افزایش قیمت شیر خام به مقدار ۲۰ درصد با اثربخشی ۱۴ درصدی در قیمت تمام شده محصولات لبنی و افزایش نرخ مصوب  هر دهم درصد چربی از ۲۰۰۰ ریال به ۳۰۰۰ ریال و تغییر آن در بازار از ۲۳۰۰ ریال به ۴۰۰۰ ریال متاثر از افزایش میزان صادرات و افزایش قیمت جهانی خامه و کره مواجه بوده ایم که منجر به افزایش قیمت خامه و کره بسته بندی گردیده است. همچنین  شاهد افزایش قیمت محصولات پتروشیمی و ارز مبادله ای نیز هستیم.  
در ۴ ماه اخیر قیمت پایه معاملاتی مواد پتروشیمی در بورس به ترتیب  برای مواد PET ۸۲۱ ۲۵ درصد، PET ۷۸۱  ۳۰ درصد، پلی استایرن مقاوم ۳۳ درصد، پلی اتیلن بادی ۰۰۳۵ معادل ۳۲ درصد، پلی پروپلین ۵۵۲R  ۵۶ درصد، پلی پروپیلن Z۳۰S  ۴۹ درصد افزایش داشته است که با توجه به افزایش قیمت اقلام فوق و نقش ۱۵ درصدی آن در قیمت تمام شده اثر متوسط حداقل ۵ درصدی در افزایش قیمت تمام شده داشته است.
همچنین جایگزینی ارز مبادلاتی به جای ارز نیمایی در قیمت سایر اقلام افزودنی مانند استارترها، پودر کاکائو و... افزایش قابل توجه قیمت تمام شده به همراه داشته است. لذا افزایش ۱۴ درصدی قیمت محصولات لبنی در ۴ ماه اخیر در مقایسه با افزایش قیمت نهاده ها کاملا قابل توجیه است.  
صنعت لبنیات کشور علیرغم افزایش قیمت نهاده های وارده به صنعت و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم و سرانه مصرف، خود را موظف به کنترل قیمت محصولات لبنی بر اساس دستورالعمل صادره و قوانین جاری کشور می داند.

کد خبر 55704